ΚΟΣΜΟΣ

Λόγω γήρανσης του πληθυσμού

Να κάνουν παιδιά ζητά από τους πολίτες της η κυβέρνηση της Ν. Κορέας

Αντιμέτωπη με την γήρανση του πληθυσμού της και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας απευθύνει τώρα επείγουσα έκκληση στους πολίτες της να αρχίσουν να κάνουν μωρά.
kids-in-kimono

Ανάμεσα στα «έκτακτα μέτρα» που πρόκειται να ληφθούν για την ενθάρρυνση των Νοτιοκορεατών να γίνουν γονείς για πρώτη φορά ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους είναι η οικονομική υποστήριξη των ζευγαριών που θέλουν να υποβληθούν σε θεραπείες γονιμότητας και η επέκταση της άδειας πατρότητας για τους άνδρες που θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα Korea Herald, τα μέτρα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας έπειτα από την πτώση 5,3% των γεννήσεων στους πρώτους πέντε μήνες του έτους, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο το 2016. «Η κυβέρνηση ετοίμασε αυτά τα έκτακτα μέτρα λόγω της απεγνωσμένης ανάγκης να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα», ανάφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα οι προσπάθειες του κράτους σε αυτόν τον τομέα έχουν πέσει στο κενό αφού το πρόβλημα επιδεινώνεται συνεχώς από τη δεκαετία του '60.

Τα νέα μέτρα πρόκειται να κοστίσουν στην κυβέρνηση της Ν. Κορέας περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι, όσες αλλαγές κι αν γίνουν στις επίσημες πολιτικές του κράτους, δεν είναι αρκετές ώστε να υπερκεράσουν την «εταιρική κουλτούρα» της χώρας, η οποία θεωρείται εύλογα εχθρική προς τη δημιουργία οικογένειας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.