ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέναντι στο παράδειγμα Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στη ΔΕΘ

Μητσοτάκης: «Δεν θα δώσω υποσχέσεις»

Με μια υπόσχεση ότι εκείνος δεν θα δώσει υποσχέσεις ετοιμάζεται για την πρώτη του ΔΕΘ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
mitsotakis

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα στις 16-18 Σεπτεμβρίου και στόχος του είναι να αποδείξει ότι ο ίδιος όχι μόνον δεν υποκύπτει στις σειρήνες του λαϊκισμού αλλά ότι το παράδειγμα του κ. Τσίπρα, με το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», ήταν η τελευταία σελίδα του κακού παρελθόντος της χώρας.

Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι, αν και τυπικά η συγκυρία δεν είναι προεκλογική, από το φθινόπωρο η χώρα, κυρίως λόγω των οικονομικών, εισέρχεται σε μια περίοδο ανοικτή σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Εν όψει της Δ.Ε.Θ. ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλει να στείλει το μήνυμα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν ότι υπάρχει πραγματική ελπίδα, υπάρχει πολιτική πρόταση με τηνοποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και αξίζει να υπάρξει μια ευρύτερη συστράτευση κοινωνικών δυνάμεων στο πλευρό της Ν.Δ.

Πέραν των μετρημένων και μετρήσιμων προτάσεων που θα παρουσιάσει, ο κ. Μητσοτάκης θα επικεντρωθεί και στην ανάδειξη της αναξιοπιστίας του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Όπως σημειώνουν στην Πειραιώς: «η Θεσσαλονίκη για τον κ. Τσίπρα είναι «ο τόπος του εγκλήματος», αν θυμηθεί κανείς όσα περιελάμβανε το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ, από τα οποία τίποτε δεν εφαρμόσθηκε, με κορυφαία παραδείγματα τον ΕΝΦΙΑ και την 13η σύνταξη».

Ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και θα καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η τακτική της υπερφορολόγησης είναι προσωπική ιδεοληπτική επιλογή του κ. Τσίπρα, λόγω έλλειψης εναλλακτικού σοβαρού σχεδίου από μέρους της Κυβέρνησης, αλλά κι επειδή με την τακτική αυτή επιχειρεί να συντηρήσει το κομματικό κράτος, ως κύριο μοχλό στήριξής του στην εξουσία.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα δώσει το πλαίσιο των βασικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση. Η φιλοσοφία της πρότασης της Ν.Δ. θα στηρίζεται σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, με ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό των δημοσίων δαπανών, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Στόχος της Ν.Δ. άλλωστε είναι να δώσει κίνητρα για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί και πάλι ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να αυξήσει το Α.Ε.Π. και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας που είναι το κύριο ζητούμενο για τη χώρα. Η παρουσίαση του πλαισίου για έξοδο από την κρίση θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στο διάλογο και την επικοινωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη με το σύνολο των επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της χώρας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο Κυρ. Μησοτάκης κανει καλά με το να μη δίδει υποσχέσεις, ειδικά στο τόπο του εγκλήματος που διέπραξε στην Ελλαδα ο Αλέξης Τσίπρας, την Θεσσαλονίκη.
  Πλην όμως η ίδια πόλις αυτή, ήταν το ορμητήριο του πολύχρονου και καταστρεπτικού για την Ελλαδα παρελθόντος και του παρόντος μας, από την «καραμανλική λαίλαπα».
  Παραμένει δε η φωλιά μερικών καραμανλικότερων του ίδιου του μουγκού Καραμανλη οι οποίοι καιροφυλακτούν , διμηουργόντας ανίερες συμμαχίες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είς βάρος του εκλεγέντος αρχηγού απο την βάση της ΝΔ — μιά υγιή πρακτική που εισέβαλε στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας ο ΓΑΠ, προς τιμήν του.
  Δεν θα περίμενα από τον Μητσοτάκη να «αησιχτιρίσει» τον Καραμανλή για τα ελλειμματά του και τον Σαμαρά για τα ΖΑΠΠΕΙΑ που επακολούθησαν.
  Δεν γίνονται αυτά στην Ελληνική πολιτική πρακτική….
  Θα περίμενα όμως να πάρει ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ μιά σαφή θέση για το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και την δίκη » καγκουρό » που σχεδίασε η συμμορία της Αίγινας εναντίον του
  Α. Γεωργίου. ΜΙά υπόθεση που μας μας ρεζιλεύει μέσα κί έξω.
  Θα περίμενα επίσης να καυτηριάσει λιγάκι –οχι πολύ –τα κόλπα και τους αντιδραςτικούς τρόπους της πρωθυπουργίας του Σαμαρά.
  Τούτων δοθέντων , ας εξετάσει η αξιωματική αντιπολίτευσης και εν δυνάμει νεα Κυβέρνησης, αν χρειαστεί να καταδικάσει τα πολλαπλά σκάνδαλα–μικρά και μεγάλα που μας στερούν τελικά την ποθούμενη ανάπτυξη για την Χώρα ή τις αυθαιρεσίες εναντίον της δημοκρατίας μας που συντελούνται σχεδον καθημερινά, από τον Ιούδα , όπως χαρακτήρισε ο ίδιος ο Αλ. Αλαβάνος τον Τσίπρα.
  Μην ξεχνάμε το έγκλημα της Αιγινας εναντίον 4 ψυχών εκτός του Τουρισμού , το οποίο μεχρι τώρα εχουν κουκουλώσει δια του κ.Δρίτσα .
  ΓΙα να μην αναφέρουμε τα όσα λέει ο ΓΛεζος που τον έβαλαν και αυτον να σέρνει προεκλογικά τον Δούρειο Ίππο των υποςχέςεων της παράταξης τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.