ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχει δοθεί άδεια λειτουργίας σε 4 τεμένη

Φίλης: Τζαμί για να μην έχουμε τα προβλήματα Γαλλίας και Βελγίου

«Το Ισλάμ είναι εδώ», είπε ο υπουργός Παιδείας και υποστήριξε ότι η κατασκευή του τεμένους απομακρύνει την ισλαμική τρομοκρατία από την Ελλάδα
filis

«Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους που σήμερα σπεύδουν να αντιμετωπίσουν» ανέφερε ο κ. Νίκος Φίλης υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι η κατασκευή του τζαμιού απομακρύνει την ισλαμική τρομοκρατία από την χώρα μας.

Ο ίδιος δε επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει άδεια λειτουργίας σε 4 τζαμιά, ένα εκ των οποίων στην Θήβα.

Υποστηρίζοντας την διάταξη νομοσχεδίου που αφορά την κατασκευή του τζαμιού στον Ελαιώνα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί ότι «το Ισλάμ είναι έδω» για να προσθέσει «διαμαρτύρονται ορισμένοι έντονα ότι είναι πολύ οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το Τζαμί. Αν ίσχυε αυτό τότε δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως πολιτικές δυνάμεις και κοινωνία πρέπει να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα: ποιος χρηματοδοτεί τα τζαμιά, ποιος μορφώνει τους θρησκευτικούς λειτουργούς και ποια η σχέση με το εθνικό δίκαιο.

Απευθυνόμενος δε στα κόμματα που καταψηφίζουν την διάταξη, μεταξύ των οποίων και οι ΑΝΕΛ είπε «Θέλετε «καθαρή» χώρα; Κοιτάξτε ποιες είναι οι καθαρές χώρες. Είναι μόνο οι φτωχές και όσες δεν θέλει να πάει κανείς».

Ο υπουργός είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να σταματήσει η λειτουργία άτυπων τζαμιών που αποτελεί ντροπή για την χώρα και τους μουσουλμάνους» και πρόσθεσε «όσοι δυσπιστούν με το τέμενος ας σκεφτούν: Να λειτουργεί άτυπο τζαμί ή να υπάρχει επίσημα με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ;».

Τόνισε τέλος ότι «Το άρθρο για το ισλαμικό τέμενος είναι γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και έχουν διακομματικό χαρακτήρα» υπενθυμίζοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν λάβει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς ωστόσο εως σήμερα να υλοποιηθούν.

Από την πλευρά πάντως της αντιπολίτευσης ο κ. Γιάννης Κουτσούκος (Δημ. Συμπαράταξη) επισήμανε στον υπουργό ότι «η ρύθμιση εγκρίνεται με την ψήφο της αντιπολίτευσης καθώς ο εταίρος σας καταψηφίζει». protothema.gr

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Σαν Υπουργός Παιδείας , αν θέλεις να έχεις κύρος στη νεολαία την οποία υποτίθεται ότι μορφώνεις, αγωνίζεσαι να περάσουν Αρχές και θέσεις σου στα προβλήματα ,όχι οι παντός είδους σκοπιμότητες για πολιτικούς σκοπούς.

  Με αυτό δηλωθέν ας μας εξηγήσει ο κύριος υπουργός λοιπόν, πως και γιατι σε αυτό το πολύ σπουδέο θεμα διίστανται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ με τους οποίους συγκυβερνούν.
  Θα μου πείτε και με το δίκιο σας οτι επιζητώ » καλυγραφία στης μυλωνούς τον κωλο» ….

  • S. Porky 14:16 04/08/2016

   Πού θυμήθηκες ρέ σύ τώρα τά ποπά τής μυλωνούς; Αυτά τα έχω αγκαζάρει από καιρό.

 2. Ξεφτίλα και πάλι ξεφτίλα..
  Τί νόμισε ο κος Φίλης ότι γίνεται στά τζαμιά; Ότι κάμνουν την ίδια δουλειά με τις εκκλησιές;
  Στην εκκλησιά ο μεσος κοινός θνητός το πολύ να νά πάει τρεις φορές.
  Στά βαφτίσια Του, στον γάμο Του με τήν προϋπόθεση ότι θα δεχτεί νά φορέσει στεφάνι στό κεφάλι και ότι δεν θα κρεμασθεί πίσω από τον καφενέ πριν τούς αποπάτους από τον Μούχταρη του χωριού του και την τρίτη φορά όταν θα τον πάνε κουβαλητό για την ταφή του.
  Αν ο κος Φίλης κάνει διαφορετικά δικό του πρόβλημα.
  Τά τζαμιά κε Φίλη είναι ανοιχτά όλη την ημέρα και παράγουν καρπό, είναι αυτό πού λένε …… άντε και ξεφτίλαααα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.