ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο Πλατύς Γιαλός & η κατάρα του Τούρινγκ

«Το ιδιωτικό απόρρητο πέθανε»  έλεγε ο Zuckerberg για τη διαδικτυακή ζωή.

Τα social media μπήκαν στο σπίτι μας ,κατάργησαν το κομμάτι του προσωπικού μας έκαναν διάφανους .
Οι φιλίες και οι έρωτες διαμορφώνονται στον κυβερνοχώρο .

Από τη στιγμή που ποστάρεις συνεχώς στο Twitter και στο Face book και λες σε όλους που βρίσκεσαι και τι κάνεις κάθε στιγμή της ημέρας, αν στη συνέχεια υποστηρίξεις ότι θέλεις να έχεις ιδιωτική ζωή , κανένας δεν θα σε πάρει σοβαρά.

Βράδυ, Ιουλίου , Κυκλάδες. Ο Αντώνης Ρέμος εμφανίζεται στο ετήσιο πάρτι υπερπαραγωγή στο γνωστό μαγαζί της Μυκόνου . Μαζί και οι αειθαλείς Gipsy Kings με το Bamboleo να ξαναγράφει ιστορία στην γνωστή παραλία της Μυκόνου σε μια βραδιά γεμάτη υπερβολές και πολλά ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Τουρίστες σε ρόλο παπαράτσι και σταρ που δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους.
Highlight της βραδιάς για ξένους και έλληνες το ντουέτου του τραγουδιστή με τους Gipsy Kings που έχει το δικό του κοινό στη χώρα μας.

Το θρυλικό συγκρότημα του `70 που έγινε πασίγνωστο τη δεκαετία του `80 ξεκίνησε από ένα χωριό της Γαλλίας για να διασκεδάσει αρχικά τους συντοπίτες σε πανηγύρια και γιορτές, παντρεύοντας την τσιγγάνικη μουσική με ρυθμούς της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής.

Στα στέκια του διάσημου θέρετρου St. Tropez η τσιγγάνικη μπάντα έγινε γρήγορα γνωστή.
Η επιτυχία για τους Gipsy θα έρθει πολλά χρόνια αργότερα. Η μοιραία συνάντηση με τον γνωστό παραγωγό Claude Martinez , ο οποίος πίστεψε στο ταλέντο τους θα γράψει το happy end και την αρχή μιας λαμπρής καριέρας..

Volare,oh,oh!.Το λαϊκό ελληνικό τραγούδι και η μουσική των Gipsy, είχαν μόλις συναντηθεί. Δεκατρία λεπτά και μόλις τρία τραγούδια , ήταν αρκετά για να «πάρει η σκηνή φωτιά» και να γίνει η νύχτα μέρα για το κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων.

Οι καιροί αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς. Ας μη γελιόμαστε. Τη συγκεκριμένη βραδιά πρωταγωνιστές ήταν Λιβανέζοι, Ρώσοι και βέβαια οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ.

Πάνω από 54 εκατομμύρια δαπάνησαν οι Ρώσοι τουρίστες για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού και αναμένεται η ίδια αυξητική τάση τουριστών από τη χώρα του Πούτιν. Η επέλαση Άγγλων και Γερμανών τα τελευταία τριάντα χρόνια μπορεί λόγω οικονομικών δυσκολιών να κατέβασε ταχύτητα ωστόσο το άνοιγμα σε αγορές όπως η Κίνα, η Ινδονησία και η Ρωσία θα σώσουν τις όποιες απώλειες της φετινής τουριστικής σεζόν.

Η Μύκονος παραμένει brand name. Ένα νησί για όλα τα γούστα και υψηλά βαλάντια. Κάποιοι θα γκρινιάξουν και οι περισσότεροι θα κουνήσουν το κεφάλι μελαγχολικά αναλογιζόμενοι ότι είναι αδύνατον να επισκεφτεί το νησί ο μέσος θνητός.

Στο νησί των ανέμων , ο Ντι Κάπριο λικνίζεται χωμένος στην τραγιάσκα περιστοιχισμένος από τους «αγγέλους» και τα I Phone παίρνουν φωτιά. Αχ, αυτή η Santa Barbara και η αμφιλεγόμενη καλλιτεχνικά δεκαετία του `90 να σε κυνηγάει και στα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων.

Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας σε ρόλο παπαράτσι. Τα καρέ εναλλάσσονται και οι πόζες του ηθοποιού γίνονται πρώτη είδηση. Τέλος τα σαπιοκάραβα με τους πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Οι εικόνες από την νυχτερινή ζωή της Μυκόνου έχουν να αφηγηθούν εκατοντάδες ροζ ιστορίες.

Ναι, θα μπει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους. Ο τουρισμός παραμένει ο πυλώνας της οικονομίας μας.
Το μαύρο βαρύ όχημα οπισθοχωρεί πάνω στην ξανθή άμμο. Ο «Λύκος» μόλις έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο. Οι παπαράτσι «πυροβολούν» την κουστωδία με τα πολυτελή αυτοκίνητα . Η μάχη μόλις έχει αρχίσει. Το λάφυρο η πόζα. Το στραβό, ξέψυχο χαμόγελο του Λεονάρντο. Είπαμε ότι τα social media έχουν απενοχοποιήσει το φαίνεσθαι.

Chat με τις ώρες για να αναλύεις τις εντυπώσεις .Το FaceBook έτσι κι αλλιώς έχει εισβάλλει στη ζωή μας αλλάζοντας τις σχέσεις, την επικοινωνία, τον έρωτα. Για ακόμη ένα καλοκαίρι τα μέσα κοινωνικές δικτύωσης αλλάζουν τις ανάγκες μας.

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι πάνω από το 79% των ανθρώπων χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

Ανεβάζεις την φωτογραφία σου από την πανέμορφη παραλία που ανακάλυψες προσπαθώντας να μοιραστείς την εμπειρία σου με τους διαδικτυακούς φίλους. Τελικά ποια εμπειρία απολαμβάνεις! Κι αν ακόμη υποστηρίζεις πως η συνεχής παρουσία στα social media σε χαλαρώνει , μην ξεχάσεις να φορέσεις αντηλιακό.
Υστερόγραφο: Ο Άλαν Τούρινγκ, Βρετανός μαθηματικός, καθηγητής της λογικής, υπήρξε σημαντική φιγούρα της ιστορίας καθώς κατάφερε να σπάσει τον Κωδικό Enigma της Ναζιστικής Γερμανίας , ένα επίτευγμα που βοήθησε τους Συμμάχους να κερδίσουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.