ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον προϋπολογισμό του 2016

Ν. Βούτσης: Εξοικονόμηση δαπανών κατά 4,5 εκατ. ευρώ στη Βουλή

Εξοικονόμηση δαπανών 4,5 εκατ. ευρώ επιτυγχάνεται κάθε χρόνο στη Βουλή, μετά την υλοποίηση του προϋπολογισμού της για το 2016.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, την διάσκεψη των προέδρων, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού της Βουλής - ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους για την έναρξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου (ΙΖ) - η ετήσια εξοικονόμηση των δαπανών, μετά την υλοποίηση του νέου προϋπολογισμού, ανέρχεται στο ποσό των 4.497.033,44 ευρώ.

Η μεγάλη εξοικονόμηση των δαπανών προκύπτει από την μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών και ανέρχεται στο ποσό των 2 εκατ. 54 χιλ. ευρώ. Επιπλέον, εξοικονόμηση 106.000 ευρώ αποφέρει η μείωση της δαπάνης για την υγειονομική περίθαλψη των βουλευτών (ΕΟΠΥΥ), καθώς και η μείωση του επιδόματος οργάνωσης του γραφείου τους, κατά 314.626,80 ευρώ. Έτσι, η συνολική εξοικονόμηση δαπανών της Βουλής, λόγω περικοπών στις απολαβές των βουλευτών, φθάνει το ποσό των 2 εκατ. 465 χιλ. ευρώ.

Ακόμη, καταγράφηκε ετήσια μείωση 655 χιλ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση του leasing των βουλευτικών οχημάτων, ενώ 272.850 εξοικονομήθηκαν στην σταθερή τηλεφωνία και 64.000 ευρώ στην κινητή τηλεφωνία.

Από την παύση, την διακοπή και αναπροσαρμογή των μισθωμάτων κτιρίων και την μίσθωση νέων χώρων, προκύπτει συνολική μείωση δαπανών, κατά 556 χιλ. ευρώ. Τέλος, λόγω της διακοπής των συμβάσεων με τα συνεργεία καθαρισμού, οι δαπάνες στον τομέα καθαριότητας μειώθηκαν κατά 475 χιλ. ευρώ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών… και η κυβέρνηση υπογράφει αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολ.!!!

    Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε.

    Ότι ο ελληνικός στρατός χρειάζεται ανανέωση είναι γνωστό. Ότι η Ελλάδα χρειάζεται πάντα να είναι έτοιμη για πόλεμο προκειμένου να διαφυλάξει την ειρήνη είναι επίσης γνωστό. Αλλά ενώ έχουμε… ανθρωπιστική κρίση που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κράτος έχει κάνει ριφιφί στα ταμεία και τους οργανισμούς προκειμένου να μαζέψει τα αποθεματικά τους για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, και την ίδια ώρα να υπογράφουμε συμβάσεις για εξοπλιστικά, αυτό δεν χωνεύεται.
    Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ. Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε. Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν; Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο; Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση; Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο; Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.