ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

Θα κλείνουν μαγαζιά, θα κατάσχονται καταθέσεις, θα ανοίγουν θυρίδες, θα επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα, θα μπαίνουν αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα στα σπίτια, θα, θα, θα... Όλα αυτά για τους φοροφυγάδες και όσους γενικά είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Τουλάχιστον αυτά λένε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πρωτίστως ο υφυπουργός Οικονομικών Αλεξιάδης.

Όμως, παρά τις φοβέρες και τις απειλές, του Έλληνος το ους δεν φαίνεται να ιδρώνει ούτε και ν' ακούει. Προφανώς, επειδή δεν έχει να πληρώσει. Βεβαίως, υπάρχουν και αυτοί που, γαλουχημένοι από τον αντιπολιτευτικό ΣΥΡΙΖΑ στο "κίνημα του δεν πληρώνω" δεν θέλουν, όπως λένε, να πληρώσουν ένα κράτος-μπαταχτσή, φαύλο και διεφθαρμένο.

Η τρίτη κατηγορία είναι αυτοί που ποτέ δεν πλήρωσαν, τουλάχιστον αυτά που έπρεπε, επειδή γνωρίζουν απέξω κι ανακωτά τα παράθυρα του νόμου -όσες φορές δεν φρόντισαν να τ' ανοίξουν οι ίδιοι μέσω των νόμων και των εξαιρέσεών τους που ψήφιζαν (συνήθως με το αζημίωτο ή με αντιπαροχή) οι πολιτικοί τους υποτακτικοί. Αυτής της κατηγορίας κι αν δεν ακούει ή δεν ιδρώνει το αυτί της με τις φοβέρες του Αλεξιάδη.

Τελικά, οι μόνοι που σίγουρα θα πληρώσουν θα είναι τα συνήθη υποζύγια. Αυτοί που ακόμη κι αν ήθελαν δεν μπορούν να αποφύγουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους προς το κράτος. Και φυσικά, οι τίμιοι και σωστοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες -ναι, υπάρχουν και τέτοιοι- τους οποίους όμως η κυβέρνηση τους έχει βάλει στο στόχαστρο επειδή έχουν ή είχαν την ατυχία να ανήκουν στην λεγόμενη μεσοανώτερη τάξη.

Λέμε εμείς πως αυτοί θα πληρώσουν ή ελπίζει ο Αλεξιάδης πως θα πληρώσουν για να μην αναγκαστεί ο Τσακαλώτος να εισηγηθεί, το Νοέμβριο, στον Τσίπρα και νέα έκτακτα μέτρα προκειμένου να είναι επιτυχής η δεύτερη αξιολόγηση, να είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός και να μην ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο ο δημοσιονομικός κόφτης.

Η περίπτωση να μην πληρώσουν ή τέλος πάντων να προσπαθήσουν να φοροδιαφύγουν ακόμη και αυτοί που έχουν, δεν πρέπει πάντως να αποκλειστεί. Και ο λόγος είναι απλός. Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν πως η "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη τις απειλές της. Θεωρούν πως γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει επειδή φοβάται το πολιτικό κόστος ή γιατί, όπως μου είπε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, "τα στελέχη και οι οπαδοί μας ξέρουν την ιστορία του Τσέχωφ με το άλογο του τσιφλικά". Όταν τον ρώτησα ποια είναι αυτή, μου την διηγήθηκε και 'γω σας τη μεταφέρω.

Κάποιοι άρπαξαν στην πόλη το άλογο ενός τσιφλικά. Την άλλη μέρα το άτυχο αφεντικό δημοσίευσε στις εφημερίδες την παρακάτω αγγελία: "Αν δεν μου φέρουν πίσω οι κλέφτες το άλογό μου ως το βράδυ, θα αναγκαστώ να καταφύγω στα δυσάρεστα μέτρα του πατέρα μου που κάποτε έχασε κι αυτός το άλογό του".

Αυτή η απειλή ήταν αποτελεσματική. Ο κλέφτης που δεν μπορούσε να καταλάβει τι μαγείρευε ο τσιφλικάς και φανταζόταν πως κάτι φοβερό είχε στο νου του φοβήθηκε και γύρισε το άλογο στο αφεντικό του.

Καταχαρούμενος ο τσιφλικάς για την επιτυχία έλεγε στους φίλους του πως ήταν ευτυχισμένος που δεν βρέθηκε στην ανάγκη να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του. "Μα τι έκανε τέλος πάντων ο πατέρας σου;" τον ρώτησαν περίεργα.

"Με ρωτάτε τι έκανε ο πατέρας μου! Θα σας το πω... Όταν του έκλεψαν το άλογο από κάποιο χάνι, φορτώθηκε το σαμάρι και γύρισε στο χωριό ποδαρόδρομο. Σας ορκίζομαι πως το ίδιο πράγμα θα έκανα και 'γω αν ο κλέφτης δεν ήταν τόσο ευγενικός!"

Τώρα που έμαθα την ιστορία σκέφτομαι πως η πιθανότητα να μην πιάσουν οι απειλές του Αλεξιάδη είναι όντως αυξημένη. Είναι πολύ πιθανόν η κυβέρνηση να αναγκαστεί να φορτωθεί το σαμάρι και να γυρίσει στο χωριό της, την Κουμουνδούρου, ποδαρόδρομο. Όπως άλλωστε έκανε και με τη διαπραγμάτευση με την τρόϊκα...

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΔΙΑΠΛEΚΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ?
  Η ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΓΑΤΑ »ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ»
  4 συναντήσεις του Αλέξη με τη διαπλοκή…λένε !
  (…..) «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης.
  «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός.
  Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της… γνώριμης ακινησίας.
  Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του.
  Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.
  ΣΧΟΛΙΟ: Ήξερε ο πολιτικός και τις θέσεις και απόψεις των ξένων
  και ειδικά των ΗΠΑ ? Αμερικανάκι του » κερατά » ο πολιτικός , όπως όλα δείχνουν…

 2. Οταν τούτος οΤσίπρας , ή ο επόμενος δεν διαθέτει μιά αμυδρή ευπρέπεια ή την πολιτική ευθύνη και αρχοντιά να μην » δείχνεται» προκλητικός ,
  Οταν δεν αποφεύγει τις κακοτοπιές σαν τον διορισμό πρώτα της συντρόφου και μητρός των δυό παιδιών του στα ΤΕΙ της Κοζάνης….,
  και μέτα από λίγο , την μετάθεσης της στο Μετσόβειο της Αθήνας ,
  Τοτε χεσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε Ευζώνοι !

  Ο ανθρωπος δεν κανει για την δουλειά που του δώσαμε, συνέλληνες !
  Μας κοροϊδέψε ;
  Ντροπή του για την πρώτη φορά !
  Για την δευτερη μέσα σε δυό μονον χρονια όμως, η ντροπή γίνεται δική μας .

  • Επρεπεη δέν τήν σύντροφο τήν αναφέρεται ή Δέν; Αυτό να τό σκεφτείς σοβαρά. Θά σου το έλεγε και ο Βίλλι αν ζουςε.
   Γιατί προσβάλλεις τήν γυναίκά αυτή ειναι πού χτυπάς. Τήν λές ανίκανη, μπορεί ομως καί να τήν αξίζει τήν θέση καικάνει καλά τήνδουλειά της.
   Εχει μια παροιμία πού λέει «οποίος δέν μπορεί νά δείρει τόν γάιδαρο δέρνει τό σαμάρι» τήν ξέρεις η δέν τήν ξέρεις

 3. Panagiotis 15:01 24/08/2016

  Αλήθεια τι μπορεί να κάνει περισσότερο από αυτό που έκανε ο τσιφλικάς ο Τσίπρας? Να βγει στο δρόμο και να ζητά αποδείξεις, ή να προσλάβει ελεγκτές τους μισούς Ελληνες για να ελέγχουν τους άλλους μισούς?
  Βρίσκομαι κατά την διαρκεια των διακοπών μου σε Ταβέρνα στη Χαλκιδική (πασίγνωστη και προτεινόμενη από ΄΄ψαγμένα΄΄ περιοδικά. Ο λογαριασμός που ήρθε ήταν € 92. Ερχεται το αφεντικό (με πολλές τηλεοπτικές παρουσίες σε εκπομπές μαγειρικής και όχι μόνο) και μου λέει…μαζεύετε αποδείξεις ή να μην κόψω απόδειξη? Ρε μεγάλε 24% ΦΠΑ (ήτοι € 22) plus 27% ασφαλιστικές εισφορές που δεν θα πληρώσεις ( € 19) και Μ.Ο 30% φόρος εισοδήματος ( € 15 ) δηλαδή συνβολικά € 56 θα τα βάλεις εσύ στην τσέπη σου γιατί? Εγώ μαλάκας είμαι που δηλώνω όλα τα εισοδήματά μου? Και μου τη λέει εν ψυχρώ…αφού θέλεις να ταίσεις το κράτος τάισέτο. ….Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι πολίτες και δεν αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση, δεν γίνεται τίποτα. Παράδειγμα.. Ολα τα γεροντάκια κάθονται στο φούρνο στην ουρά χωρίς να παίρνει κανείς απόδειξη για τη φραντζόλα του ψωμιού που αγοράζει και όταν εσύ πάς και ζητάς την απόδειξη των 75 cents σου κάνουν και παρατήρηση γιατί τους καθυστερείς. Από λόγια και κατάρες για τις συντάξεις…ούτε λόγος.

 4. Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ…. ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .

  *Θα ψηφίσουμε τον Τσίπρα ‘’αγκαλιά με τον ΔΟΛιο Ψυχάρη’’ πριν ακόμη από τις εκλογές !!! σε μια μοναδική πρόκληση ανηθικότητας και αντεθνικής υπέρβασης? Θα ψηφίσουμε εν γνώσει μας τους ηθικούς και ανήθικους διαφθορείς της ζωής μας?
  *Μα πως είναι δυνατόν να γινόμαστε όλοι συνένοχοι και συνεχιστές του πρωταθλητισμού της διαφθοράς μας?
  *Διώξαμε τον ΕΝΤΙΜΟ και συνεπή αγωνιστή πρωθυπουργό, επειδή αποφάσισε να βάλει τέρμα σε αυτούς τους παράνομους εθνικοβόρους ’’ερωτικοκομματικούς’’ δεσμούς?
  *Διώξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου επειδή αποφάσισε να δημιουργήσει κράτος ΝΟΜΟΥ και ψηφίζουμε εν γνώσει μας, το κράτος του παρανόμου?
  *Διώξαμε τον Παπανδρέου που ζήτησε να κάνει έλεγχο και να αποκαταστήσει την κρατική –κομματική ΔΟΛιοπλοκή του τρόπου λειτουργίας των ΜΜΕ και των νταβατζήδων που τα ΚΑΤΕΧΟΥΝ και τα νέμονται παράνομα ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ,και θα ψηφίσουμε τους συνεχιστές της ντροπής και της φοροδιαφυγής?
  *Παραπέμπομε τον ΕNΤΙΜΟ υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για…120.00 που δεν ‘’εισέπραξε’’!!! ( αλήθεια πόσα έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα) και ταυτιζόμαστε σαν κράτος με τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ διαχρονικούς φοροφυγάδες Δις. ευρώ?
  Παραπέμπουμε τον Γιώργο Παπακ. και αδιαφορούμε να ελέγξουμε την περιρρέουσα φοροδιαφυγή συνεργατών ,συγγενών και φίλων του σε μια ακόμη προσπάθεια να τα ξεχάσουμε προεκλογικά γιατί μας κάνουν ζημιά?
  Κι ύστερα μας ‘’κατηγορούν’’ οι ξένοι σε όλο τον κόσμο που μας θεωρούν από τους ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ πολίτες μιας υποτιθέμενης ευνομούμενης πολιτείας
  ΥΓ.
  1.Η μητέρα που εισέπραττε παράνομα τα επιδόματα των 38χρονμων ‘’μωρών της’’ επέτρεψε τα χρήματα που λογικά θα υπερβαίνουν τις 120.000 ..του υπουργού Γ. Παπακωνταντίνου που δεν ‘’εισέπραξε’’ ?
  2.Τι κρίμα να βλέπεις συνοδοιπόρους του Σύριζα, πρώην φίλους, συναγωνιστές και συνεργάτες που μας πούλησαν, με την πρώτη δυσκολία, όταν ΕΠΡΕΠΕ να δείξουμε όλοι μας, ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε, όταν έπρεπε να γλιτώσουμε πολλές αυτοκτονίες και πολλές ΑΔΙΚΕΣ θυσίες
  Κρίμα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.