ΕΛΛΑΔΑ

Την επόμενη εβδομάδα

ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για ανέργους

Δημόσια Πρόσκληση για δυο νέα Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, διάρκειας τεσσάρων μηνών το καθένα, για 13.000 άνεργους νέους, αναμένεται να εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ, την επόμενη εβδομάδα. Το ένα πρόγραμμα αφορά 10.000 άνεργους 18-24 ετών και το δεύτερο 3.000 άνεργους 25-29 ετών.

Και τα δύο θα υλοποιηθούν με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού δικαίου και σε ΚΟΙΝΣΕΠ και απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ΟΑΕΔ εν όψει της προκήρυξης της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης για τα δύο προγράμματα καλεί:
Όλους τους ενδιαφερόμενους άνεργους ηλικίας μέχρι 29 ετών, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους, ενώ όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 προκειμένου να εγγραφούν.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα αλλά υποδεικνύονται από τους εργασιακούς συμβούλους των ΚΠΑ2 στις επιχειρήσεις, με βάση τους πίνακες ανέργων ανά ειδικότητα και με σειρά προτεραιότητας.

Προτεραιότητα έχουν οι γονείς των ανήλικων τέκνων, με απόλυτη προτεραιότητα στις μητέρες, και κατόπιν οι πλέον μακροχρόνια εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.