ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αναγνωρίζει το διαγωνισμό η αξιωματική αντιπολίτευση

Με αιχμή τον Καλογρίτσα, η Ν.Δ. ανοίγει μέτωπο μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου

Παράθυρο ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με την ίδια ως κυβέρνηση, ανοίγει η Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας παράλληλα να εκμεταλλευτεί το μέτωπο μεταξύ του Μαξίμου και του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου με αιχμή τον υποψήφιο καναλάρχη Καλογρίτσα.
neadimokratia2982015

Οι καθημερινές κατηγορίες του Προέδρου των ΑΝΕΛ για προσπάθεια εκβιασμού του αποτελέσματος του διαγωνισμού, πίσω από τις οποίες «φωτογραφίζει» τον κ. Καλογρίτσα, αναμένεται να αναδειχθούν από τη Ν.Δ. Στην Πειραιώς δεν αρνούνται ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι, όπως και στο παρελθόν, πλην όμως αναφορές του κ. Καμμένου ότι «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι...» δεν πρόκειται, προφανώς, να μείνουν αναξιοποίητες.

Από εκεί και πέρα, και για ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με το τηλεοπτικό πεδίο, η θέση της Ν.Δ. ότι δεν αναγνωρίζει το διαγωνισμό, ανοίγει διάπλατα το παράθυρο ακύρωσής του στο μέλλον. Με άλλα λόγια, πρόκειται για την επανάληψη του πάγιου παιχνιδιού μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τη δεύτερη να δηλώνει ότι, μόλις ανέλθει στην εξουσία, θα ακυρώσει πράξεις της πρώτης. Εν προκειμένω, πάντως, η Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι έχει και θεσμικό, συνταγματικό έρεισμα. Τόσο γιατί, όπως λένε στην Πειραιώς, «η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης, χτίζοντας “γέφυρες διαπλοκής” με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες. Ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης» όσο, κυρίως, διότι στο διαγωνισμό «δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο καυγάς για το πάπλωμα και στην μέση η Ελλαδα του σήμερα και του αύριο .
    Γιατί, βρε ζωντόβολα , δεν βρησκετε μιά κοινά αποδεκτή λύση , εστω και με υποχωρήσεις εκατέρωθεν και να ψηφίζεται εναν νόμο για να μείνει και να προστατεύει. ΤηνΔημοκρατία μας ;
    Eδώ δεν εχετε να προβάλετε σαν δικαιολογία τον ΣΟΙΜΠΛΕ και την Μερκελ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.