ΚΟΣΜΟΣ

Επέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο της ΕΕ

Κύπρος: Πορεία Κούρδων κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Κούρδοι, που ζουν στην Κύπρο, πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στη Λευκωσία για καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία και των επιθέσεων κατά του κουρδικού πληθυσμού της χώρας.
ΚΟΥΡΔΟΙ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι Κούρδοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και από εκεί πορεύτηκαν προς το «Σπίτι» της ΕΕ. Αντιπροσωπεία των Κούρδων επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο ψήφισμά τους, οι Κούρδοι επισημαίνουν ότι η τελευταία επέμβαση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος, στην πόλη Τζαραμπλούς, «αποτελεί συνέχεια της παλιάς, αλλά και νέας αυτοκρατορικής πολιτικής της και ένα σχέδιο κατάληψης συριακού εδάφους, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του ISIS».

Σημειώνουν επίσης, ότι το αληθινό σχέδιο της Τουρκίας είναι «η καταπολέμηση του δημοκρατικού πλάνου», που ξεκίνησε από το Λαϊκό Συμβούλιο της Συρίας, για την επίλυση της συνεχιζόμενης κρίσης στη χώρα και η δημιουργία σύγκρουσης μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών της συριακής κοινωνίας. Καταδικάζουν επίσης, την κατοχή του συριακού εδάφους από το τουρκικό κράτος και καλούν τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο τουρκικό καθεστώς, προκειμένου αυτό να σταματήσει την επέμβασή του στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και να ζητήσει την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.