ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρή κριτική για τις τηλεοπτικές άδειες

Ν.Παππάς: Η ΝΔ δεν υπερασπίζεται την ημιτελή προσπάθεια Καραμανλή κατά των νταβατζήδων

Το αδιάβλητο της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες υπερασπίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ότι «αρνείται να υπερασπιστεί την ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων».
pappas

«Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία. Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου πρέπει να αποκλειστεί οποιαδήποτε ροή πληροφόρησης μεταξύ των συμμετεχόντων ώστε να μην νοθευτεί η διαδικασία. Μια αντίστοιχη διαδικασία ήταν ο διαγωνισμός για την DIGEA » δήλωσε ο Ν. Παππάς αναφερόμενος στη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου στα γραφεία της ΓΓΕΕ. «Ο στόχος είναι» τόνισε «να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη για το δημόσιο».

Αναφορικά με τις ενστάσεις των υποψηφίων για το σύστημα κατά την πρόβα τζενεράλε, ο υπουργός σημείωσε ότι ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο και έχουν χρησιμοποιήσει κάθε νομικό επιχείρημα για να παύσει αυτός ο διαγωνισμός. «Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού το εάν η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τις εθνικές εκλογές (Singular Logic) είναι ικανή για την ομαλή διεκπεραίωση του διαγωνισμού. Για να αποσοβηθεί και οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός κίνδυνος θα υπάρχει και η χειρόγραφη διαδικασία» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

«Αναρωτιέμαι ώρες ώρες, αν οι ανακοινώσεις της ΝΔ γράφονται στο Μοσχάτο ή λίγο παρακάτω. Παρακάτω είναι το Φάληρο. Θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά τη ΝΔ ότι το αίτημα παγώματος του διαγωνισμού το κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Έρχεται ως ηχώ των υπαρχόντων ιδιοκτησιών και επαναλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο αυτό το αίτημα. Στο επίπεδο της Δικαιοσύνης κατατέθηκε αυτό το αίτημα και απερρίφθη» ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας αναφορικά με την προσφυγή των καναλιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο τους την ακύρωση του διαγωνισμού. «Έχουν υπάρξει 16 νόμοι, 4 εκ των οποίων προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία. Ποτέ δεν έγινε. Αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ υπογραμμίζουν το αντισυνταγματικό του προηγούμενου καθεστώτος. Μπροστά στην επαναλαμβανόμενη άρνηση της ΝΔ για τη συγκρότηση ΕΣΡ η κυβέρνησή μας δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά» κατέληξε ο Ν. Παππάς.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες Π.Καμμένου για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε οποιονδήποτε να του δείξει το πώς και το εάν η πολιτική ηγεσία θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. «Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη πέρα από κάθε προηγούμενου» τόνισε.

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι η ΝΔ αρνείται να υπερασπιστεί την «ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων». «Ενδεχομένως κάποια στελέχη της να μην ήθελαν να μπει κάποια τάξη σε αυτό το πεδίο» σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «η ηγεσία της ΝΔ αυτή τη στιγμή επιλέγει να ταυτιστεί με αυτά τα συμφέροντα. Τι σημαίνει δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό; Θα ακυρώσει τις άδειες και θα επιστρέψει τα χρήματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Για το ζήτημα του πόσες άδειες σηκώνει τελικά η αγορά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι είναι λιγότερες από τις σημερινές, προσθέτοντας ότι «η απόφαση των ιδιοκτητών του MEGA να μην καλύψουν τα χρέη του και να κλείσουν το κανάλι, δείχνει ότι δεν είναι ένα σχήμα βιώσιμο. Έχουμε και άλλα σχήματα» συνέχισε, «που η ποιότητα του προγράμματος δεν είναι στα στάνταρ που θα έπρεπε να επιθυμούμε ως ελληνικό κοινό».

Τέλος, αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι το οικονομικό πλάνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βγαίνει χωρίς αύξηση του τέλους, σημειώνοντας ότι η ΕΡΤ είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα αθλητικά και διεθνή γεγονότα και με ψυχαγωγικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, σέβεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα πολίτη.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΕΙναι αντιληπτή καθημερινως η προσπάθεια των Επιτελαρχών του ΣΥΡΙΖΑ να διασπάσουν την Σγμερινή Μητςοτακική ΝΔ με καθε ευκαιρία. Βλέπουν και μετρούν τα κουκιά της πολύ περισσότερα από τα δικά τους.
  Τάσσονται υπερ των πιό σκοτεινών ενεργειών της διακυβέρνησης Καράμανλή -Παυλόπουλου που μελλοντικά θα τους καθήσει στον λαιμό όμως.
  Έχουν συμπαραστάτη την ηγεσία των Δικαστικών αρχών που όρισαν οι ιδιοι .οχι με τις αδιάβλητες διαδικασίες της σειράς και της επετηρίδας όπως την ξέραμε ..

  http://www.protothema.gr/greece/article/520558/me-vouties-stin-epetirida-oi-proagoges-ton-neon-dikaston/

  Η αρχαιότητα στις υψηλόβαθμες θέςεις της δικαιοςύνης και αυτές που ορίζουν τους δικαστές στον καταμερισμό των υποθέσεων που θα εξετάσουν πάει για μπάνιο στην Αίγινα ,
  «κΙ άμα λάχει που λεν και οι βλάχοι » μας ξεφουρνίζουν και καμιά » ασυμφωνία εισαγγελέα με ανακριτή » σε ολους τους βαθμούς των δικαστηρίων μας.
  Έφτιαξαν ηδη μια δικαιοσύνη με γυαλιά για να διαβλέπει , προλαμβάνει και να υποςτηρίζει πολιτικές σκοπιμότητες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  Ο Κώστας Καραμανλής μαλιστα τον οποίο προςπαθεί να μιμηθεί ο Τσίπρας σήμερα, ακόμη και στην ρήση του στου Μπαϊρακτάρη «περί νταβατζήδων » ειναι από τους πιό ξευτελισμένες περιπτώσεις πολιτικών που παρενέβησαν στην δικαιοσύνη.
  Σας λέει κατι η περίπτωσης της καθαίρεσης του Εισαγγελέα Ζορμπά , που ερευνούσε την Υπόθεση της Ζημενς;
  Και τώρα να δουμε ποιός εισαγγελέας , εκτός του Υπουργού της Ναυτηλία Δρίτσα, που ανέλαβε να διελαυκάνει το μακελειό στην Αιγινα, αλλά απ´οτι φαινεται είπε στους λιμενικούς του να μην συλλάβουν τους επιβάτες του ταχύπλοου αμέσως, δίνοντας τους την ευκαιριά να αλλάξουν ταυτότητα αν ήθελαν ….. Το έκαναν κε. ή , κα. ΕΙσαγγελευ ;
  θα μας βρείτε ποιοί ήσαν οχι κατόπιν, αλλά πριν εορτής οι πραγματικοί επιβάτες του ταχύπλοου.
  Θα γίνει αυτό φυσικά, Βλαξ ,
  μετά την διεξαγωγή του διαγωνισμού για την παράδοση των τηλεοπτικών αδειών «στις τέσσερις νέες ΥΕΝΕΔ » που θα μας προκείψουν .

 2. Mνήμων 23:31 26/08/2016

  ΔΙΑΠΛEΚΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ?
  Η …ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΓΑΤΑ »ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ»

  4 συναντήσεις του Αλέξη με τη διαπλοκή…λένε !

  (…..) «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης.
  «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός.
  Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της… γνώριμης ακινησίας.
  Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του.
  Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.
  ΣΧΟΛΙΟ: Ήξερε ο πολιτικός και τις θέσεις και απόψεις των ξένων
  και ειδικά των ΗΠΑ ? Αμερικανάκι του » κερατά » ο πολιτικός , όπως όλα δείχνουν…

 3. Mνήμων 23:30 26/08/2016

  ΔΙΑΠΛEΚΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ?
  Η ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΓΑΤΑ »ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ»

  4 συναντήσεις του Αλέξη με τη διαπλοκή…λένε !

  (…..) «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης.
  «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός.
  Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της… γνώριμης ακινησίας.
  Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του.
  Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.
  ΣΧΟΛΙΟ: Ήξερε ο πολιτικός και τις θέσεις και απόψεις των ξένων
  και ειδικά των ΗΠΑ ? Αμερικανάκι του » κερατά » ο πολιτικός , όπως όλα δείχνουν…

 4. Ο Καραμανλής και οι νταβατζήδες
  Δεκεμβρίου 26, 2011
  Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο “αυτή η παράταξη δεν είχε ποτέ νταβατζήδες” για τις σχέσεις των κυβερνήσεων Καραμανλή με τα ΜΜΕ δημοσιεύει ο Μανόλης Κοττάκης στο βιβλίο του “Καραμανλής OFF THE RECORD».
  Ο δημοσιογράφος μιλάει για 3 γύρους αντιπαράθεσης με τους ιδιοκτήτες ,και κατά τη διάρκεια του τελευταίου «έπεσαν οι τόνοι».
  Ο Καραμανλής αναφέρει είχε αρνηθεί να συναντήσει «οποιονδήποτε εκδότη, πλην ελαχίστων», με τους οποίους τον έδεναν “παλιοί οικογενειακοί δεσμοί και όχι προσωπική φιλία”, όπως συνέβη με την οικογένεια Αγγελοπούλου, όταν είχε τον “Ελεύθερο Τύπο”.
  *Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίο “επέτρεψε”, σε συγκεκριμένους υπουργούς να αποτελούν το σύνδεσμο της κυβέρνησης με τα media».
  *Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος «συνδεόταν φιλικά από παλιά με τον εκδότη Γιώργο Μπόμπολα, με το Σταύρο Ψυχάρη , αλλά και με το Χρήστο Λαμπράκη.
  *Για το Θ. Ρουσόπουλο, επικαλείται το θεσμικό του ρόλο που του έδινε τη δυνατότητα να συνομιλεί με όλους, ενώ αναφέρει ακόμη πως
  ο Π. Παυλοπουλος είχε εξαιρετικές σχέσεις με το συγκρότημα της «Καθημερινής» και τον όμιλο Βαρδινογιάννη,
  ο Γ. Αλογοσκούφης με τη Γ. Αγγελοπούλου και η Ν. Μπακογιάννη με τους Δ. Κοντομηνά και Χ. Λαμπράκη
  Παρατήρηση:
  Μάλλον δεν είχαν προ-μαντεύσει το μέλλον και την ευλυγισία που προσφέρει η φόρμα εξουσίας:
  «ΣΚΥΨΕ ΔΕΝ ΞΥΛΩΝΟΥΜΑΙ» !!

 5. Mνήμων 23:21 26/08/2016

  Καλογρίτσας- Καραμανλής
  Σ αυτόν τον άνθρωπο στηρίζεται ο Καραμανλής
  Καλογρίτσας: Ο κουμπάρος του Πάνου Καμμένου
  Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009.

  Όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς ο Χρήστος Καλογρίτσας παραμονεύει από κάτω. Η διαπίστωση δεν χρήζει αμφιβολίας. Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη» η οποία αν και αμιγώς αριστερής καταγωγής, έκανε το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, είναι ένας από τους γνωστότερους εργολάβους κατασκευαστές. Αυτό που δεν είναι γνωστό ωστόσο αφορά την σχέση του επιχειρηματία, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε πολλές από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του βαρυποινίτη Βλαστού με τον υπόδικο επιχειρηματία Γιώργο Τρομπούκη, με μία από τις γνωστότερες εταιρείες Δημοσκοπήσεων, την GPO.
  Ο Χρήστος Καλογρίτσας, που επελέγη πριν από δύο δεκαετίες από τους αριστερούς κύκλους του πολιτικού σκηνικού να αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας «Πρώτη», ελέγχει μέσω των τριών παιδιών του, τον Ιωάννη, την Ηλέκτρα και την Κωνσταντίνα το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας GPO.
  Διευθύνων Σύμβουλος της GPO είναι ο Γιάννης Θεοδωρικάκος, πρώην Γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΚΕ) που διαχειρίστηκε και την Μεγάλη διάσπαση 1991-1992. Πολύ αργότερα και όταν ο Κώστας Λαλιώτης αναλαμβάνει Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος. Είναι προφανές πως η γνωριμία Καλογρίτσα- Θεοδωρικάκου υφίσταται από τα χρόνια μιας κοινής πορείας στα μονοπάτια της Αριστεράς.
  Ο άνθρωπός που στηρίζει τον Καραμανλή
  Στην σελίδα 603 της δικογραφίας με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών των μελών της «Σπείρας των 16» ο Γιώργος Τρομπούκης αναφερόμενος στον Χρήστο Καλογρίτσα επισημαίνει πως είναι ο άνθρωπός που στηρίζει τον Κώστα Καραμανλή και μέσω της εταιρείας Δημοσκοπήσεων GPO. Η συζήτηση είναι πραγματικά απολαυστική.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.