ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ

O Τραμπ θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Μεξικού

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου, γνωστοποίησε με μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο σήμερα.

Με την ανάρτησή του αυτή ο Τραμπ επιβεβαίωσε πληροφορίες πολλών αμερικανικών ΜΜΕ, με βάση τις οποίες ο υποψήφιος επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα με τον Μεξικανό πρόεδρο καθώς διασαφηνίζει το πρόγραμμά του για την τύχη των 11 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της χώρας.

Η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε, ανέφερε πως συνεργάτες του υποψήφιου του GOP βρίσκονται σε επαφή με τη μεξικανική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει μια επίσκεψη-αστραπή μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο Πένια Νιέτο στον Τραμπ και στην αντίπαλό του των Δημοκρατικών, τη Χίλαρι Κλίντον.

Και άλλα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, μετέδωσαν την ίδια πληροφορία.

Ο Τραμπ ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα, περί τις 05:00 ώρα Ελλάδας) σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Έβερετ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Στο επίσημο πρόγραμμά του είναι επίσης μια συγκέντρωση στο Φοίνιξ της Αριζόνας – σε μικρή απόσταση από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό – όπου θα μιλήσει για την παράνομη μετανάστευση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.