ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Λεβέντης

«Βλέπω τον πρωθυπουργό να κηρύττει εκλογές μετά τη ΔΕΘ»

«Βλέπω τον πρωθυπουργό να κηρύττει εκλογές μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», τόνισε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι «ο κ. Τσιπρας εγκλωβίστηκε μόνος του με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά τον εγκλώβισε και ο άξονας της ΝΔ με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταυρό Θεοδωράκη που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης». 
leventis

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ προέβλεψε ότι θα κηρυχθούν πρόωρες εκλογές 10 με 15 Οκτωβρίου για να γίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν νέες εκλογές το Μάρτιο του 2017.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη ΝΔ, είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη για το καλό της χώρας. Δήλωσε μάλιστα ότι αν είναι απαραίτητοι οι βουλευτές του για το σχηματισμό κυβέρνηση ο ίδιος δεν θα επιλέξει να πάει τη χώρα σε νέες εκλογές. «Θα θέσω όμως βασικούς όρους υπέρ του φτωχού λαού» είπε.

Ο Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε και τη διαφωνία του με το νόμο Παππά που δεν περιλαμβάνει το ΕΣΡ στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Αποδίδοντας ευθύνες στη ΝΔ για τη μη σύσταση του Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε να μην ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης, αλλά να συσταθεί το ΕΣΡ με πρόσωπα κοινής αποδοχής και να κάνει το Συμβούλιο τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Αναφερόμενος εξάλλου στα κριτήρια που έχουν τεθεί από το νόμο Παππά ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι ο ίδιος δε συμφωνεί με την άποψη ότι το κύριο κριτήριο πρέπει να είναι τα λεφτά, διερωτώμενος μάλιστα «μπορεί να δώσει κάποιος τα χρήματα, αλλά αν είναι κακοποιός θα του δώσουμε την άδεια;»

«Σφάζονται εννιά καναλάρχες στην αυλή ενός υπουργού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης και προέβλεψε ότι στην τέταρτη θέση μπορεί να ισοβαθμήσουν δύο με τρεις ενδιαφερόμενοι, και τότε εκτίμησε ότι θα γίνει «το μεγαλείο του κ. Τσίπρα».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.