ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση με αφορμή την τραγωδία στην Αίγινα

Μήνυση κατά του «Μακελειού» κατέθεσαν οι Φλαμπουράρης, Σταθάκης και Δρίτσας

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση για πλήθος δημοσιευμάτων της εφημερίδας και του δικτυακού τόπου «Μακελειό» κατέθεσαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
yp

Η μήνυση στρέφεται κατά του Γεωργίου Γκασιάμη, διαχειριστή και νόμιμου εκπρόσωπου του «Μακελειού», του Στέφανου Χίου, που υπογράφει τα επίμαχα δημοσιεύματα και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Με τη μήνυση ζητείται η ποινική δίωξη και τιμωρία τους και η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση αναφέρονται –μεταξύ άλλων- τα εξής:

- Τα δημοσιεύματα υπερβαίνουν κάθε ανεκτό όριο. Το ψεύδος, η λασπολογία και η χυδαιότητα εκδηλώνονται στον υπέρτατο βαθμό: Η αναγόρευσή μου σε «δολοφόνο» - πρωταίτιο της τραγωδίας της Αίγινας, η ευθεία καταγγελία ότι, ως «διεφθαρμένος, κοτζαμπάσης, μαφιόζος της Αίγινας» και «συμμορίτης», όχι μόνον μετέχω αλλά ηγούμαι των ενεργειών συγκάλυψης των δήθεν «φίλων» μου και μάλιστα «φίλων του πλούτου», παρεμβαίνοντας στις προανακριτικές και ανακριτικές διαδικασίες των αρχών της Αίγινας, τις οποίες δήθεν ελέγχω, αλλά και στη Δικαιοσύνη, η οποία απεφάσισε να μην προφυλακίσει τον οδηγό του ταχυπλόου. Κλιμακώνοντας οι μηνυόμενοι, διακηρύσσουν στο πρωτοσέλιδό τους ότι «παρτουζώνομαι στο ματωμένο κότερο ενώ οι ναυαγοί πνίγονταν». Και όλα αυτά, εν γνώσει τους ότι όσα διαδίδουν δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.

- Οι μηνυόμενοι υπερέβησαν, κατά τρόπο εκκωφαντικά σκανδαλώδη, τους συναλλακτικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, οι οποίοι επιβάλλουν να υπηρετείται η ελευθεροτυπία και η ενημέρωση του κοινού υπό τον όρον της προστασίας της προσωπικότητας του θιγομένου και της τήρησης του καθήκοντος αληθείας.

- Τα καθολικού ψεύδους και υπερβάλλουσας κακοήθειας δημοσιεύματα εξαντλούν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης, της εξύβρισης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων λόγω του αξιώματός μου αλλά και της παρότρυνσης και της ηθικής αυτουργίας σε εγκληματικές πράξεις κατά της ζωής και της περιουσίας μου και, γενικώς, διατρέχουν σειρά ποινικών αδικημάτων.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ογδόντα -οκτάχρονος προφυλακίστηκε γιατι σκότωσε εναν στην Σπάρτη .
  (http://www.matrix24.gr/2016/08/profilakizete-o-88chronos-pou-pirovolise-ke-travmatise-26chrono/ )
  Αν είσαι 10-15 χρονια μικρότερος,σκοτώσεις Τέσσερις , τραυματίσεις 5 σοβαρά και ριξεις καμιά εικοσαριά στην θάλασσα της Αίγινας δίχως καν να τους πετάξεις σωσίβια και στην συνέχεια εξαφανισθέις για μερικές ώρες, μεχρι να σκηνοθετήσεις την υπεράσπισή σου, ή να
  Αλλάξεις τους επιβαίνοντες μαζί σου όπως πιθανολογήθηκε , χωρίς να επιμένω οτι αυτό είναι και το αληθές,
  Τότε ανακριτής και εισαγγελέας στον ΠΕΙΡΑΙΑ. Διαφωνούν, και ετσι δεν προφυλακιζεσαι !
  Πας στο σπιτάκι σου κ. Δρίτσα και λοιποί υπουργοί της Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.