• Έξοδος στις αγορές για την Ελλάδα με αυξημένο εισιτήριο

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ντολµαδάκια µε σως γιαουρτιού

ntolmadakis

Υλικά:

60 αμπελόφυλλα τρυφερά,
2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα,
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο,
1 ντομάτα τριμμένη,
1 φλ. τσ.λάδι,
1 λεμόνι,τον χυμό του,
αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
Για τη σος γιαουρτιού:
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό,
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο,
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο,
3 κ.σ. λάδι,
χυμό από 1 λεμόνι,
2 κ.σ. κρύο νερό,
αλάτι.

Εκτέλεση:

  1. Μουσκεύουμε το ρύζι σε μπολ με νερό για 1 ώρα. Μετά το βάζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό να φύγει το άμυλο, το στραγγίζουμε καλά. Στύβουμε 1 λεμόνι στο ρύζι και ανακατεύουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά,προσθέτουμε 2 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄ μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά του,αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.   Τρίβουμε την ντομάτα μέσα στη γέμιση και την ανακατεύουμε καλά.
  3. Στο μεταξύ, ζεματάμε τα αμπελόφυλλα για λίγα λεπτά και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα στην άκρη του κληματόφυλλου. Παίρνουμε ένα κληματόφυλλο στην παλάμη μας, με τα νεύρα προς τα πάνω, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα δύο πλαϊνά και έπειτα τυλίγουμε το ντολμαδάκι σε ρολό.
  4. Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με αμπελόφυλλα[εγώ έβαλα πατάτες κομμένες σε φέτες.   Τοποθετούμε σε σειρές στην κατσαρόλα, με την ένωση προς τα κάτω και κοντά κοντά το ένα με το άλλο. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην ξετυλιχτούν κατά το βράσιμο. Περιχύνουμε με νερό, ίσα να τα σκεπάσει, σιγοβράζουμε τα ντολμαδάκια μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους, για 40΄περίπου .
  5. Για τη σος γιαουρτιού:   Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή με πιρούνι για λίγα λεπτά, να γίνουν μία ρευστή σος. Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια μας και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε προσθέτουμε στη γέμιση 2 κ.σ. κουκουνάρι και 2 κ.σ. σταφίδα.Το λεμόνι και η ντομάτα εκτός από γεύση κρατούν το ρύζι σπυρωτό,σιγανό μαγείρεμα για τέλειο αποτέλεσμα!

Πηγή: argyro.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αυτό το γνωρίζατε για την κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα;
    Από κλινικές μελέτες που είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά,αποδεικνύεται ότι από την ένταξή της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση, δημιουργείται «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνεται η «κακή» χοληστερίνη, παρατηρείται θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών και στα πλαίσια μια ισορροπημένης διατροφής δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς!
    Μάθετε περισσότερα εδώ:
    https://greekraisins.wordpress.com/
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
    http://goo.gl/GdRG1R

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.