ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Για τον εκδημοκρατισμό των ιδιωτικών σχολείων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πλήρως τον Φίλη

Την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, κατηγορεί τη ΝΔ ότι πολιτική της είναι η άνευ όρων υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων.
filis

«Η μοναδική μέριμνα που έχει η Νέα Δημοκρατία για την παιδεία είναι η συνέχιση της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, την οποία άσκησε με εξαιρετικό ζήλο κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας, καθώς και η άνευ όρων υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι η στάση αυτή δεν εκπλήσσει γιατί «τί καλύτερο να περιμένει κανείς από το κόμμα του οποίου ο επικεφαλής, Κ. Μητσοτάκης, αποκαλεί τους μαθητές “πελάτες”; Ποιος θα περίμενε κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ όταν ο βουλευτής της, Θ. Φορτσάκης, ζητά την έκδοση κουπονιών από το κράτος για την ενίσχυση των ιδιωτικών σχολείων με δημόσιο χρήμα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «στηρίζει πλήρως την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για τον εξορθολογισμό και τον εκδημοκρατισμό του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων» και επισημαίνει ότι «οι πρακτικές της κακοπληρωμένης και ελαστικής εργασίας δεν πλήττουν μόνο τους διδάσκοντες, αλλά συνολικά την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Τα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι κοινές επιχειρήσεις, δεν είναι σούπερ μάρκετ», υπογραμμίζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «προσφέρουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και γι’ αυτό υπάγονται στις ιδιαίτερες προβλέψεις του Συντάγματος».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Στηρίζει ο Φίλιππας το Ναθαναήλ !….
  και όλοι μαζί της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .
  Θέλουν ετσι να μας πουν οτι το πρώτο μνημόνιο μέσα στο 2010 έφερε ολα τα υπέρογκα χρέη και τα ελλειμματα του παρελθόντος μας .
  Αντίθετα ο Καραμνλής και ο Παυλόπουλος από το 2004 μεχρι τον Οκτωβρη του 2009 που ξεκουμπίστηκαν από την κυβέρνηση έκαναν τα πιό σωστά πραγματα .
  Σαν την πρόσληψη των 850,000 Δ/υ Εκτός ΑΣΕΠ, ή με την παραχάραξη του .
  Το πέσημο του Ζαχόπουλου από μπαλκόνι του τρίτου ορόφου , ενος διαμερίσματος στο Κωλονάκι!
  Μήπως ο Καμμένος ηταν μέλος εκείνου του κόμματος και εκείνης της κυβέρνησης και ο Παυλόπουλος το ίδιο ;
  Δειτε σήμερα πως ανταμείβονται από την «αριστερή» κυβερνηση του Τσίπρα και του Φίλη.
  Γιατί ;
  Διότι όλοι μαζί μας λεν οτι τα χρέη , τα ελλειμματα –οχι μόνον στην οικονομία μας ,
  αλλά και στα ελλειμματα στην ηθική του συστήματος μας και της κοινωνίας μας , όπως και την ηθική της δικαιοσύνης μας της οποίας το μαντίλι δεν εμποδίζει πιά να βλέπει χρώματα γιατί εχει πέσει το μαντίλι αυτό στο χώμα και καταπατείται απο ολων των ειδών τις διαπλοκές –.
  τα ελλειμματα αυτά μας λεν , τα έφερε το πρώτο μνημόνιο , ο Παπακωνσταντίνου ,ο Παπανδρέου και το αλλα τίμια μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ γιατί χτύπησαν το χέρι στο τραπέζι και έφθασαν το μαχαίρι στο κόκκαλο .
  Αρνήθηκαν δε στην συνέχεια καθε συναλλαγή για αξιώματα και καρεκλες και παραμένουν πιστοί στην προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει απο όλους για
  Ν ´ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.
  Αλλοιώς και μαθηματικά θα βουλιάξουμε , αν δεν είμαστε ηδη βουλιαγμένοι .
  Η μόνη μας ελπίδα ίσως ειναι να βρει τους τρόπους Να επιπλευςουμε πρωθυπουργού μας. πάλι με τις διατριβές της στο Μετςοβειο Πολυτεχνείο σύντροφος του πρωθυπουργού μας . Γιαυτό την μετέταξε εκεί ο Φίλης από τα ΤΕΙ Κοζάνης .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.