ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από έλεγχο

Λουκέτο σε ταβέρνα στην Περαία γιατί δεν έκοβε αποδείξεις

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να "πολεμήσει" τη φοροδιαφυγή, αποδεικνύουν και έμπρακτα οι φορολογικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν ήδη κλιμάκια επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
louketo

Έτσι, μόλις λίγες ημέρες μετά την υπογραφή τη διάταξης για άμεσο λουκέτο στα καταστήματα, ο νόμος ενεργοποιήθηκε και σήμερα σφραγίστηκε γνωστή ταβέρνα στην Περαία Θεσσαλονίκης, η οποία και θα παραμείνει κλειστή για το επόμενο 48ωρο.

Οπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του ελέγχου χθες το βράδυ, υπήρχαν 30 διαφορετικές παρέες εντός του καταστήματος και δεν είχε κοπεί ούτε μια απόδειξη.

Πάντως, όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι επιχειρηματίες είναι ότι το πρόστιμο είναι μόνο η αρχή, αφού μπορεί να μην είναι υπέρογκο -ξεκινά από 250 ευρώ και διαμορφώνεται στο μισό του ΦΠΑ που δεν αποδίδει ο επιχειρηματίας- αλλά το γεγονός ότι η επιχείρηση μπαίνει στο «στόχαστρο» και ελέγχεται η φορολογική της συμπεριφορά.

Τονίστηκε δε ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση και θα διενεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έμφαση θα δίνεται στις τουριστικές περιοχές. Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή οι ελεγκτές θα προχωρούν στην επιβολή λουκέτου για 48 ώρες, στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.