ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΕ ΞΕΝΑΓΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΔΕΘ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

Εάν δεν συμβεί κάτι το απρόοπτο και δραματικό τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο, στη ΔΕΘ, δεν θα ’ναι δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα. Όχι πως θα περάσει τον κάβο. Όχι. Απλώς δεν θα ’ναι δύσκολες η ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις και η συνέντευξή του στους δημοσιογράφους. Θα ειπωθούν πράγματα αναμενόμενα, σε δραματικούς τόνους, με μία πρέζα αισιοδοξίας και με περισσότερα ή καλύτερα απ’ ό,τι μέχρι τώρα επιχειρήματα. Λόγοι υποστηρικτικοί της αναγκαιότητας να συναισθανθεί η κοινωνία τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται και δικαιολογητικοί των μέτρων που αλλάζουν βίαια και εκ βάθρων την Ελλάδα και τη ζωή μας.

Άλλωστε, ουδείς περιμένει να πει κάτι διαφορετικό από αυτά που ήδη ξέρουμε. Καλά νέα ή ευχάριστες ειδήσεις δεν υπάρχουν. Το γνωρίζουμε. Όλοι. Η αγωνία είναι μην υπάρξουν κι άλλες δυσάρεστες εξαγγελίες. Αυτό είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα για την παρούσα κυβέρνηση. Το ακροατήριό της έχει συρρικνωθεί υπερβολικά ή, ακόμη χειρότερα γι’ αυτήν, καθημερινά γίνεται όλο και πιο εχθρικό απέναντί της. Εν τινι τρόπω περιέρχεται στην κατάσταση του άγγελου εξάγγελου του Σαββόπουλου, ο οποίος, αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει, καλύτερα να μη μας πει κανένα.

Γίνεται δε ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα όχι τόσον γιατί τα νέα δεν είναι ευχάριστα, αλλά επειδή τα κακά μαντάτα συνεχώς ανακυκλώνονται. Συνεχώς ακούμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά κάθε φορά με κάτι επιπλέον, πιο επαχθές και δυσάρεστο.

Κι αυτό είναι που εξοργίζει. Επειδή αυτό το κάθε φορά επιπλέον είναι απότοκο της επιδειχθείσας ολιγωρίας της κυβέρνησης. Η κοινωνία φορτώνεται επιπλέον βάρη επειδή δεν έγιναν εγκαίρως και όπως έπρεπε οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που είχαν ειπωθεί, αποφασιστεί και νομοθετηθεί. Μέχρι κάποιο σημείο έλεγες ότι για το κακό που μας βρήκε φταίνε οι ξένοι, οι εταίροι μας, που είναι κι αυτοί μπουρδέλο, με ηγεσίες ιδιοτελείς και κατώτερες των περιστάσεων. Έτσι ήταν και έτσι συνεχίζει να είναι.

Όμως για τις καθυστερήσεις, τις αδυναμίες και τις παλινωδίες που σημειώνονται, καθώς και την ανακύκλωση των νομοθετημάτων, δεν φταίνε οι ξένοι. Η κυβέρνηση φταίει. Για τις αλλαγές στην πολιτική δεν φταίνε οι τροϊκανοί. Η κυβέρνηση φταίει. Για τις κυβερνητικές και κομματικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις δεν φταίει η Μέρκελ. Ο Τσίπρας φταίει. Για την ιδεολογοπολιτική σχιζοφρένεια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και την ποιότητα της συμπολίτευσης δεν φταίει ο Ντράγκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Για τον λαϊκισμό και την άρνηση εθνικής συνεννόησης ή και κυβερνητικής συνεργασίας δεν φταίει το ΔΝΤ. Η αντιπολίτευση μαζί με την κυβέρνηση φταίνε. Και ούτω καθεξής.

Προσφάτως, ο πρωθυπουργός μάς είπε, και το επόμενο Σαββατοκύριακο (10-11/9) στη ΔΕΘ θα το επαναλάβει, ότι αυτά τελείωσαν. Εφεξής ό,τι λένε θα το εννοούν και ό,τι αποφασίζουν θα το υλοποιούν. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε. Όμως τόσον ο Αλ. Τσίπρας όσον και οι άλλοι υπουργοί που αποφάσισαν(;) ότι τα ψέματα τελείωσαν, πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους ένα πράγμα. Αυτοί μπορεί να αποφάσισαν ότι τα ψέματα τελείωσαν, αλλά έχει αλλάξει και η κατάσταση. Αυτό που χθες ήταν νωρίς σήμερα είναι αργά.

Όλες τις ρήξεις, τις τομές, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που τώρα ανακάλυψαν ότι είναι αδήριτη ανάγκη να γίνουν θα πρέπει να τις κάνουν σχεδόν μόνοι τους, με ελάχιστους συμμάχους και σε μια ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία που επιδεινώνεται. Τα όσα θα πει ο πρωθυπουργός θα μπορούσαν να τελεσφορήσουν πριν έναν χρόνο ή όταν η κυβέρνηση είχε ακόμη νωπή τη λαϊκή εντολή, ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά και δημοσκοπικά κυριαρχούσε, η αξιωματική αντιπολίτευση θαλασσοδερνόταν, τα συνδικάτα ήταν αποδυναμωμένα και η κοινωνία φοβισμένη.

Τώρα, έχει τρέξει πολύ νερό στ' αυλάκι και τα κοινωνικο-οικονομικά δεδομένα είναι σε βάρος της κυβερνήσεως. Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς πώς μπορεί να επιχειρηθεί μια κοινωνική αλλαγή -γιατί περί αυτού πρόκειται, αν αναλογιστούμε τις αλλαγές που θα συντελεστούν, εφόσον βεβαίως υλοποιηθούν οι αποφάσεις- χωρίς ισχυρό πολιτικό υποκείμενο, δίχως κοινωνικές συμμαχίες, με απουσία ευρύτερων πολιτικών συμπτώσεων, με την οικονομία να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ύφεση, μ’ ένα διεθνές περιβάλλον ασταθές και εχθρικό; Πώς μπορούν να στηριχθούν ριζικές αλλαγές και σοβαρές μεταρρυθμίσεις, όταν οι δοκοί αντιστήριξης απουσιάζουν; Πώς μπορεί να κερδηθεί ένας πόλεμος, όταν το επιτελείο είναι ψιλό και το στράτευμα κουρασμένο;

Όλα όσα θα υποστηρίξει στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας θα μπορούσαν, με μεγάλο κόπο, πολλές δυσκολίες, αρκετές θυσίες, να γίνουν, εάν υπήρχαν ένα νέο συνεγερτικό εθνικό αφήγημα, ένα συνεκτικό πολιτικό σχέδιο με μετρήσιμους στόχους και σαφείς ιεραρχήσεις και μια ικανή, ενωμένη και αποφασισμένη ηγετική ομάδα. Εάν υπήρχαν αυτά, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και νέο πολιτικό υποκείμενο, αφήνοντας στην άκρη τα κομματικά σάβανα του παρελθόντος.

Ένα νέο πολιτικό υποκείμενο που θα εκφράσει το ανοργάνωτο και διάσπαρτο κοινωνικό ρεύμα που τάσσεται υπέρ των αναγκαιοτήτων που απλώς περιγράφει και διαπιστώνει ο Αλ. Τσίπρας. Αν μάλιστα αυτό το υποκείμενο αναζητούσε και επεξεργαζόταν μαζί με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις μια προοδευτική απάντηση στην κρίση, θα μπορούσε και κοινωνικές συμμαχίες να συγκροτήσει και ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες να επιτύχει...

17 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο διχασμός των Ελλήνων , ετσι όπως συντελείται , γίνεται αβάσταχτος γιατί έγκειται μονάχα σε μια χούφτα Ευρώ .
  Τίποτε άλλο δεν γίνεται και δεν μετράει με τον τρόπο που κυβερνάει ο Τσίπρας και η παρέα του.
  ΔΊχως όραμα κι ´ ελπίδα για το αύριο . Λέτε να Είμαστε στην Βενεζουέλα και δεν το έχουμε καταλάβει ;

 2. Προδοσία και ανατροπή μετά την συμφωνία ΜΠΑΡΟΖΟ.

  Και αφού συμφώνησαν για τη διαδοχή Σαμαράς και Βενιζέλος,
  τότε και μόνον ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ο Σαμαράς( 4 Απριλίου 2012) ότι το έλλειμμα ήταν 16% και αυτό παρέδωσε ο Καραμανλής. Μέχρι τότε σιωπούσε και ΕΚΒΙΑΖΕ να υποκαταστήσουν την νομιμότητα και την λαϊκή βούληση των πρόσφατων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.
  Αυτόν λοιπόν, το ΓΝΩΣΤΟ πολιτικό εφιάλτη και τυχοδιώκτη επέλεξαν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους ’’σώσει’’ ξεχνώντας τα πάντα και πιστεύοντας κάθε βρώμικη συκοφαντία εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.
  Σήμερα, έφεραν στην εξουσία με ψήφους και Καραμανλικούς , τον έτερο των εμπρηστών τον συνέταιρο του καμένου εντελώς, Αλέξη Τσίπρα.
  Έτσι μετά την περιφέρεια Αττικής, ο Καραμανλής ενίσχυσε τον Τσίπρα και για την πρωθυπουργία. Η παλιά εμπορική τους συνεργασία ( μεταπράτες χώματος) φαίνεται ότι έχει ρίζες και μέλλον.
  Ο Τσίπρας πρότεινε τον Καραμανλή για την Προεδρεία της Δημ.
  ‘’Ερωτας από παλιά’’ δεν κρύβεται !

 3. ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΟΖΩΝ…
  ============================================
  *Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει, υπάρχει κανείς που αμφισβητεί τα γεγονότα ότι, οι χειρότερες μέρες που ζούμε σήμερα, μετά το 1950 οφείλονται στη διεφθαρμένη αντίληψη και συνείδηση ορισμένων κατ΄επίφαση αυτοαποκαλούμενων Ελλήνων πολιτικών?
  *Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί το γεγονός ότι από το 2004 μέχρι το 2009 , η κυβέρνηση και η κλίκα Καραμανλή ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα και κατέστρεψαν τα όνειρα και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων που βλέπουν και ζούν σήμερα, τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους ?
  *Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το σάπιο και διεφθαρμένο παρελθόν και ανήθικο υπόβαθρο του πολιτικάντη νεοεφιάλτη Αντώνη Σαμαρά?
  *Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει ότι η προδοσία, η ανατροπή της κυβέρνησης του Πασοκ, ήταν αποτέλεσμα της προετοιμασμένης ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ‘’κλίκας Βενιζέλου» και των ‘’αφανών’’ αλλά γνωστών σε όλους νταβατζήδες του ντόπιου και ξένου πολιτικού κατεστημένου?
  Επί τέλους ας δούμε και λίγο την ΑΛΗΘΕΙΑ

  *Σήμερα λογικά, θα πρέπει να σκεπτόμαστε πόσο καλλίτερα θα είμαστε όλοι και πόσες ελπίδες εργασίας θα είχαν τα παιδιά μας , αν η προδοσία των ντόπιων και των ξένων …Μπαρόζων, δεν έβαζε φρένο στα πρώτα επιτυχή αποτελέσματα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ αναγνώρισης και βαθμού αποτελεσματικότητας?
  ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ την νόμιμη κυβέρνηση του 43%, ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ανέτρεψαν το οικονομικό πρόγραμμα σωτηρίας και ΕΠΕΒΑΛΑΝ εγκληματικά φορολογικά μέτρα, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ την Ελλάδα και μας οδηγούν στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και στη ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !
  ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΙΜΙΑΣ
  Δεν είναι ακριβώς γνωστό, αν η ‘’συνεργασία-έρωτας ’’ Σαμαρά Βενιζέλου υπήρχε εξ άρχής, ΄η, εκδηλώθηκε καθ ΄οδόν προς την προδοσία. Σίγουρο όμως είναι ότι συναντήθηκαν στα χαρακώματα της ντροπής.
  Πρόδωσαν, συκοφάντησαν, διαστρέβλωσαν, αγωνίστηκαν , τακίμιασαν ακόμη και με τον Τσίπρα του 3% και του χρυσοφονιάδες του 0,5 %, οι οποίοι φάνηκαν πλουσιοπάροχα οργανωμένοι, κατακαίοντας την Ελλάδα και καταστρέφοντας τα πάντα, τόσο με τη φωτιά και το σίδερο ,όσο και με τις απεργίες των μελών της δημοσιο-υπαλληλικής δικτατορίας, το γνωστό ‘’γρηγορόσημο’’.
  Έτσι ΔΙΕΛΥΣΑΝ τα πάντα και αποφάσισαν να διαμοιράσουν και τα προγράμματα Παπανδρέου και τα ιμάτια του Πασοκ. Τι ξέχασαν όμως όλοι οι προδότες? Ξέχασαν τις εκατοντάδες χιλιάδες οπαδών του κινήματος που έφαγαν ψωμί και λάδι από τον Ανδρέα Παπανδρέου και που πίστεψαν στην ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και στις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

 4. ‘’ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ

  Κανείς φυσικά δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όσους άλλους συκοφαντήθηκαν τότε με απώτερο σκοπό να καλυφθούν τα εγκλήματα της εποχής Καραμανλή.
  Εξάλλου, πώς να ζητήσεις συγγνώμη όταν στη διασπορά τέτοιων μύθων βασίζεις την πολιτική σου εξέλιξη και επιβίωση;
  Θυμίζω ότι η περίφημη κ. Γεωργαντά έφτασε να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί από κάποιους να θεωρείται «πολιτικό κεφάλαιο».
  Το πρόβλημα είναι ότι με όλα αυτά τα παραμύθια επιτεύχθηκε ένας τρομερός διχασμός των Ελλήνων πολιτών που έφτασε στο σημείο να γεννήσει μέχρι και τη Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να εκλείψουν οι καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των ψεμάτων.

 5. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

  ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ 120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

  Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. ΜΕ ένα παγκόσμιο σύστημα που ΑΡΝΙΟΤΑΝ μονολεκτικά να μας δανείσει, κι όταν το ‘’έκανε’’ τα επιτόκια δανεισμού ήταν σκέτος θάνατος !!!
  Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
  *Κατάφερε να ανατρέψει ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ της Λισσαβώνας, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας σε μέλη της Ε.Ε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το 2008 η Γερμανία και αρνήθηκε ΤΟΤΕ! την βοήθεια προς την ΗΔΗ χρεοκοπημένη Ελλάδα , σύμφωνα με το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2008, που συμμετείχε και ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ σαν αντιπρόσωπος του ΔΝΤ και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
  *Ο Γιώργος Παπανδρέου ‘’ανέτρεψε’’ την ρήτρα, βρήκε χρήματα ( Όχι βέβαια σε Ρωσία και Κίνα), 240 δις ευρώ, κατάφερε να γίνει ΜΕΙΩΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους κατά 120.δις ευρώ. Αυτή η απόφαση μείωσης του χρέους απέδειξε και αποδεικνύει περίτρανα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ΕΕ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου. Ήξεραν και ξέρουν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τιμά τον λόγο του για αυτόν και τον τιμούν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ στον ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’. Είναι γνωστή ΔΥΣΤΥΧΩΣ η άθλια συμπεριφορά στον δημιουργό του ΑΣΕΠ, ευπατρίδη Σάκη Πεπονή, που για την ψήφιση του νόμου περί εντιμότητας και διαφάνειας ΔΕΝ !!!! επανεξελέγη ούτε βουλευτής.
  *Ο Γιώργος Παπανδρέου, μείωσε το έλλειμμα των 35 δις ευρώ του Καραμανλή κατά 6% του ΑΕΠ, ή κατά 40% του όλου ελλείμματος, μείωσε το χρέος κατά 15 δις ευρώ και οδήγησε την Ελλάδα , λίγο πρίν την έξοδό της στις αγορές.
  Τότε τον ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ προδότες και αποστάτες, υπηρέτες του συστήματος .
  *Το δίλημμα Παπανδρέου να συντρίψει τους προδότες ,Η, να σώσει την Ελλάδα, είναι ένα θέμα πατριωτισμού, που μόνο λίγοι και σπάνια στην παγκόσμια ιστορίαν, θα βρεθούν να έχουν πάρει τέτοια απόφαση. Ο κάθε τυχάρπαστος και ο κάθε ‘’νοικιασμένος’’…απλός πολίτης, μπορεί να γράφει ανώνυμα και ανώδυνα, ότι επιθυμεί ή, ότι εντολές του δώσουν. Πάντως αποτελεί όνειδος η απόπειρα διαστρέβλωσης, παραποίησης ΝΟΘΕΥΣΗΣ της αλήθειας , όταν ΟΛΟΙ σχεδόν γνωρίζουν το μεγαλείο και τις ευεργετικές και σωτήριες επιδράσεις από αυτήν την μοναδική πραγματικότητα.
  Είναι τουλάχιστον ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ των…απλών πολιτών να ξεχνούν ότι σήμερα βρίσκονται υπάρχουν και..υβρίζουν μόνο και μόνο επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε την σωτηρία της Ελλάδας , από την παραμονή του στην εξουσία.

 6. Τον λόγο έχει ο λαός . Αυτός τους ψήφισε.
  Αυτά είπαν στον λαό και γι αυτά τους ψήφισε.

  Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς,
  του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

  *Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
  *Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

  *Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
  *Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

  *Πέρασε ένας χρόνος κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

  Κρίμα και πάλι κρίμα.
  Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
  Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
  Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
  Μανώλης Γλέζος

 7. @ Ν. Βράχο
  Εγώθέλω τοποθέτηση στό ψευταράκος πού θαλεγε ο κος Μειμαρακης , στό προδοτάκος απέναντι στο κόμμα πού ίδρυσε ο πατέρας του και τού οποιου διετέλεσε πρόεδρος, αυτό το κόμμα που τον ανέδειξε πρωθυπουργό της Ελλάδας. Εγώ θέλω απάντηση στο, για ποιόν έφτιαξε το κόμμα του 1,5% και ποιανού συμφέροντα υπηρετούνται. Μέ απλά ανδρικια και σταράτα λόγια. Όταν διαλαλεί, ρητορεύει εκείνο το «ΕΜΕΙΣ» ποιόν εννοεί;
  Έχεις απαντήσεις; Δεν έχεις γιατί θα ντροπιαστείς.
  Ξέρεις και κανένα άλλο στόν πολιτισμένο κόσμο πού έπραξε το ίδιο; Αυτό είναι πρωτάκουστο. Ούτε αυτός ο Κόλ δεν τό έκανε όταν δικαίως θα μπορούσε να το κάνει όταν γιατί εγεμισε τίς κάσες του Κόμματος τόν έριξε το τσιράκι του, αντί νά πέσει από τους υπαξιωματικούς του.
  Δεν άρχισε όμως να κλέει και νά πολεμεί το Κόμμα πού τον τάιζε.
  Αυτά ενδιαφέρουν όχι στατιστικές και αριθμοί, άρθρα και Εσσέις τουπαρελθόνοςρ και βρισίδι αβέρτα όπως συνηθίζεις είναι γι” αυτούς τους «μορφωμένους» και πραγματικά αγράμματους. Έτσι δεν είναι ή μήπως κάνω λάθος; και βέβαια Όχι.
  Με το νά κατηγορείς τούς άλλους π.χ ανίκανους δεν ανεβαίνουν οι έτσι δια μαγείας οι δικές σου ικανότητες ούτε βέβαια καισέ καθιστά εντιμο ετιμο για να αναλάβεις τήν εξουσία με τον «έντιμο» Κον υπουργό οικονομικών ο οποίος βέβαια και έφαγε ή τουλάχιστον δοκίμασε ο άθλιος νά το κάνει, όπως και άλλοι πριν από αυτόν.
  Αλλά αντί να δώσεις απαντήσεις σε αυτά γράφεις αλλα άσχετα.
  Και στο πάνω πάνω της γραφής
  θεωρεις την ΕΛΣΤΑΤ σοβαρο Verein ή καμιά άλλη στατιστική υπηρεσία για πρόγνωση; Αυτές ανάλογα με τις κυβερνήσεις και τα κοινωνικά δεδομένα διαμορφώνουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.
  ;

  • ΝΑΤΑΝ Η ΖΗΛΕΙΑ ΨΩΡΑ….
   Ελάτε όμως να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό μέσο όρος ζήλειας.
   —————————————————————————————–
   Δεν ζηλεύετε που μόνο κάπου μακριά από την Ελλάδα μπορεί να γίνει μια τέτοια πολιτισμένη συζήτηση; Δεν λυπάστε που στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπορεί να μιλήσει σχεδόν κανένας Έλληνας πολιτικός; Δεν νιώθετε ότι είναι κάπως κατάντια που το πιο κοντινό ελληνικό αντίστοιχο μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι οι εκπομπές επίλεκτου κιτς κοινού του Νίκου Χατζηνικολάου;
   Τέλος, νιώθω την ανάγκη να σημειώσω και κάτι ακόμα. Είτε κανείς συμφωνεί είτε διαφωνεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, οφείλει να του αναγνωρίσει ότι αυτή τη στιγμή -αλλά και διαχρονικά- είναι μάλλον ο μόνος Έλληνας πολιτικός ο οποίος μπορεί να σταθεί σε μια τέτοια εκδήλωση, ο μόνος που μπορεί να είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια εκδήλωση για την Ευρώπη σε ένα φημισμένο πανεπιστήμιο, μπορεί να σταθεί στο πάνελ οποιουδήποτε ξένου καναλιού.
   Ακόμα κι αν κάποιος έχει αποφασίσει ότι ο Παπανδρέου είναι πολιτικά «αντίπαλος» του, ας απαιτήσει τουλάχιστον μια αντίστοιχη ποιότητα από αυτούς που στηρίζει, ας μάθει να διεκδικεί για την Ελλάδα πολιτικούς ηγέτες που να μπορούν να επικοινωνούν ισότιμα κι όχι κομπλεξικά με τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο.
   ΥΓ
   Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις …κύριε »ΠΟΡΚΙΔΗ»

 8. @ Ν. Βράχο
  Εγώθέλω τοποθέτηση στό ψευταράκος πού θαλεγε ο κος Μειμαρακης , στό προδοτάκος απέναντι στο κόμμα πού ίδρυσε ο πατέρας του και τού οποιου διετέλεσε πρόεδρος, αυτό το κόμμα που τον ανέδειξε πρωθυπουργό της Ελλάδας. Εγώ θέλω απάντηση στο, για ποιόν έφτιαξε το κόμμα του 1,5% και ποιανού συμφέροντα υπηρετούνται. Μέ απλά ανδρικια και σταράτα λόγια. Όταν διαλαλεί, ρητορεύει εκείνο το «ΕΜΕΙΣ» ποιόν εννοεί;
  Έχεις απαντήσεις; Δεν έχεις γιατί θα ντροπιαστείς.
  Ξέρεις και κανένα άλλο στόν πολιτισμένο κόσμο πού έπραξε το ίδιο; Αυτό είναι πρωτάκουστο. Ούτε αυτός ο Κόλ δεν τό έκανε όταν δικαίως θα μπορούσε να το κάνει όταν γιατί εγεμισε τίς κάσες του Κόμματος τόν έριξε το τσιράκι του, αντί νά πέσει από τους υπαξιωματικούς του.
  Δεν άρχισε όμως να κλέει και νά πολεμεί το Κόμμα πού τον τάιζε.
  Αυτά ενδιαφέρουν όχι στατιστικές και αριθμοί, άρθρα και Εσσέις τουπαρελθόνοςρ και βρισίδι αβέρτα όπως συνηθίζεις είναι γι” αυτούς τους «μορφωμένους» και πραγματικά αγράμματους. Έτσι δεν είναι ή μήπως κάνω λάθος; και βέβαια Όχι.
  Με το νά κατηγορείς τούς άλλους π.χ ανίκανους δεν ανεβαίνουν οι έτσι δια μαγείας οι δικές σου ικανότητες ούτε βέβαια καισέ καθιστά εντιμο ετιμο για να αναλάβεις τήν εξουσία με τον «έντιμο» Κον υπουργό οικονομικών ο οποίος βέβαια και έφαγε ή τουλάχιστον δοκίμασε ο άθλιος νά το κάνει, όπως και άλλοι πριν από αυτόν.
  Αλλά αντί να δώσεις απαντήσεις σε αυτά γράφεις αλλα άσχετα.
  Και στο πάνω πάνω της γραφής
  θεωρεις την ΕΛΣΤΑΤ σοβαρο Verein ή καμιά άλλη στατιστική υπηρεσία για πρόγνωση; Αυτές ανάλογα με τις κυβερνήσεις και τα κοινωνικά δεδομένα διαμορφώνουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

  Υγ. Ο Φελνίκος βέβαια θά αναγκαστεί και σήμερα νά με συγχωρέσει γιατί αντί απάντηση σχόλιο στο άρθρο του απντω σε σένα εχτός αν πίσω από τον Ν Βράχο βρίσκεται κανένας από τους δημοσιογράφους και το ξέρει. Τον γνωρίζεις έτσι δεν είναι Φελνίκο;

 9. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ «ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» του…ΚαΜένου εντελώς.

  Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
  (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 ειχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
  ===========================================================
  ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…
  Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
  Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.
  Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι έκαναν σημαία τους τις απίθανες καταγγελίες διαφόρων περιθωριακών στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 δεν σημειώνεται μονάχα ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15,2% αλλά και το ότι το Μνημόνιο κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.
  Mας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω αλλά τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες πείστηκαν ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζαμε.

  • NMan. 0:07 02/09/2016

   ΦΟΒΕΡΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ! ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ και ο Αβραμόπουλος ΥΠΕΡ του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ…
   8/24/2016

   Το προβλημα με την ανακοινωση της Κομισιον ,επι το λαικοτερο , για το θεμα της ΕΛΣΤΑΤ προσλαμβανει και αλλες εσωτερικες πολιτικες προεκτασεις,διοτι ενας εκ των Επιτροπων ειναι ο Ελληνας Δημ.Αβραμοπουλος. Και δεν ειδα κανενα αστερισκο…
   =========================

 10. NMan. 0:06 01/09/2016

  ΝΑ! Μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξει ο κ. Τσίπρας ότι δεν συγκαλύπτει την διαφθορά.
  ==================================================================
  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟNΕ !!

  H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ
  (Αποτελέσματα 31/12/2003):
  1. Πρωτογενείς Δαπάνες ……………………=30 Δις Euro
  2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού ……………=3,3 % του ΑΕΠ
  3. Πρωτογενές Έλλειμμα …………………….= 0
  4. Πρωτογενές Πλεόνασμα …………………=1,7 % του ΑΕΠ
  5. Έλλειμμα Ισοζυγ. Τρεχ. Συναλλαγών.= 8,65 Δις
  6.ΔημόσιοΧρέος……………………………..=178 Δις
  Και ας δούμε πως ήταν οι ίδιοι οικονομικοί δείκτες, όταν αποχώρησε ο κ. Καραμανλής.
  ================================================
  Β. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Αποτελέσματα 31/12/2009):
  1. Πρωτογενείς Δαπάνες …………..= 59 Δις (Αύξηση 96,66%)
  2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού…….=15.6 % του ΑΕΠ (36 Δις -Αύξηση 387,5%)
  3.Πρωτογενές Έλλειμμα …………….. =10,6 % του ΑΕΠ (24,5 Δις- Αύξηση = ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ
  4. Πρωτογενές Πλεόνασμα ………….=0
  5. Έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών
  (Εξωτερικών) Συναλλαγών …………=25,8 Δις (11,2%
  του ΑΕΠ) Αύξηση 198,2%
  6. Δημόσιο Χρέος ………………………..=299 Δις (129,7%
  του ΑΕΠ) Αύξηση σε Euro: 67,98%

  Τι ακριβώς συνέβη τότε κ.Τσίπρα?
  Δεν σας ενδιαφέρει να μάθουμε την αλήθεια?
  Γιατί συγκαλύπτετε αυτή την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ?

 11. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

  «Δεν υπάρχει άλλη λύση μέχρι στιγμής»
  ‘’Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε χρήματα σε κανέναν’’
  Το μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα: Βρείτε τα με τους δανειστές σας
  Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για τους νέους όρους των δανειακών πληρωμών και να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS Σεργκέι Στορτσάκ.
  Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, ο κ. Στορτσάκ είπε επιλέξει: «Εκτός από τις προσπάθειες να βρει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη λύση (για την Ελλάδα). Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η συνέχιση εκείνων των δομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέπτυξαν οι Αρχές της Ελλάδας και κατά την υλοποίηση των οποίων βασίζονται στους πολίτες της χώρας».
  Κατά τη γνώμη του Ρώσου αξιωματούχου, η απώλεια της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την πλευρά των φορολογουμένων πολιτών θα σημάνει την αποτυχία των δομικών μεταρρυθμίσεων.

  ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ !!!

  ΠΟΙΟΙ (?) συνέβαλαν τα ΜΕΓΙΣΤΑ στην ανατροπή του νομίμου πρωθυπουργού
  με κατασκευασμένες ‘’αλήθειες’’ τύπου..καΜένου εντελώς
  Ο κ B Κόκκινος ζητά την ποινική δίωξη Παπανδρέου γιατί
  δεν ‘’δέχτηκε’’ τα 20 ΔΙΣ. από τον..ΠΟΥΤΙΝ !!!
  Την ποινική δίωξη Παπανδρέου ζητά ο Βασίλης Κόκκινος
  Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα «Αξία». Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν… την άσκηση ποινικής δίωξης!
  Μέχρι και ο Βασίλης Κόκκινος,
  ναι, ναι, ο Βασίλης Κόκκινος, ο ταυτισμένος δικαστής με το «βρώμικο 89», ο άνθρωπος που επέλεξε ο Μητσοτάκης να δικάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ζητά να παραπεμφεί σε δίκη ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και εμμέσως πλην σαφώς να πάει στο ικρίωμα, έχοντας βέβαια εκ των προτέρων διαμορφωμένη άποψη, όπως άλλωστε το 1991 ήταν πεπεισμένος ότι ο Ανδρέας έπαιρνε τα χιλιάρικα του Κοσκωτά μέσα σε κούτες από πάμπερς που του πήγαινε ο Μαμανέας και ο Σκορδούλης. Και τις αναρτήσεις αυτές του Κόκκινου είναι εξίσου εκπληκτικό ότι τις κάνουν «like» στο facebook και τις αναρτούν στις σελίδες τους αριστεροί και κομμου.νιστεςστές. Εντάξει για εκείνους που δεν έχουν κοινωνική συνείδηση, αντιλαμβάνομαι όσους δεν έχουν μαρξιστική παιδεία και αναλυτική σκέψη, αλλά κομμου.νιστες στές να κάνουν «like» στον Κόκκινο πάει πολύ.
  ΥΓ.
  Σήμερα έχει τον αντρισμό να ζητήσει συγγνώμη, για το κακό που έκανε στην πατρίδα μας??

  • Γυφτούλι ψευταρακο θαλεγε Ο Μειμαράκης μή παραποιείς τήν Ιστορία Ο Γιώργος δεν άντεχε παραπάνω δεν είχε το κουράγιο να αναλάβει ευθύνες και ήθελε να πέσει δεν τον έριξε κανένας.
   Άσ” τον άνθρωπο στην ησυχία του στην ηλικία πού έχει.
   Ποιος έφτιαξε το κόμμα και για ποιόν; Τά συμφέροντα ποιανού εξυπηρετεί ρέ προδοταράκια , σηκωθήκατε μιά καλή πρωία για να διαλύσετε το Κόμμα του Ανδρέα και μετά αντί να χώσετε τα μούτρα σας μέχρι να φάτε άμμο, βγαίνετε και ζητάτε τα ρέστα.
   Τι ωραία πού είναι η ζωή άμα δεν ντρέπεσαι.
   Έχετε εσείς ρέ πατρίδα? Για να μπορεί κάποιος να μιλά για πατρίδα πρέπει να έχει και πατρίδα.
   Από σήμερα θά αρχίσει την κλαψούρα και η Βραζιλιάνα η συνδιοργανώτρια του Brisc . Ο
   Παπανδρέου βρήκε παρέα εσύ ποιόν έχεις; το τόπο του Φελνίκο;

   • [[ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ]]
    ΜΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ 16% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !
    Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ονομαστικά, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή ΑΥΤΑ του 2009, που είχε επικυρώσει έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat – για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;
    Δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνει στο προϋπολογισμό του 2013 όλες τις ενέργειες και τις λήψεις των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ελλείμματος 16% του 2009, και ο βουλευτής και τέως πρωθυπουργός, όπως και ο κύριος Παυλόπουλος , όπως και ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ!!! υπογράφουν και αποδέχονται την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση του ελλείμματος 16% του 2009.

    • Εγώ θέλω τοποθέτηση στό ψευταράκος πού θαλεγε ο κος Μειμαρακης , στό προδοτάκος απέναντι στο κόμμα πού ίδρυσε ο πατέρας του και τού οποιου διετέλεσε πρόεδρος, αυτό το κόμμα που τον ανέδειξε πρωθυπουργό της Ελλάδας. Εγώ θέλω απάντηση στο, για ποιόν έφτιαξε το κόμμα του 1,5% και ποιανού συμφέροντα υπηρετούνται. Μέ απλά ανδρικια και σταράτα λόγια. Όταν διαλαλεί, ρητορεύει εκείνο το «ΕΜΕΙΣ» ποιόν εννοεί;
     Έχεις απαντήσεις; Δεν έχεις γιατί θα ντροπιαστείς.
     Ξέρεις και κανένα άλλο στόν πολιτισμένο κόσμο πού έπραξε το ίδιο; Αυτό είναι πρωτάκουστο. Ούτε αυτός ο Κόλ δεν τό έκανε όταν δικαίως θα μπορούσε να το κάνει όταν γιατί εγεμισε τίς κάσες του Κόμματος τόν έριξε το τσιράκι του, αντί νά πέσει από τους υπαξιωματικούς του.
     Δεν άρχισε όμως να κλέει και νά πολεμεί το Κόμμα πού τον τάιζε.
     Αυτά ενδιαφέρουν όχι στατιστικές και αριθμοί, άρθρα και Εσσέις τοu paρελθόνtos και βρισίδι αβέρτα όπως συνηθίζεις είναι γι” αυτούς τους «μορφωμένους» και πραγματικά αγράμματους. Έτσι δεν είναι ή μήπως κάνω λάθος; και βέβαια Όχι.
     Με το νά κατηγορείς τούς άλλους π.χ ανίκανους δεν ανεβαίνουν οι έτσι δια μαγείας οι δικές σου ικανότητες ούτε βέβαια καισέ καθιστά εντιμο ετιμο για να αναλάβεις τήν εξουσία με τον «έντιμο» Κον υπουργό οικονομικών ο οποίος βέβαια και έφαγε ή τουλάχιστον δοκίμασε ο άθλιος νά το κάνει, όπως και άλλοι πριν από αυτόν.
     Αλλά αντί να δώσεις απαντήσεις σε αυτά γράφεις αλλα άσχετα.
     Και στο πάνω πάνω της γραφής
     θεωρεις την ΕΛΣΤΑΤ σοβαρο Verein ή καμιά άλλη στατιστική υπηρεσία ακόμα+την ευρωστατ για πρόγνωση; Αυτές ανάλογα με τις κυβερνήσεις και τα κοινωνικά δεδομένα διαμορφώνουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

   • Ουδεμία πράξις φιλοπατρίας στην Ελλάδα έμεινε ατιμώρητος
    (Εμ. Ροϊδης)
    Αυτός ήταν και είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

    *Για όσα προηγήθηκαν της ανάληψης διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το 2009, τα όσα ακολούθησαν, την εκδήλωση της κρίσης, τις υπάρχουσες επιλογές, τις επιλογές και τις αποφάσεις του ιδίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που
    απέτρεψαν την χρεοκοπία και κράτησαν την Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρωζώνη, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει μιλήσει κατ” επανάληψη και εντός από εκτός Ελλάδας.
    Ο ίδιος έχει μιλήσει, ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων και έχοντας συνολική, πλήρη εικόνα και επίγνωση των δεδομένων.

    *Ο Γιώργος Παπανδρέου, χάραξε και στήριξε με συνέπεια μια πολιτική, από την αρχή μέχρι σήμερα, πιστεύοντας ακράδαντα ότι, αποτελούσε έναν δύσκολο αλλά ασφαλή δρόμο για να αποφευχθεί μια καταστροφή, αλλά και για να αλλάξει οριστικά η Ελλάδα.
    Είναι θετικό ότι τώρα όλοι μπορούν να μιλούν και να κρίνουν, αν και εκ του ασφαλούς, επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε από το 2009 το εθνικό της καθήκον, σηκώνοντας τα βάρη του παρελθόντος μαζί με τον Ελληνικό λαό, ώστε να αποφευχθεί μια εθνική τραγωδία.

    *Οι δε βασικές πολιτικές της επιλογές, υιοθετήθηκαν τότε από πολλούς -το έχουν άραγε ξεχάσει;- που σήμερα επικρίνουν, αλλά και υιοθετήθηκαν σήμερα από πολλούς που βιώνουν την δύσκολη πραγματικότητα συμμετέχοντας τώρα στην κυβέρνηση, ενώ πριν τις απέρριπταν χωρίς συζήτηση.

    *Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, η χώρα και ο Ελληνικός λαός έχουν επιτύχει πρωτοφανή αποτελέσματα, τα οποία σήμερα αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι.
    Τιμώντας αυτές τις θυσίες καλούμαστε όλοι να συσστρατευτούμε στο εθνικό έργο αλλαγής της χώρας, μακριά απο πολώσεις, αδιέξοδες αντεγκλήσεις και προσπάθειες αποφυγής ή μετάθεσης ευθυνών.

    *Η Ελλάδα θα πετύχει αρκεί να ανταποκριθούν με δυναμισμό οι εταίροι μας μπροστά σε μια γενικευμένη κρίση και αμφισβήτηση του Ευρώ. Διότι όπως είχε πει δημόσια από τις αρχές της κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα προβλήματα της, τα οποία θαρραλέα αναγνώρισε -και έκανε και κάνει το δέον με κόπο και πόνο- όμως δεν είναι η ίδια το πρόβλημα.

    *Το πρόβλημα αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δομές της Ευρωζώνης. Και δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να μεμψιμοιρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας να αμφισβητείται το Ευρώ από τις αγορές, ενώ διογκώνονται οι αρνητικές συνέπειες μιας ολιγωρίας που κοστίζει ακριβά στους λαούς της.
    Έχει αποδειχθεί περίτρανα πια ότι το πρόβλημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η λύση πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ίδια η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να φοβάται και να υποτιμά τις δικές της δυνατότητες επίλυσης της κρίσης.

    *Η Ελλάδα απέδειξε για πολλοστή φορά τις μέρες αυτές, ότι δεν φοβάται και αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

    *Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης.
    Καλά κάνει ο Παπανδρέου και εξακολουθεί να καταγγέλλει:
    «Διότι όπως είχε πει δημόσια από τις αρχές της κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα προβλήματα της, τα οποία θαρραλέα αναγνώρισε -και έκανε και κάνει το δέον με κόπο και πόνο- όμως δεν είναι η ίδια το πρόβλημα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.