ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΤΕ: Καθαρά κέρδη 33,6 εκατ.

Σημαντικά ενισχυμένα καθαρά κέρδη κατά 83,4% κατέγραψε ο ΟΤΕ το α' εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
NEW logo OTE Group

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος, το β' τρίμηνο τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 33,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,6 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, καθώς τα καθαρά κέρδη του προηγούμενου έτους είχαν επιβαρυνθεί από τις δαπάνες των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης. Σε επίπεδο εξαμήνου τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 67,5 εκατ. ευρώ έναντι 36,8 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2015.

κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 0,1% το τρίμηνο στα 954,7 εκατ. ευρώ, ενώ στο εξάμηνο μειώθηκε κατά 0,6% στα 1,883 δισ. ευρώ.

Η ανάκαμψη στην Ελλάδα του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,00% συνεχίστηκε το β' τρίμηνο χάρη στις υπηρεσίες δεδομένων, ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης, με τα έσοδα σταθερής στη χώρα να αυξάνονται κατά περισσότερο από 4%.

Επίσης, ισχυρή ήταν το β' τρίμηνο η κερδοφορία EBITDA στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, αυξημένη κατά περισσότερο από 12%.

Αντιθέτως, πιέσεις υπήρξαν στη Ρουμανία, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μέτρα ανάκαμψης.

Οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,00% διαμορφώθηκαν στα 125 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο, αυξημένες κατά 18,1% σε ετήσια βάση, ενώ ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 736 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα B' τριμήνου 2016, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ ΟΤΕ 0,00%, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Πετύχαμε άλλο ένα τρίμηνο με ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα, παρά το οικονομικό περιβάλλον και την περιορισμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Αυτό, χάρη στην τεχνολογική μας πρωτοπορία, την υπεροχή του brand μας και τις επενδύσεις μας σε προϊόντα και υπηρεσίες που οι πελάτες αναζητούν. Η συνεχιζόμενη ζήτηση για γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις, αξιόπιστες υπηρεσίες δεδομένων κινητής και πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο, ενίσχυσαν τα έσοδά μας και την κερδοφορία EBITDA στην Ελλάδα. Στη Ρουμανία, το έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον δυσχεραίνει την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων μας, αλλά εκτιμούμε ότι τα μέτρα που παίρνουμε θα αποδώσουν.»

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Ο έλεγχος του κόστους παραμένει βασική προτεραιότητα για τη Διοικητική ομάδα. Στο τέλος Ιουνίου, ανακοινώσαμε ένα νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης για περισσότερους από 300 εργαζόμενους το οποίο αναμένεται να μειώσει τα λειτουργικά μας έξοδα κατά περίπου €13 εκατ. σε ετήσια βάση, χωρίς καμία επιβάρυνση στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κερδοφορίας και των μελλοντικών προοπτικών του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,00%.»

Οι προοπτικές

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, οι τάσεις που διαμόρφωσαν τις επιδόσεις του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,00% το πρώτο μισό του χρόνου αναμένεται να συνεχιστούν και το υπόλοιπο του 2016.

Στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα μέσα που διαθέτει, ο ΟΤΕ ΟΤΕ 0,00% επιδιώκει να περιορίσει την επίδραση από τις σταθερά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, τον έντονο ανταγωνισμό και τις πιέσεις στην αγοραστική δύναμη καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Η επιπρόσθετη φορολόγηση, που εφαρμόστηκε πρόσφατα στις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, ιδίως ο φόρος στη συνδρομητική τηλεόραση που επιβλήθηκε τον Ιούνιο στην Ελλάδα, καθώς και οι επιπλέον προβλεπόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις, αναμένεται να επηρεάσουν τη ζήτηση.

Στις διεθνείς δραστηριότητες, αναμένεται ότι ο ανταγωνισμός στη Ρουμανία θα παραμείνει ιδιαίτερα έντονος και λαμβάνονται μέτρα για την ανάσχεση της μείωσης εσόδων και κερδοφορίας μεσοπρόθεσμα, με έμφαση στην τεχνολογία, την εμπορική στρατηγική, τον περιορισμό του κόστους και τις επενδύσεις σε δίκτυα.

Οι συνολικές επενδύσεις του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,00% αναμένεται και το 2016 να διαμορφωθούν στα επίπεδα των €0,55 δισ., εξαιρουμένου του κόστους για την απόκτηση φάσματος. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές (εξαιρουμένων των προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης, των έκτακτων εξόδων και των πληρωμών για άδειες φάσματος) για το 2016 αναμένεται να ανέλθουν σε €0,5 δισ. περίπου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.