ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζονται για εκλογές

Με σύμμαχο την οικονομία στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Ισχυρή άποψη για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του φθινοπώρου εξακολουθεί και έχει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι σημαντικό τμήμα των βουλευτών της Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να παραμείνει όσο περισσότερο στην πρωθυπουργική καρέκλα.
kyriakos

Υπό την έννοια αυτή, οι τελευταίες κινήσεις του Πρωθυπουργού (με πλέον πρόσφατη την έγερση ζητήματος πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία) ερμηνεύονται όχι ως προετοιμασία για κάλπες αλλά ως μία ακόμη κίνηση προκειμένου να κρατήσει ζεστό το ακροατήριό του, να εμποδίσει το ενδεχόμενο ενός ευρέος δημοσκοπικού προβαδίσματος της Ν.Δ. και να κρατήσει σε επίπεδα ντέρμπι τη διαφορά, υπονομεύοντας έτσι και την ηγετική εικόνα του κ. Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην πραγματικότητα της οικονομίας για τη δική του αντεπίθεση.

«Το φθινόπωρο οι πολίτες θα έχουν πια νιώσει στο πορτοφόλι τους τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών του Αλέξη Τσίπρα», λένε γαλάζια στελέχη, που βλέπουν ακόμη και εκλογές μετά τα πρωτοβρόχια. Ορισμένοι μάλιστα αμφισβητούν ότι η κυβέρνηση θα κατορθώσει να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2017, εκτιμώντας ότι τα μεγέθη του 2016 θα εκτροχιαστούν εξαιτίας της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των ελλήνων.

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να «ανέβει» στη ΔΕΘ όχι με στόχο να παρουσιάζει ένα γαλάζιο πρόγραμμα θεσσαλονίκης αλλά με διάθεση να παρουσιάσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η επόμενη κυβέρνησή του. Με όπλο την οικονομία, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιδιώξει να εξηγήσει και να πείσει πως μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, για αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης και προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσω ενός νέου μίγματος στην πολιτική του μνημονίου με λιγότερους φόρους και μικρότερες δαπάνες. Να πείσει τόσο τους ψηφοφόρους στο εσωτερικό, όσο και τους εταίρους στο εξωτερικό, καθώς πρέπει και οι εταίροι να αποδεχθούν την πρόταση του για ένα πρόγραμμα που θα έχει στόχο ανάπτυξη στο 4% και πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η οικονομία φυσικά θα είναι το όπλο που θα χρησιμοποιήσουν τα κόμματα προεκλογικά .
  Θα να στηλιτεύουν την οικονομική αποτυχία και τις καταστροφικές συνέπειες της «για πρώτη φορά Αριστεροδεξιάς συμφοράς » που μας βρήκε , με το κακομαθημένο παιδόπουλο των καταληψιών και της επίθεσης που θα έκανε στους κουτόφραγκους της Ευρώπης ο Τσίπρας.
  Ολα τα κόμματα θα επιρρίψουν όνειδος και ψέγη για τις όσες συμφορές προσέθεσε στην πλάτη της δοκιμαζόμενης κυρίως μέσης τάξης και των ανέργων Ελλήνων η συγκυβέρνησης τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  Αλλά κ. Μητσοτάκη , αν θελήσετε και σεις να μπείτε στο παιχνίδι της διαδοχής οφείλετε να καταγράψετε πρώτα-πρώτα τις αιτίες που μας έφεραν την πτώχευση και κυρίως τον καταστρεπτικό ρόλο που έπαιξε η διακυβέρνησης του Καραμανλη από τότε που ανέλαβε μέχρι τότε που κρύφτηκε στην Ραφίνα, μην λισμονοντας και τον ρόλο του Προκόπη Παυλόπουλου.
  Επίσης οφείλετε να στηλίτευσετε τον ρόλο και τα καταστρεπτικά πεπραγμένα του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά .
  Επειδή αν και οταν εκλεγείτε και σείς θα χρειαστείτε την συναίνεση των υπολοίπων Ελλήνων για να βγούμε από τη λάσπη , οικονομική και ηθική που μας έφεραν εκτός των άλλων οι πολιτικές της ΝΔ γιαυτό ,
  αν δεν ξορκίσετε τις αιτίες που έφεραν τα μνημόνια , θα μας λετε και σείς οτι τα μνημόνια γενικά έφεραν την πτώχευσή μας.
  Δικαιώστε τις προσπάθειες για τις αλλαγές που έγιναν στην περίοδο 2009 -2011 και μπείτε με ειληκρίνια στο αγώνα ενώνοντας και οχι διχάζοντας όπως κάνουν τώρα οι Τσίπρας, Καμμένος, Παυλόπουλος, Λεβέντης Χρυσή Αυγή , Βενιζέλος και οι υπόλοιπο πρώταγωνιστές της καταντιας μας σήμερα .
  Ρωτείστε τους ψηφοφόρους σας αν ειναι και νοιώθουν καλύτερα τώρα ή το 2010 , εστω και με την παραδοχή μας οτι είχαμε πτωχεύσει ηδη και έπρεπε με κάθε θυσία αυτο να μην γίνει και επίσημα ώστε να μην γυρίσουμε στην δραχμή , εφόσον υποτίμηση του ΕΥΡΩ δεν ηταν δυνατόν να συμβεί.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.