ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στον αντιπρόεδρο της ΝΔ

Κίνημα: Ο Άδωνις χτίζει τη νέα αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία επίθεση στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη εξαπολύει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με αφορμή τη δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως «η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο εξαιτίας του κ. Παπανδρέου ο οποίος δεν τήρησε τη συμφωνία που υπήρχε μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας». Το Κίνημα παραθέτει στοιχεία για να υποστηρίξει, πως ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας επήλθε επί των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.
kinima-dimokraton-sosialiston

Το Κίνημα επισημαίνει, πως ο κ. Γεωργιάδης ορίζει «ως συμφωνία την πρόταση που παρουσίασε ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, σε μια λαδωμένη χαρτοπετσέτα, σε συζήτησή του με την κ Λαγκάρντ τον Σεπτέμβριο του 2009».

 

Για την σοβαρότητα της πρότασης αυτής, προσθέτει το Κίνημα, υπάρχει η ακόλουθη άποψη της κ.
Λαγκάρντ, τότε υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας.

«Όσο για το ποιός έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης πως γίνεται η χώρα να έχει δανειστεί 180 δισ. ευρώ από το 1830 έως το 2003, και από το 2004-2009 της περιόδου διακυβέρνησης Καραμανλή να έχει δανειστεί άλλα 120 δισ. ευρώ. Ας αναζητήσει επίσης να δει πώς προσπάθησε η κυβέρνηση Καραμανλή να αυξήσει πλαστά το ΑΕΠ της χώρας κατά 25%, για να μην φαίνονται οι δημοσιονομικές εκτροπές της. Τελικά η Eurostat αναγνώρισε ότι το ΑΕΠ ήταν υψηλότερο κατά περίπου 10%, γεγονός που επέτρεψε να κρυφτεί για λίγο το πραγματικό δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας», υποστηρίζει το Κίνημα και προσθέτει: «Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση σε μία ΝΔ που αναζητεί νέα "μεταρρυθμιστική" αλλά all inclusive ταυτότητα χτίζοντας "νέους" παλιούς μύθους, υπηρετώντας παράλληλα με συνέπεια την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμοποίηση του δικού της, τρίτου και αχρείαστου, μνημονίου».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών καταλήγει με δύο υστερόγραφα:

ΥΓ 1: η χαρτοπετσέτα με τις λαδιές αντί υπογραφών - δεν υπήρχε συμφωνία για να ακυρωθεί - είχε μέτρα ύψους 1%, αυτά που εξαγγέλθηκαν και στη ΔΕΘ, και μάλιστα, για να εφαρμοστούν από τον επόμενο χρόνο. Το πρόβλημα ξεπερνούσε το 15%. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε μέτρα ύψους 4% πριν το Μνημόνιο και
πάλι δεν μπόρεσε να το αποφύγει. Άλλωστε η Πορτογαλία μπήκε στο μνημόνιο με έλλειμμα μόλις 11% και χρέος 96%.

ΥΓ2. Γιατί δεν ρωτάει τον κ. Πέτρο Δούκα, υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή τι εννοούσε με την επιστολή του (23 Δεκεμβρίου του 2008) προς τον τότε Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή πως:

«Το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανεισθεί ίσως και πάνω από 47 δισεκ. ευρώ μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα. Το 2008 δανεισθήκαμε περίπου 47-48 δισεκ. ευρώ—δηλαδή περίπου 10 δισεκ. πάνω από αυτά που υπολόγιζε το Υπουργείο Οικονομίας ότι θα χρειαζόταν (περίπου 4% του ΑΕΠ πάνω από τις προϋπολογισθείσες δανειακές ανάγκες χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, κατασκευαστές, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, για επιστροφές φόρων, κλπ.)! Τι σημαίνει αυτό για το πραγματικό έλλειμμα του 2008; {Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων}.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Τα ακριβή στοιχεία για το χρέος και τα συν αυτό, το πόσο δηλ. αυξήθηκε στην περίοδο επί Πρωθυπουργίας Καραμανλή και τα συνεχή ελλειμματα για να καλύπτουν τα συνεχή σκάνδαλα του, ειναι με ακρήβια και επιστημονικές επαληθεύσεις καταγεγραμένα.
  Τότε, οταν ολη η Ευρώπη γελούσε, μας έβριζε και μας τα καταπολεμούμε για τα Greek Statistics….
  Όταν παλι με το που αποκαλύφθηκαν από την ιδια την κα. ΛΑΓΚΑΡΝΤ οι λογαριασμοί και οι προγραμματισμοί της Ελλαδας επι χαρτοπετσέτας με προγραμματιστή τον μπακαλουπουργό Γιάννη Παπαθανασίου .Η κυβέρνηση Σαμαρά τον αντάμοιβε στην προεδρία των ΕΛΠΕ.
  Τότε κ. Γεωργιάδη αγκαλιάσατε τις Ενέργιες αυτές του Σαμαρά και κανατε τουμπεκί όπως ο Καραμνλής σας περί του πρακτέου , το οποίον ηταν η συνέχισης των μνημονίων και το σκίσιμο των Διαγγελαμάτων από τα ΖΑΠΠΕΙΑ ..
  Πως τα καταφέρνετε τώρα κ. Γεωργιάδη να γίνεστε σεις οι δεξιοί ψάλτες της Αριστεροδεξιάς με την ευκαιρία ενός πραξικοπήματος στην δικαιοςύνη και την ανακατασκευή της υπόθεσης που ειχε μπει ήδη στο Αρχείο ως μη βασισμένη στα γεγονότα και το νομικό δέσιμο .
  Παίρνετε την ευκαιρία που σας παρέχει μια εγκάθετη των καιρών ιεραρχία στην δικαιοσύνη και με αυτήν δημιουργείτε μια καινούργια ευκαιρία για να αποποινηκοποιήσετε τον Καραμανλη.
  Άλλο θύμα εδώ ο κ. Α. Γεωργίου που ξανά δικάζεται για πιθανά πολιτικά οφέλη του Καραμανλή και του Τσίπρα.
  Τέτοια θα δουμε πολλά και επαναλαμβανόμενα σαν το μακελειό στην Αιγινα και την αςυμφωνία ανακριτή και ειςαγγελέα ,
  ΑΝ δεν βγεί ο Κυρ. ΜΗτσοτάκης να πει φτάνει πιά με τον ώμο Καραμανλισμό ,
  η απάντηση η δική μας θα είναι ΑΙΣΧΟΣ , ΑΙΔΩΣ , Αργίοι !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.