ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τουητάρει FT»

Κίνημα: Ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τον 9ο χρόνο ύφεσης

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το πανηγυρικό tweet του σχετικά με δημοσίευμα των FT ασκεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εστιάζοντας στο γεγονός, πως η χώρα βρίσκεται για 9ο χρόνο σε ύφεση.
kinima

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, ακολουθεί χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, το δρόμο του πολιτικού καιροσκοπισμού, που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι γι' αυτό, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος. Αλλά, το δρόμο του μικροκομματικού κυνισμού, τον πληρώνει η χώρα με 9ο χρόνο ύφεσης», επισημαίνει το Κίνημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι, σημαντικότερος στρατηγικός στόχος, είναι η δική του αναρρίχηση στην εξουσία, έναντι της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος και των πραγματικών διακυβευμάτων που αφορούν τους πολίτες και τη χώρα. Για να πετύχει τη στόχευσης του, επένδυσε χωρίς ηθικούς ή πολιτικούς φραγμούς, στο διχασμό και στο ψεύδος.

Αυτό δεν είναι αριστερά.
Ως αντιπολίτευση, υπόσχονταν ανεδαφικές λύσεις:
Θα τα έλυνε όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο.
Θα διέτασσε... Ανάπτυξη.

Ούτε αυτό ήταν αριστερά.
Ως κυβέρνηση συμπορεύεται αποκλειστικά με συντηρητικούς παράγοντες, ακόμη
και με ακραίους δεξιούς, με συνεχείς εκπτώσεις σε θέματα δημοκρατίας και
ανεξαρτησίας των θεσμών.

Ούτε και αυτό είναι αριστερά.
Το δημόσιο συμφέρον, που απαιτούσε συναινέσεις από το 2010, υπονομεύθηκε με
μυθεύματα.
Αποτέλεσμα: νέο δάνειο, νέο μνημόνιο ύψους 86 δισ. Ευρώ, μία χαμένη ανακεφαλαιοποίηση λόγω της περιπέτειας του καλοκαιριού του 2015, capital controls, αφελληνισμός των τραπεζών, μη συμμετοχή της χώρας σε φτηνή χρηματοδότηση μέσω ΕΚΤ, παράταση της ύφεσης.

Από πότε η υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος θεωρείται αριστερή πολιτική; Τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει και μόνο με την ελπίδα, ότι η ύφεση το 2016 μπορεί να είναι κοντά στο -0,5%.
Ταυτόχρονα, πανηγυρίζει για τα νέα τζάκια - ενώ συνομιλεί προνομιακά με τα παλαιά, αλλά και τα ακόμη παλαιότερα. Από πότε η Αριστερά, ταυτίζεται με την οπισθοδρόμηση και τον παρεοκρατικό καπιταλισμό;

Από πότε προσφέρει ως όραμα... «νεκρανάσταση» συμφερόντων;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, ακολουθεί χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, το δρόμο του πολιτικού καιροσκοπισμού, που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι γι' αυτό, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος.

Αλλά, το δρόμο του μικροκομματικού κυνισμού, τον πληρώνει η χώρα με 9ο χρόνο ύφεσης.

Δυστυχώς, είναι απολύτως αληθές αυτό που σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: η Ελλάδα δεν είναι πλέον η μόνη χώρα που παραμένει σε μνημόνιο, αλλά είναι και η μόνη που παραμένει σε ύφεση.

Και κάτι ακόμη:

Δουλειά κάθε πραγματικής προοδευτικής πολιτικής δύναμης, δεν είναι να συγκαλύπτει ευθύνες και κατά σύμπτωση πάντα της συντήρησης, προκείμενου να παίζει παιχνιδάκια μαζί της.

Έργο κάθε πραγματικής προοδευτικής πολιτικής δύναμης, είναι να εμπνέει και να συγκροτεί κοινωνικές και πολιτικές προοδευτικές συμμαχίες, για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας.

Αλλά αυτό, απαιτεί συγκρούσεις με τον πελατειασμό, τον παρασιτισμό, την παρεοκρατία, με κατεστημένα και συμφέροντα - όχι αγκαλιές και φιλάκια μαζί τους. Είναι βέβαιο πως στην ιστορία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μείνει ταυτισμένη με την ύφεση που επιδείνωσε με τη «γενναία διαπραγμάτευση».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. ΜΕ ένα παγκόσμιο σύστημα που ΑΡΝΙΟΤΑΝ μονολεκτικά να μας δανείσει, κι όταν το ‘’έκανε’’ τα επιτόκια δανεισμού ήταν σκέτος θάνατος !!!
  Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
  *Κατάφερε να ανατρέψει ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ της Λισσαβώνας, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας σε μέλη της Ε.Ε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το 2008 η Γερμανία και αρνήθηκε ΤΟΤΕ! την βοήθεια προς την ΗΔΗ χρεοκοπημένη Ελλάδα , σύμφωνα με το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2008, που συμμετείχε και ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ σαν αντιπρόσωπος του ΔΝΤ και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
  *Ο Γιώργος Παπανδρέου ‘’ανέτρεψε’’ την ρήτρα, βρήκε χρήματα ( Όχι βέβαια σε Ρωσία και Κίνα), 240 δις ευρώ, κατάφερε να γίνει ΜΕΙΩΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους κατά 120.δις ευρώ.
  *Μείωσε το έλλειμμα των 35 δις ευρώ του Καραμανλή κατά 6% του ΑΕΠ, ή κατά 405 του όλου ελλείμματος, μείωσε το χρέος κατά 15 δις ευρώ και οδήγησε την Ελλάδα , λίγο πρίν την έξοδό της στις αγορές.
  Τότε τον ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ προδότες και αποστάτες.
  =====================================
  *Το δίλημμα Παπανδρέου να συντρίψει τους προδότες ,Η, να σώσει την Ελλάδα, είναι ένα θέμα πατριωτισμού, που μόνο λίγοι και σπάνια στην παγκόσμια ιστορία θα βρεθούν να έχουν πάρει τέτοια απόφαση. Ο κάθε τυχάρπαστος και ο κάθε ‘’νοικιασμένος’’…απλός πολίτης, μπορεί να γράφει ανώνυμα και ανώδυνα, ότι επιθυμεί ή, ότι εντολές του δώσουν. Πάντως αποτελεί όνειδος η απόπειρα διαστρέβλωσης, παραποίησης ΝΟΘΕΥΣΗΣ της αλήθειας , όταν ΟΛΟΙ σχεδόν γνωρίζουν το μεγαλείο και τις ευεργετικές και σωτήριες επιδράσεις από αυτήν την μοναδική πραγματικότητα.
  Είναι τουλάχιστον ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ των…απλών πολιτών να ξεχνούν ότι σήμερα βρίσκονται υπάρχουν και..υβρίζουν μόνο και μόνο επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε την σωτηρία της Ελλάδας , από την παραμονή του στην εξουσία.

 2. «Βόμβα από τον Μανώλη Γλέζο
  «Συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό»
  Κεραυνοί του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την αλλαγή ρητορικής.
  Δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με άρθρο – παρέμβαση που υπογράφει ο ίδιος από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.
  Αναλυτικά το άρθρο του Μανώλη Γλέζου στο site της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες:
  Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
  Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
  Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
  Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
  Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
  Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
  Κρίμα και πάλι κρίμα.
  Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
  Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
  Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
  Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
  Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
  Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.
  Μανώλης Γλέζος Βρυξέλλες 22-2-2015

 3. Στην μεταπολεμική Ελλαδα η ομάδα οπορτιουνιστών δημαγωγών
  και αυτοπροβαλλόμενων ψευδαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ , δεν έφερε μόνον όση καταστροφή στην οικονομία της χώρας, όση εδιμηούργηςαν και οι πουλημένοι πολιτικοί της περιόδου της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή με τα σκάνδαλα τα ελλειμματα και τα υπέρογκα χρέη του, που τόσο άνετα Διμηουργούσαν π.χ. οι προσλήψεις /ρουσφέτια του Πάκη Παυλόπουλου στο Δημόσιο !
  Έκαναν παράλληλα κάτι πιό σοβαρό .
  Κατάφεραν σε λιγότερο διάστημα να διαλύσουν όση αξιοπιστία είχε χτιστεί στην περίοδο 2009–2011 με τις αλλαγές στο πολιτικό συςτημα και την ανάληψη ευθύνης να αλλάξουν και την κοινωνία μας με ατομικές θυσίες τους και με συναίνεση για ομαδική προσφορά ο ΓΑΠ και οι συνεργάτες του.

  Αντ´αυτού ο Τσίπρας προςέφερε στον λαό μονον υποσχέσεις και ευχολόγια .
  Επίσης προσέφερε διχόνοια οταν μας υπόσχονταν οτι θα τιθαθασεύσει τον ΣΟΙΜΠΛΕ και τους όλους τους κουτοφραγκους εταίρους και δανειστές μας.
  ΘΑ τους διάταςε με τις φοβέρες του ώστε να του διαγράψουν το χρέος μας.
  Παρεπιπτόντως εδω να πρσθέσω , αυτό που πιστεύουν όλοι οι ενεργοί και τίμιοι πολίτες της χώρας μας ,ότι και αν ακόμη κάποιος μας χάριζε ολο μας το χρέος ,αν δεν αλλαξουμε το σύστημα και τις συνήθειες μας το χρέος θα επανέλθει δριμύτερο σε μόλις ελάχιστα χρόνια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.