ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπήρξαν ενεργά μέτωπα-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας

H πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας έχει οριοθετηθεί και είναι υπό έλεγχο, καθώς δεν υπήρξαν ενεργά μέτωπα σ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν, όπως τονίζει η Πυροσβεστική σε αποψινή ανακοίνωσή της.
ΕΥΒΟΙΑ ΦΩΤΙΑ

Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένει και θα παραμείνει τα επόμενα 24ωρα το σύνολο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, 60 πυροσβεστικά οχήματα και 300 πυροσβέστες, για την πλήρη κατάσβεσή της.

Στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνέδραμαν, από την πρώτη στιγμή, συνολικά 18 εναέρια μέσα, 10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς: Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας 'Αννας, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ, Διεύθυνση Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, δασαρχείο Λίμνης και πολλοί εθελοντές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς, διανοίχθηκαν, με τη συνδρομή των προαναφερόμενων δασικών υπηρεσιών, σε καίρια σημεία, αντιπυρικές ζώνες ώστε να διασφαλιστεί η μη επέκτασή της στα παρακείμενα δάση.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των κονδυλίων που θα παρασχεθούν για την αποκατάσταση των σχετικών ζημιών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τόσκα, ο δήμαρχος Λίμνης, Χρήστος Καλυβιώτης, τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή του στο σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.