ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ευκολότερη η δεύτερη αξιολόγηση», λένε κυβερνητικοί κύκλοι

Κυβερνητικό Συμβούλιο: Στόχος η δίκαιη ανάπτυξη και απολογισμός ενόψει ΔΕΘ

Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε νωρίτερα την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που θα έχει στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν επίσης ο εν γένει ο συντονισμός και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό προκειμένου να οργανωθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνία. Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

Ειδικά για τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη έγινε επίσης ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο σε ότι αφορά τη στρατηγική για την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση, όσο και σε ότι αφορά τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 19:32 23/08/2016

    Ένας θλιβερός και ανίκανος δοτός Πρωθυπουργός που θα κάνει λέει απολογισμό του κυβερνητικού έργου, δηλαδή της χρεοκοπίας, της καταστροφής και της συμφοράς που έφερε στους Έλληνες.Ό αχυράνθρωπος του Σόρος θα ξαναπεί έκ νέου ψέματα στην θεσσαλονίκη, είναι αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από το να κυβερνάει.Εκεί είχε αναγγείλει και το ψεύτικο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σημείο αναφοράς και κοροιδίας του Τσίπρα.Από πίσω του θα τον ακολουθούν όλα τα ρεμάλια οι αποτυχημένοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά η Γκαίμπελς του Τσίπρα η Όλγα Βλαχοβασίλη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.