ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για τον Δεκαπενταύγουστο

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες να κρατήσουν ακόμη πιο γερά την πίστη και τις αξίες τους

Την ανάγκη να κρατήσουν οι Έλληνες «ακόμη πιο γερά την πίστη, τις αρχές και τις αξίες» τους ώστε «να βγουν μια ώρα αρχύτερα από την πολύπλευρη και επώδυνη κρίση» επισημαίνει σε δήλωσή του για τη γιορτή της Παναγίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα «μεγάλη ημέρα για τη Χριστιανοσύνη, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, ημέρα που εμπνέει πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας». «Παρά τις δυσκολίες - που δυστυχώς μεγάλωσαν τον τελευταίο καιρό - μπορούμε, με τη βοήθεια και τη δύναμη της Παναγίας, να τα καταφέρουμε. Στην Παναγία, άλλωστε, ο λαός μας ακουμπά τον πόνο, τις αγωνίες, τις ελπίδες και τις προσευχές του», τονίζει.

«Είναι, ταυτόχρονα, ημέρα που εμπνέει αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα την Εκκλησία που με τις κοινωνικές δομές της σε ολόκληρη τη χώρα «αοκνα, αθόρυβα και με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς την παραμικρή διάκριση, αναπτύσσει ζωογόνο και υποδειγματικό έργο».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει τέλος ότι η σημερινή ημέρα «μεγαλώνει τη θλίψη για όσα πρωτοφανή και θλιβερά διαπράττονται τον τελευταίο καιρό, από ελάχιστους - ευτυχώς - βέβηλους, σε βάρος της Εκκλησίας μας».

«Οι Έλληνες χάσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια. Ας κρατήσουμε - όπως μας καλεί η σημερινή ημέρα - ακόμη πιο γερά, την πίστη, τις αρχές και τις αξίες μας. Για να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από την πολύπλευρη και επώδυνη κρίση» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.