Neo

«Όχι εγκληματικές οργανώσεις στα κανάλια»

Μπορεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος να προκάλεσε τη μήνιν του Μεγάρου Μαξίμου με όσα είχε πει προ καιρού για τυχόν «Εσκομπάρ» στη διαδικασία για τις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες (μάλιστα, έγινε και σχετικό… σποτάκι του ΣΚΑΪ) ωστόσο επιμένει.
xrisogonos

Μιλώντας το πρωί στον «Αθήνα 984», ο Κώστας Χρυσόγονος εξέφρασε μεν την ικανοποίησή του για την «ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία» αλλά τόνισε ότι πρέπει να μπουν… ορισμένες δικλίδες ασφαλείας για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. «Έχουμε ένα διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ευτυχώς για πρώτη φορά έχουμε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία... Ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο αριθμός των αδειών και τα συναφή ζητήματα αποτελούν αντικείμενο δικαστικής κρίσης από το ΣτΕ. Έχει γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο. Αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Λόγω της διπλής μου ιδιότητας, δεν θέλω να σχολιάσω το ζήτημα αυτό, διότι μπορεί να παρερμηνευτεί το σχόλιο μου ως απόπειρα επηρεασμού», επισήμανε ο Κώστας Χρυσόγονος και μετά συμπλήρωσε με νόημα: «Χρειάζεται συμπλήρωση -οπωσδήποτε- του θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των σταθμών. Πρέπει να συμπληρωθεί το καθεστώς αυτό με δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα οριστικό. Το προσωρινό κώλυμα είναι αν σου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκεκριμένα αδικήματα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ή πολύ μεγάλα οικονομικά αδικήματα, θα πρέπει... Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα προσωρινό κώλυμα, σύμφωνα με το οποίο αυτός κατά του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, εάν έχει την ιδιότητα του μέλους ΔΣ ή διευθύνοντος συμβούλου ή προέδρου, θα πρέπει να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων αυτών μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα με αθώωση ή καταδίκη. Το οριστικό κώλυμα, ότι εάν καταδικαστείς αμετάκλητα, μετά όχι μόνο εκπίπτεις από τις ιδιότητες αυτές, αλλά πρέπει να πουλήσεις τις μετοχές σου -εάν έχεις-, διότι δεν είναι δυνατόν να μείνει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο και ο δημόσιος βίος της χώρας απέναντι σε τυχόν προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο αυτό».

Λέτε να έχει κάποιον στο μυαλό του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Τον Ιούλιο του 2009 το όνομα του Πάνου Καμμένου

  συνδέθηκε με το σκάνδαλο του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως ονομάστηκε από τον Τύπο, με «εγκέφαλο» τον Παναγιώτη Βλαστό που μεταξύ πολλών άλλων εγκληματικών ενεργειών ήταν υπεύθυνος και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι Πάνος Καμμένος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανήκαν στους βουλευτές που αναφέρθηκαν απ’τους κακοποιούς ως καλοί και έμπιστοι φίλοι που τους διευκόλυναν, σε συνομιλίες που υπέκλεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) . Ο διοικητής της ΕΥΠ (και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ) Ιωάννης Κοραντής δήλωσε ότι αρνήθηκε να επεξεργαστεί τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες επειδή αποτελούσαν απόδειξη εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση του αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην αποπομπή του από την ηγεσία της ΕΥΠ με εντολή του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου

  Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009
  Κοραντής: Δεν θα δεχόμουν να κάνω κοπτοραπτική !
  Ο παυθείς διοικητής της ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κοραντής, εάν και πρώην διπλωμάτης επιδεικνύει από χθες γνήσια έκπληξη για τη αποπομπή του, δηλώνοντας δεξιά και αριστερά, ότι «είναι δυσεξήγητη η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών».

 2. Ο Βαρδής ο Καλογρίτσας και η «17Ν»

  Απο τον Μιχάλη Δενδρινό

  Aναστατωμένη είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, απο τα όσα λέει στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του, ο συμμορίτης εργολάβος Τρομπούκης. Μιλώντας με το έγκλειστο μπουμπούκι, τον Βλαστό, αναφέρει οτι ο ηγέτης της «17Ν», είναι ο επιχειρηματίας, εκδότης, κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας! Είναι η στιγμή που ο τελευταίος παίρνει το τηλέφωνο απο τον Τρομπούκη και λέει στον Βλαστό «Καμαράκι μου, τι κάνεις;», λες και μιλούσε σε καμιά Αρσακειάδα.
  Η εμπλοκή του ονόματος του Καλογρίτσα στη 17Ν, απο ένα ηγετικό στέλεχος του Συνδικάτου του Εγκλήματος, όπως ο Τρομπούκης, παρότι δεν έχει καμιά αξιοπιστία, ξύπνησε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, τις επώδυνες μνήμες της επίθεσης. Αν σ αυτό προσθέσει κανείς την πεποίθηση του αποθανόντος Θόδωρου Βαρδινογιάνη, οτι πίσω απο την επίθεση της «17Ν», στον Βαρδή κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, τα όσα λέει ο Τρομπούκης έρχονται να ξύσουν πληγές. Απο την άλλη ο κακός χειρισμός του Mega που ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο, ν αναφερθεί στον Βαρδή Βαρδινογιάννη και σε όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προκαλεί τριγμούς σ ένα κανάλι που κάθε λίγο και λιγάκι προβληματίζει την οικογένεια του κορυφαίου επιχειρηματία. Σ αυτό το ρευστό σκηνικό, έρχεται να προστεθεί και η πρωθυπουργική ανεπάρκεια, η οποία τείνει να γίνει ένας επικίνδυνος αστάθμητος παράγοντας:
  «Μ αυτό το παιδί, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει…», είναι η παραδοχή κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας για την ηγετική στόμφα του πρωθυπουργού μας.

 3. Αποκαλύψεις βόμβα στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου
  Πρόσφατα άρθρα: Ρενάτα Γρυπάρη
  http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=7511
  Βαριά σκιά πάνω από το Μαξίμου, καθώς από τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Π. Βλαστού – του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της συμμορίας των απαγωγέων του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου – με τους συγκατηγορουμένούς του προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, δικηγόρων, εισαγγελικών λειτουργών και αστυνομικών σε θέσεις – κλειδιά.
  Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα του Τύπου, ο Βλαστός αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στη σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη, στον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Π. Καμμένο και στον επιχειρηματία πρώην εκδότη Χρήστο Καλογρίτσα.
  Σε μια από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που έχουν έλθει στη δημοσιότητα, η σύζυγος του Π. Βλαστού συνομιλεί με τον διευθυντή των φυλακών Μιχάλη Κυριακάκη για τη μεταγωγή του και εκείνος επικαλείται για την υπόθεση την εμπλοκή της συζύγου του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκη.
  O αναπληρωτής υπουργός εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) την εξής ανακοίνωση: «Σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στην από 27-05-2009 συνομιλία μεταξύ Μιχάλη Κυριακάκη Δ/ντη φυλακών Αγιάς Χανίων και Χήρας Ιωάννας του Σπυρίδωνα διευκρινίζεται ότι πράγματι ο Μιχάλης Κυριακάκης μετέφερε την παράκλησή του στη σύζυγό μου, που εργάζεται ως μετακλητή υπάλληλος στο Γραφείο μου, να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης τελειόφοιτου σπουδαστή της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) στα Χανιά. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια ερμηνείας δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».
  Στην εικόνα προστέθηκε η γραμματέας του υφυπουργού Υγείας, Μ. Σαλμά και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2004, Μαρία Σωτηρίου, που παραιτήθηκε χθες και διατηρούσε σχέσεις με το Γ. Τρομπούκη, στον οποίο αποδίδεται προσπάθεια ξεπλύματος μέρους των λύτρων της συμμορίας.
  Ο ίδιος ο Τρομπούκης σε συνομιλία του με τον Γ. Βλαστό εμπλέκει και τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Π. Καμένο. Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το όνομά του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση μεταγωγής του Βλαστού σε άλλη φυλακή, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

  «Αφού αναφέρεστε σε όσα λένε στην τηλεφωνική τους συνομιλία ο Βλαστός και ο Τρομπούκης για το όνομά μου, γιατί δεν λέτε τίποτε για την εμπλοκή του ονόματος του Βαρδινογιάννη στην ίδια συνομιλία;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προσθέτοντας ότι απ” όσα διάβασε στην συνομιλία του Βλαστού με τον Τρομπούκη, «ο κ. Βαρδινογιάννης έδωσε εντολή για τη δολοφονία μπράβου της νύχτας».
  «Αβάσιμα» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας, όσα ακούγονται για εμπλοκή μελών της κυβέρνησης στην υπόθεση.
  Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος δήλωσε την Τετάρτη (8/7) ότι πρόκειται για «φημολογίες και αστήρικτους ισχυρισμούς, που δεν μπορούν να συνιστούν μομφή για κάποιο πολιτικό πρόσωπο».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.