ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί πήγε στην πρεσβεία

Ν.Φάρατζ: Ανοησίες τα περί απόκτησης γερμανικής υπηκοότητας

Οι ισχυρισμοί ότι ο πρώην ηγέτης του ξενοφοβικού κόμματος Ukip της Βρετανίας Νάιτζελ Φάρατζ επιχείρησε να αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα, εν όψει του Brexit, χαρακτηρίστηκαν «παντελώς ανόητοι» από έναν στενό συνεργάτη του.
Britain EU Referendum

Μια πηγή προσκείμενη στον Φάρατζ απέρριψε τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο με αφορμή μια επίσκεψή του στην πρεσβεία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Independent ο Φάρατζ πήγε στην πρεσβεία για μια προσωπική υπόθεσή του. «Η ιδέα ότι αυτό είχε οποιαδήποτε σχέση με την (απόκτηση) γερμανικής υπηκοότητα είναι ανοησία», πρόσθεσε.

Ο 52χρονος Φάρατζ, η σύζυγος του οποίου είναι Γερμανίδα, εθεάθη να περιμένει στην ουρά στη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο. Μια χρήστρια του Facebook που τον είδε, ισχυρίζεται ότι τον άκουσε να ζητά συγγνώμη επειδή δεν είχε μαζί του ένα έγγραφο και να λέει: «Όπως ίσως παρατηρήσατε, ήμουν πολυάσχολος τελευταία».

Η Independent υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει αναφερθεί αύξηση του αριθμού των Βρετανών πολιτών που σπεύδουν να αποκτήσουν και άλλη υπηκοότητα, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο πριν αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αιτήσεις για ιρλανδικά διαβατήρια, για παράδειγμα, εκτοξεύτηκαν στις 7.321 τον Ιούλιο, από 4.242 που ήταν τον ίδιο μήνα πέρσι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.