Neo

Ο Κουβέλης στηρίζει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Την στήριξή του στον εν εξελίξει διαγωνισμό για τη δημοπράτηση των τεσσάρων πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών αδειών εξέφρασε, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, ο ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, διαφωνώντας και με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση πως ο διαγωνισμός θα έπρεπε να διεξαχθεί από το ΕΣΡ.
kouvelis

«Οι διαδικασίες που έχουν επιλεγεί και ο τρόπος που έχει δομηθεί και αποφασιστεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν αντικειμενικά κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις και προωθούν την απόλυτη αντικειμενικότητα και αξιοκρατία στην τελική κρίση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ, που πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να προβλέψω εάν υπάρξουν άλλης τάξεως ζητήματα και δεν είναι δυνατόν να τα προεκτιμήσω». Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η άποψη που διατυπώνεται, ότι ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δεν ευσταθεί γιατί το κράτος δεν έχει εκχωρήσει την αρμοδιότητα έκδοσης τηλεοπτικών αδειών στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, πολύ περισσότερο τώρα που δεν είναι συγκροτημένο». Μάλιστα, διαφώνησε και με την κριτική προς την κυβέρνηση ότι έπρεπε να περιμένει την τελική απόφαση του ΣτΕ, υπενθυμίζοντας ότι το Τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου έχει ήδη εκδώσει περισσότερες από 4-5 αποφάσεις που λένε ότι ο διαγωνισμός για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να προχωρήσει και να τελειώσει.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Πόση προσβολή αντέχει ο Τσίπρας;

  Όταν ο Πανούσης (ο υπουργός, όχι ο διασκεδαστής) έγραφε για την «Αριστερά του Τίποτα» (εδώ), στο μέγαρο Μαξίμου πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα. «Δεν αφορούν, προφανώς, ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν» ισχυρίστηκαν (εδώ).
  Είναι το άκρον άωτον της αυτοτύφλωσης ή της κουτοπονηριάς. Προφανώς, προφανέστατα, όσα έγραψε τότε ο Πανούσης αφορούσαν όλους αυτούς και όλα αυτά, που, οι περί τον πρωθυπουργό ερμηνευτές των λεγομένων του, ήθελαν να μην αφορούν, αυτοεξαπατώμενοι και εξαπατώντες τους άλλους.
  Γι’ αυτό, επειδή δηλαδή ο προειδοποιών Πανούσης είδε ότι μάλλον τον δουλεύουν, επανήλθε την παραμονή του Πάσχα(!), για να πει ότι αφορούν τον ίδιο τον Τσίπρα (εδώ)! Πόσο πιο χοντρά να το πει;
  Αυτή τη φορά σιωπή. Ξεθύμανε, Πάσχα γαρ, το θέμα. Όμως, μπορεί να περάσει κι αυτό στο ντούκου; Είναι δυνατόν υπουργός να λέει ότι ο πρωθυπουργός (μπορεί και να) είναι «με το 4% των έξαλλων», δηλαδή με αυτό που χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι «θέλουν νεκρό»; (Ο ίδιος τα λέει αυτά, όχι εμείς).
  Σε ολόκληρη τη μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία δεν θυμάμαι άλλον υπουργό να έχει πει τέτοιες χοντράδες για τον πρωθυπουργό και να παραμένει στη θέση του. Ο πρωθυπουργός να παριστάνει ότι δεν διαβάζει και ο υπουργός να γράφει, να λέει, να απειλεί με παραίτηση, αλλά (ακόμα) να υπουργεύει!
  Τι άλλο να σχολιάσεις πια; Οι λέξεις τείνουν να χάσουν το νόημά τους; Η κουτοπονηριά ως μέθοδος διακυβέρνησης αποθεώνεται:
  – Ο πρωθυπουργός προσβάλλεται ανοιχτά από έναν υπουργό του και δεν αντιδρά. Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Πόση προσβολή αντέχει;
  – Ο υπουργός παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα της προσβολής που απευθύνει και δεν κάνει το στοιχειώδες: να παραιτηθεί, αφού τον αγνοούν τόσο επιδεικτικά.
  Δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός ενστερνίζεται τη ρήση του αρχαίου τραγικού Ευριπίδη, «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων». Αλλά ας προσέξει και αυτήν του Ρωμαίου ιστορικού Τάκιτου: «Οι προσβολές, όταν γίνονται δεκτές με περιφρονητική σιωπή, εξουδετερώνονται. Ομως, όταν γίνονται δεκτές με εκνευρισμό, δείχνουμε ότι, σε έναν βαθμό, αναγνωρίζουμε την αλήθεια των προσβολών».
  Δυοίν θάτερον; Πάντως και για τους δυο -πρωθυπουργό και υπουργό- εν προκειμένω ισχύει απολύτως αυτό που έχει πει ο Σαρτρ: «Ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του».

 2. ΚΟΥΒΕΛΗΣ Ο…ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΑ 80 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΚΙΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ)!
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ

  Απαντήστε κ. Κουβέλη, εσείς που υπογράψατε τους σφαγιασμούς σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα! Έχετε ή δεν έχετε 80 ακίνητα στο όνομά σας και γιατί τα γράψατε στο ΚΙΣ; Για να μην φορολογείστε; Και ο λαός είναι το κορόΙδο να το σφάζετε σαν το αρνί στο γόνατο;
  Την ίδια ερώτηση έχει υποβάλει και η “Ελεύθερη Ώρα” εδώ και μία εβδομάδα αλλά ο κ. Κουβέλης δεν έχει δώσει καμία απάντηση.
  Αντίστοιχα, το knossopolis.com αναφέρει για το ίδιο θέμα:
  Ο Φώτης Κουβέλης, δικηγόρος, πολιτευτής της αριστεράς και αρχηγός του κόμματος “Δημοκρατικής Αριστεράς” έχει 80 ακίνητα και σχέσεις με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.
  Όλα αυτά δημιουργούν 5 βασικές αντιφάσεις:
  Αντίφαση 1η: “Δημοκρατική Αριστερά”… ο κομμουνισμός είναι ένα εντελώς ολοκληρωτικό καθεστώς όπως είδαμε στην πράξη σε Σοβιετική Ένωση, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία κτλ πόσο δημοκρατικό λοιπόν μπορεί να είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς;;;;
  Αντίφαση 2η: Πόσο προλετάριος μπορεί να λογιστεί κάποιος που έχει 80 ακίνητα;
  Αντίφαση 3η: Ο κομμουνισμός μιλάει για ισότητα και κοινοκτημοσύνη… πως συνάδουν κοινοκτημοσύνη και 80 ακίνητα; εκτός και αν ο κάθε εργάτης-προλετάριος έχει 80 ακίνητα και δεν το γνωρίζουμε…
  Αντίφαση 4η: Ο κομμουνισμός μιλάει για αλληλεγγύη μεταξύ προλετάριων του κόσμου, ερωτάται λοιπόν ο Κουβέλης, στα 80 ακίνητα, τα οποία δεν έχει μοιράσει ως ορίζει η κοινοκτημοσύνη, πόσους αλλοδαπούς φιλοξενεί;;;
  Αντίφαση 5η: όπως μας ενημερώνει ο Σπύρος Χατζάρας έχει σχέσεις με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, πως ένας προλετάριος έχει σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των Τραπεζών τους οποίους υποτίθεται πολεμά;

 3. Νάτος ο Φωτάκης μας !
  Τώρα με αυτά που είπε,μπορεί και να τον πάρει μαζί του στην ΔΕΘ ο Τσίπρας !
  Φαντάζεστε το επικοινωνιακό σκηνικό με τον ΤΣΙΠΡΑ στην Θεσαλονίκη έχοντας αριστερά του τιν Φώτη και δεξιά του τον Βασίλη ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.