ΚΟΣΜΟΣ

Για ανακατάληψη της πόλης

Νέο κύμα συγκρούσεων στο Χαλέπι με αντεπίθεση των ανταρτών

Μεγάλη αντεπίθεση εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων εξαπέλυσαν οργανωμένα γκρουπ ανταρτών της αντιπολίτευσης, με στόχο την ανακατάληψη τομέων της πόλης Χαλέπι, στη Συρία.

Σύμφωνα με τοπικούς παρατηρητές, το «κύμα» επίθεσης που ξεκίνησε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων μηνών και οι μάχες πιο σκληρές παρά ποτέ. Αναφορές κάνουν λόγο για ισχυρούς βομβαρδισμούς και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο τομέων της πόλης, του βόρειου που βρίσκεται υπό την κατοχή των κυβερνητικών δυνάμεων και του νότιου, που βρίσκεται υπό την κατοχήν των ανταρτών της αντιπολίτευσης, με θύματα δεκάδες άμαχους.

Οι αντάρτες επιτέθηκαν στις θέσεις του κυβερνητικού στρατού στο νοτιοδυτικό κομμάτι της πόλης. Νωρίτερα, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του είχαν καταλάβει σημαντικά κτίρια, μπλοκάροντας την είσοδο προς την περιοχή που βρίσκονται οι αντάρτες, ώστε να τους αποκολλήσουν από τις γραμμές ανατροφοδότησης που είχαν δημιουργήσει.

Το Χαλέπι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Συρία και ένας πολύ σημαντικός σταθμός για την τελική επικράτηση στον εμφύλιο που μαίνεται εδώ και χρόνια στη χώρα της Μέσης Ανατολής. Η πολιορκία της απ' όλες τις πλευρές έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, καθώς οι μάχες διεξάγονται τόσο στο εσωτερικό της πόλης, όσο και στα περίχωρα, ενώ οι βομβαρδισμοί από τη ρωσική και τη συριακή αεροπορία βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντάρτες της αντιπολίτευσης ενισχύθηκαν από το μέτωπο του Τζαμπάτ Φατέχ αλ Σαμ, γνωστό ως Nusra Front, το οποίο αποτελούσε παρακλάδι της Αλ Κάιντα, πριν αποχωρήσει από τη τζιχαντιστική αυτή οργάνωση και αλλάξει το όνομά της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.