• Καταιγίδες, μποφόρ, χαλάζι και χιόνια από σήμερα το βράδυ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μους λεμόνι-πεπόνι με γιαούρτι

mous

Υλικά:

½ μέτριο πεπόνι (περίπου),
2 φακελάκια (1 κουτί) ζελέ (τζέλυ) λεμόνι
1 ½ -2 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το πεπόνι)
1 φλ. καυτό νερό
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
Κερασάκια μαρασκίνο από βαζάκι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Ξεφλουδίζετε ½ πεπόνι, αφαιρείτε τις φλούδες του και το τεμαχίζετε.

2. Αδειάζετε σε ένα μπολ τα φακελάκια του ζελέ και προσθέτετε μέσα τη ζάχαρη.

3. Ρίχνετε μέσα το καυτό νερό και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί το ζελέ. Το αφήνετε να κρυώσει (όχι όμως να πήξει).

4. Στο μεταξύ, χτυπάτε το πεπόνι στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ μέχρι να γίνει ρευστός πουρές. Το μετράτε: Πρέπει να έχετε 2 φλιτζάνια.

5. Προσθέτετε στο κρύο ζελέ το γιαούρτι και το ανακατεύετε.

6. Χτυπάτε το μίγμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.

7. Προσθέτετε στο μίγμα ζελέ/γιαούρτι τον πουρέ του πεπονιού και ανακατεύετε καλά το μίγμα.

8. Το μοιράζετε σε 6-8 μπολάκια και τα βάζετε για 2-3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξουν. Τα σερβίρετε, αν θέλετε, γαρνιρισμένα με κερασάκια μαρασκίνο και λίγο από το σιρόπι τους.

Πηγή: philenews.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.