ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση του Κινήματος στον Πολάκη

Νομίζει πως του ανήκει το ΕΣΥ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, εξαπέλυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σαν Δήμαρχος περηφανευόταν πως κρατούσε μαύρα βιβλία. Σαν γιατρός, ανέβαζε φωτογραφίες ασθενών στο facebook, με το ιατρικό τους ιστορικό και εμφανή τα ονόματα, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο. Σαν αναπληρωτής Υπουργός Υγείας παραβίασε το νόμο στις προαγωγές του ΚΕΕΛΠΝΟ, απείλησε εκπρόσωπο του Τύπου, απαίτησε η Δικαιοσύνη να μην ελέγχει την εξουσία και χειρούργησε σε νοσοκομείο του ΕΣΥ χωρίς να ανήκει στο ΕΣΥ».

Κατόπιν τούτων, στο Κίνημα ρωτούν να μάθουν ποια ακριβώς είναι η πρόταση της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία και το κράτος και αν αυτή έχει να κάνει με την αντικατάσταση του Συντάγματος, του κράτους δικαίου, της Δικαιοσύνης, του Τύπου και των νόμων από τον ...κάθε κ. Πολάκη.

Για την ιστορία, δε, σημειώνουν ότι η εγχείριση από τον κ. Πολάκη ήρθε να καλύψει την έλλειψη έργου και αυτής της κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της Υγείας. «Η τελευταία πρόσληψη νοσηλευτών στο ΕΣΥ έγινε επί Γιώργου Παπανδρέου. Ήταν μία από τις δύο προεκλογικές μας δεσμεύσεις: επιπλέον δαπάνες μόνο για την Παιδεία και την Υγεία», θυμίζουν, για να τονίσουν ότι σήμερα το ΕΣΥ και η δημόσια υγεία, βρίσκονται υπό κατάρρευση.

«Οι ελλείψεις έχουν κορυφωθεί τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και την δευτεροβάθμια περίθαλψη, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών δεν καλύπτονται πλέον ούτε από τους επικουρικούς γιατρούς (συμβάσεις ενός έτους) ούτε από τα ‘μπλοκάκια’»,σημειώνουν, τονίζοντας ότι ακόμα και τα εγκαίνια του νοσοκομείου στη Σαντορίνη,παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, έγιναν με δυνάμεις που σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ αποσπάστηκαν με Υπουργικές Αποφάσεις από το Αττικό Νοσοκομείο των ελλείψεων και των ράντζων. Στο πρώτο σοβαρό περιστατικό, μάλιστα, χρειάστηκε να γίνει αεροδιακομηδή στο νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ εκεί μεταφέρθηκε ακόμα και ασθενής με θλαστικά τραύματα.

«Σε αυτά, η κυβέρνηση απαντά με ασκήσεις επικοινωνίας, με κορδέλες, το ‘φαινόμενο Πολάκη’ και ένα χειρουργείο ρουτίνας, που έγινε παρανόμως από έναν περαστικό που δεν ανήκει στο ΕΣΥ, αλλά αντιθέτως, νομίζει πως του ανήκει το ΕΣΥ, όπως και το κράτος - τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Πολάκη»,καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.