ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες

Μεγάλες εκπλήξεις στο τένις - Εκτός Τζόκοβιτς και αδερφές Γουίλιαμς

Μια διπλή έπληξη επιφύλαξαν το τουρνουά τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο καθώς εκτός αγώνων έμειναν το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς και οι αδερφές Βίνους και Σερένα Γουίλιαμς.

Ο Σέρβος τενίστας έπεσε θύμα του Αργεντίνου Χοάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ο οποίος παρά την ταλαιπωρία που υπέστη όταν κλείστηκε στο ασανσέρ, επικράτησε 2-0 του «Νόλε».

Σημειώνεται ότι ο Ντελ Πότρο ήταν αυτός που το 2012 είχε νικήσει τον Τζόκοβιτς στο μικρό τελικό και του είχε «κλέψει» το χάλκινο.

Ο μεγάλος Αργεντινός επικράτησε 2-0 σετ (7-6, 7-6) του εξίσου μεγάλου Νόλε και συνεχίζει κανονικά στο δεύτερο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά στο τένις, την ώρα που ο Σέρβος τέθηκε πρόωρα και απρόσμενα νοκ-άουτ, χάνοντας τις ελπίδες του για την εκπλήρωση του όνειρου του: Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου... (το μόνο που του λείπει)

Ο «Πύργος» ήταν εντυπωσιακός από το σέρβις, το forehand (που είναι το μεγάλο του όπλο) λειτούργησε υποδειγματικά (έβγαλε πάνω από 40 winners) και έφτασε σε αυτή την επιτυχία. Από την άλλη, το νούμερο ένα στον κόσμο δεν έδειξε σε καλή κατάσταση, είχε προβλήματα στην άμυνα, υπέπεσε σε... αφύσικα πολλά αβίαστα λάθη (32) και κάπως έτσι ήρθε το σοκ.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι δύο αντίπαλοι είχαν θερμή αγκαλιά και μάλιστα αμφότεροι έκλαψαν. Ο μεν Ντελ Πότρο συγκινήθηκε για την μεγάλη νίκη του και λόγω των όσων έχει περάσει τα τελευταία χρόνια (που είναι πολλά), ο δε Τζόκοβιτς γιατί δεν άντεξε την «φόρτιση» της στιγμής... Δεν είναι και λίγο πράγμα να χάνεις τόσο γρήγορα στην πιο σημαντική αθλητική γιορτή, όπου εκπροσωπείς και την χώρα σου.

Όσο για τις δύο Αμερικανίδες πρωταθλήτριες αυτές έχασαν με 0-2 σετ (3-6, 4-6) από τις Τσέχες Λούσιε Σαφάροβα και Μπάρμπαρα Στρίτσοβα, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του τουρνουά, και δε θα μπορέσουν να υπερασπιστούν το χρυσό μετάλλιο που είχαν κατακτήσει στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις σε Αθήνα, Πεκίνο και Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.