ΚΟΣΜΟΣ

Συρία

Νέο πλήγμα για τον ISIS - Εκδιώχθηκαν από την πόλη Μάνμπιτζ οι τζιχαντιστές

Οι ανταρτικές δυνάμεις, οι οποίες με την υποστήριξη των ΗΠΑ, προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Μανμπίτζ στη Συρία, έχουν “σχεδόν τον πλήρη έλεγχο” της πόλης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που αποτελούνται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG), αλλά και Άραβες μαχητές, άρχισαν τις επιχειρήσεις κατάληψης της πόλης πριν από δύο μήνες, με την υποστήριξη αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

Ο αντικειμενικός σκοπός των επιχειρήσεων αυτών, εντοπίζεται στην εκδίωξη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, από τον τελευταίο θύλακα του, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα μέτωπα των πολεμικών συγκρούσεων, αναφέρουν ότι οι μάχες συνεχίζονται, ενώ το 90% της πόλης έχει εκκαθαριστεί από τους τζιχαντιστές.

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι ομάδες των τζιχαντιστών βρίσκονται ακόμη στο κέντρο της πόλης, ενώ η υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων τόσο από τον αέρα, όσο και από το έδαφος με την υλοποίηση ειδικών αποστολών, συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.