ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο στη Real News

Ν. Βούτσης: Θετική έκβαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις θα αποτελεί μεγάλη δικαίωση

Για κυνική και απροσχημάτιστη άρνηση της επίσημης Γερμανίας να «τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της με την ιστορία», κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε άρθρο του για τις γερμανικές επανορθώσεις, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.
voutsis

Όπως επισημαίνει, η άρνηση να υπάρξει συνολική συμφωνία για τις γερμανικές επανορθώσεις συντηρεί μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα που υπονομεύει ευθέως την όποια εταιρική σχέση στο πλαίσιο της Ε.Ε. αλλά και τις διακρατικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Βούτσης προσθέτει ότι τα βήματα διεκδίκησης που προτείνει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα, ενώ εκτιμά πως σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η πρόταση της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) για δημιουγία κοινής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το θέμα.

Επισημαίνει τέλος ότι η θετική έκβαση στο θέμα θα αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση, πρώτα από όλα «για τα χιλιάδες θύματα, που είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των στερήσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας συναποτελούν το "ελληνικό ολοκαύτωμα"».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Οι στρακαστρούκες σας κύριοι ΣΥΡΙΖΑΝΑΛ μονον προεκλογική περίοδο υπονοούν .
  ΕΙναι σίγουρο οτι πάμε για πρόωρες Εκλογές μέσα στο Φθινόπωρο ;
  Με την » ναυμαχία της Αίγινας » ή άλλως AIGINAGATE , καθαρίσετε ;
  Έφταιγε τελικά μόνον ο Προτοσαλτε !
  Προφυκακιστε αυτόν λοιπόν , να τελειώνουμε, n
  Γιατί θα. πρέπει να σκίσουμε και τα μνημόνια πριν τις κάλπες !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.