ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η ώρα του λογαριασμού Τσίπρα

Να εκμεταλλευτεί τα εκκαθαριστικά του... ΕΝΦΙΑ, που θα καταργείτο, θέλει η Πειραιώς.

Έναν ολοκληρωτικό επικοινωνιακό πόλεμο, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο, εξαπολύει η Ν.Δ. στην κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που οι πολίτες υφίστανται το σοκ από τα νέα, ενίοτε φουσκωμένα, εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Οι δηλώσεις των Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά περί μη πληρωμής και κατάργησης του φόρου ακινήτων ηχούν ακόμα, την ώρα που οι πολίτες καλούνται να βάλουν το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη προκειμένου να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προετοιμάζει μεθοδικά την παρουσία του στη ΔΕΘ, επιδιώκει να εκμεταλλευτεί αυτή την εικόνα της κυβέρνησης, όχι μόνον προκειμένου να εμπεδωθεί η εικόνα του κ. Τσίπρα ως λαϊκιστή αλλά, κυρίως, προκειμένου να επαναβεβαιωθεί η εικόνα του Προέδρου της Ν.Δ. ως ηγέτη που αποστρέφεται το λαϊκισμό και την παροχολογία.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι έφτασε πλέον η ώρα του λογαριασμού Τσίπρα. Κάτι που, προφανώς, έχει δύο αναγνώσεις. Διότι αφενός αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι όμως, όπως θεωρούν στη Ν.Δ., θα πάψουν πλέον να έχουν και την ελάχιστη ψευδαίσθηση για το κόστος που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός στη χώρα.

Στο επιτελείο της Ν.Δ. έχουν επικεντρωθεί στην προετοιμασία του κ. Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ αλλά και σε όσα, συγκεκριμένα, θα πει για τα δύο ανοικτά φορολογικά μέτωπα, αυτό του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει τις μεγαλόστομες εξαγγελίες και, κυρίως, να μην βρεθεί απολογούμενος προς τους κυβερνητικούς που θα τον καλούν να απαντήσει... που θα βρει τα λεφτά. Έτσι, τα όσα, συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα είναι εκ των προτέρων κοστολογημένα ενώ, σε αντίθεση με το πολύ πρόσφατο παρελθόν, για όσα είναι αμφίβολο ή εξαρτάται και από την τρόικα η υλοποίησή τους, ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει αντί για εξαγγελίες που θα αποδειχθούν, ενδεχομένως φρούδες, να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θα αναγκαστεί και ο Μητσοτάκης να πει οτι για να βρεθούν τα λεφτά θα πρέπει να σταματήσουν τα ρουσφέτια και οι λαμογιές από τους λειτουργούς ολων των υπηρεσιών του κράτους , μηδέ εξαιρουμένων αυτών των δικαστικών εξουσιών !
    Ακόμη οτι θα χρειαστεί η διαύγεια σε όλες τις συναλλαγές του δημοσίου από τα υπουργεία μεχρι τον απόμακρο Δήμο της χώρας .
    Με άλλα λόγια , θα πρέπει να πεί και κυρίως να πιστέψει και να εφαρμώσει , όπως άρχισε να κάνει και δεν τον άφησαν να τελειώσει ο Γιώργος Παπανδρέου…
    Αν θα δικαιώσει , ή μη τις αλλαγές που επέφερε ηδη στο σύστημά μας ο Παπανδρέου και οι στενοί και πιστοί του συνεργάτες , δεν μας ενδιαφέρει ,εμάς τους ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ , γιατι ηδη τις έχει εκτιμήσει ο ΛΑΟΣ .
    Αλλά για να μην μεταλλάξει η διαπλοκή και τα ειδικά συμφέροντα τα λεγόμενα του όπως έκαναν στον ΓΑΠ , θα πρέπει να αναφέρει όλλα τα» αν » πριν απο το ζουμί της υπόθεσης :
    Οτι πολλά από τα λεφτά υπάρχουν μεσα στην διαφθορά και την αυθαιρεσία !
    Γιαυτό τα λεν ΜΑΥΡΑ…

  2. Σίγουρα ηχουν στα αυτιά μας τα προεκλογικά λεγόμενα Τσίπρα. Ηχουν και τα δικα σου Κούλη περι απολυσεων, και του αντιπροεδρου σου που ζητουσε να μην του στερουν την χαρά των απολυσεων. Αν ειχαμε δουλειά δεν θα ειχαμε προβλημα να πληρώσουμε τους φορους. Εξάλου οι μισθωτοί (δημόσιου και ιδιωτικού χώρου) σηκωναν μόνιμα το βάρος των φορολογικων πολιτικών των εκάστοτε κυβερνησεων. Μην πουλας λοιπόν μουρη σε μας γιε του αποστάτη και συνεργατη των φασιστικων στοιχείων. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;;;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.