ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Δεν θα εγκαταλείψω την κολύμβηση»

Μυθικό επίτευγμα: «Αντίο» με 23ο χρυσό ο Φελπς

Με ακόμη έναν θρίαμβο και ένα πολύ σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ, ολοκληρώθηκαν για τον Μάιλ Φελπς οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι ΗΠΑ πήραν τη νίκη και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών με 3:27.95 και ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση κατακτώντας τον τίτλο ακριβώς στα μισά αγωνίσματα του προγράμματος (16 από τα 32).

Ο Φελπς πανηγύρισε το 23ο χρυσό του μετάλλιο (28 συνολικά!) και αποχαιρέτισε βουρκωμένος τις πισίνες, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους και συναθλητές του στο κατάμεστο Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ρίο. «Ολα ξεκίνησαν από ένα μικρό όνειρο που είχα ως παιδί. Ηθελα να διακριθώ στον αθλητισμό. Αγάπησα την κολύμβηση και πέτυχα περισσότερα από όσα ονειρεύτηκα ποτέ», δήλωσε ο 31χρονος Αμερικανός υπερ-Ολυμπιονίκης.

Τώρα αποσύρεται από τους αγώνες, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το αγαπημένο του άθλημα. Το άθλημα που τον έκανε θρύλο στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Βούρκωσε όταν είδε τους θεατές να τον αποθεώνουν όρθιοι. Εκλαψε όταν ρίχτηκε στην αγκαλιά της μνηστής του, Νικόλ, και του γιού του, Μπούμερ. «Από τη στιγμή που κατέβηκα από το πούλμαν της αποστολής και μπήκα στο κολυμβητήριο προσπαθούσα να μην κλάψω. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Και το χειροκρότημα αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την τελευταία ημέρα της καριέρας μου.»

Ποια θα είναι, όμως, η επόμενη ημέρα στη ζωή του Φελπς: «Από την ημέρα που κέρδισα το πρώτο χρυσό μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ είχα δύο στόχους. Να γίνω ο κορυφαίος όλων των εποχών και να βοηθήσω την κολύμβηση να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον πλανήτη. Το πρώτο το κατάφερα, ενώ για το δεύτερο στόχο θα συνεχίσω να προσπαθώ. Ειδικά στις ΗΠΑ. Εκανα πολλά για να βοηθήσω το άθλημα και μέχρι να πεθάνω θα συνεχίσω να βοηθάω.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.