ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το θέμα και στο Eurogroup

Κομισιόν: Υπεράνω κάθε αμφιβολίας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2010-2015

Την πλήρη στήριξη του επιτρόπου Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, έχει η θέση της Επιτροπής για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, όπως ανέφερε  από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
europaiki-epitropi-komision

«Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής», δήλωσε ο κ. Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι φέρει την υπογραφή τριών επιτρόπων (Π. Μοσκοβισί, Β. Ντομπρόβσκις και Μ. Τάισεν) και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή έχει ήδη λάβει την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Eurogroup του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Επιτροπή εδώ και καιρό υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης και πως μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η ανάγκη «αποπολιτικοποίησης της ελληνικής διοίκησης».

«Η Επιτροπή, ως ζήτημα αρχής, δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς, ωστόσο σημείωσε ότι η Κομισιόν ανησυχεί για τις αναφορές σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αμφισβητούν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Η Eurostat και η Επιτροπή είναι οι αρμόδιες αρχές», επεσήμανε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε ότι τόσο στην επιστολή, όσο και στις δηλώσεις της επιτρόπου Απασχόλησης, Μ. Τίσεν, την περασμένη Τετάρτη, υπογραμμίζεται ότι η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων της περιόδου 2010-2015 είναι «υπεράνω κάθε αμφιβολίας».

Καταλήγοντας, ο δήλωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων και η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων είναι προς το κοινό συμφέρον της ΕΕ και της Ελλάδας.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 17:51 29/08/2016

  ‘’ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η ΤΗΒΕΝΝΟΣ ΤΩΝ ..ΣΑΝΙΔΑΔΩΝ’’

  Έτσι φτάσαμε εδώ που ‘’φτάσαμε’’ !

  Ποτέ, στη πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας, μία αντιπολίτευση δεν δημιούργησε και σύλλογο άρνησης των υποχρεώσεων του πολίτη προς το δημόσιο, προκειμένου η πίεση αυτή να αναγκάσει την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση να βρεθεί σε οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο.

  Μόνο Απάτριδες και ΑΘΕΟΙ μπολσεβίκοι, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτή την τακτική, προκειμένου να ‘’συνυπάρξουν’’ στην ανέντιμη παραπληροφόρηση, μάζες αδύναμων οικονομικά πολιτών, ώστε με την κατάλληλη προπαγάνδα και παρότρυνση να πέσουν στην κομματική παγίδα της αντεθνικής αντιπολίτευσης αρχικά ως διαφωνούντες και τελικά ως αντιπολιτευτικά ομοφρονούντες.

  ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’:
  Πόσο ανθέλληνας μπορεί να είσαι, ώστε να αγωνίζεσαι συνειδητά για την καταστροφή της πατρίδας σου, το μέλλον των παιδιών σου, προκειμένου να επιτύχεις την κομματική σου πρόσκαιρη, βρόμικη και ανέντιμη κατάληψη της εξουσίας?

  ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ?

  *ΤΩΡΑ, τι λέει και τι μπορεί να υποσχεθεί ο εσωτερικός πολιτικός ‘’τρομοκράτης’’ του σήμερα και τρομοκράτης εμπρηστής του χθές ?
  *Υπάρχει έστω και ..ΕΝΑΣ έλληνας που του έχει εμπιστοσύνη, ή, πιστεύει στα λόγια και στις υποσχέσεις του ΧΟΥΝΤΟ-Τσίπρα?
  *Είναι δυνατός δύο αποστάτες και προδότες τόσο της προσωπικής τους διαδρομής
  και πορείας, όσο και των προσωπικών τους δεσμεύσεων και προγραμμάτων , να υποσχεθούν κάτι σωστό για το λαό και να γίνουν πιστευτοί ότι έστω και κάτι θα καταφέρουν?

  ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ !!! δικαιοσύνη και ΕΛΛΗΝΕΣ δικαστές,
  =========================================
  αυτοί οι αποστάτες και προδότες της ΕΘΝΙΚΗΣ μας συνείδησης και ύπαρξης, θα έπρεπε να είναι ΗΔΗ !!! πίσω από τα σίδερα και μάλιστα στα ΙΔΙΑ κελιά των Απριλιανών καθαρμάτων.
  Τι να πείς όμως, όταν πρωθυπουργός της Χούντας έγινε επίορκος δικαστής?
  Ποιος θα νουθετήσει σήμερα, τους χουντικούς δικαστικούς απόγονους, που ΖΟΥΝ και μεγάλωσαν, μέσα στο ‘’όραμα’’ του προσωπικού τους κοινοβουλευτικού ‘’μανδύα’’, αγνοώντας και προσβάλλοντας την ρομφαία της δικαιοσύνης, που την κρύβουν κάτω από την διάτρητη τήβεννο της ‘’πολιτικής’’ τους ..τροφοδοσίας?

  Περιμένει η Δικαιοσύνη την ολική καταστροφή, για να βάλει ΦΥΛΑΚΗ τους εθνικούς μειοδότες ???????

 2. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

  Πότε έμαθε η κυβέρνηση Παπανδρέου την αλήθεια
  ΄Εκρυβαν επιμελώς το έλλειμμα και από την ΕΕ. Και από τον Ελληνικό λαό. Πότε απεκαλύφθη η μεγάλη ΑΠΑΤΗ και πότε η κυβέρνηση Παπανδρέου έμαθε τη μεγάλη κομπίνα.
  Στις 30 Σεπτεμβρίου 2009, η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία στέλνει τους απαραίτητους πίνακες στην Eurostat αλλά για πρώτη φορά οι στήλες του 2008 και 2009 ήταν κενές.
  Στη θέση τους βρίσκεται συνοδευτική επιστολή, η οποία εξηγούσε ότι τα στοιχεία που έλειπαν θα αποστέλλονταν ως τις 3 Οκτωβρίου.

  Πράγματι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές,
  στις 2/10/2009, στέλνεται από την Αθήνα νέα γνωστοποίηση που συμπληρώνει όλες τις στήλες.
  Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης εκτιμάται στα 14.360 εκατ. ευρώ ή 6% του ΑΕΠ (μετά τις εκλογές, στις 21 Οκτωβρίου 2009, η Ελλάδα στέλνει τρίτη γνωστοποίηση όπου το έλλειμμα ανήλθε σε 30.102 εκατ. ευρώ ή 12,5% του ΑΕΠ). –

  Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου:
  Τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο 2009, περιγράφεται στην Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου:
  Υστέρηση εσόδων 12,8 δισ. ευρώ,
  υπέρβαση δαπανών 47 δισ. ευρώ,
  υπέρβαση κρατικού δανεισμού κατά 64 δισ. ευρώ.
  Αυτός είναι και ο λόγος της Καραμανλικής λιποταξίας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.