ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμμονική η σχέση της Ν.Δ. με τις εκλογές

Π. Σκουρλέτης: Η χώρα μπαίνει σε νέο κύκλο ανάπτυξης

Η συζήτηση για εκλογές δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες της χώρας, του λαού και της οικονομίας τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
skourletis

«Αυτή η εμμονική σχέση με τις εκλογές, η οποία εκφράζεται κυρίως από τη Ν.Δ., έχει να κάνει και με το γεγονός ότι αντιλαμβάνεται ότι η χώρα, αργά αλλά σταθερά, μπαίνει σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης. Άρα, προφανώς πολύ θα ήθελε αυτή η πορεία να ανακοπεί ή εν πάση περιπτώσει να θεωρεί (...) ότι μπορεί να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη νέα περίοδο αναπτυξιακής πορείας της χώρας στην κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση η ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη». Όπως αναφέρει, «από το τέλος της χρονιάς, από τους τελευταίους μήνες και μπαίνοντας στον επόμενο χρόνο, όλη αυτή η συζήτηση περί ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη θα είναι μια κακιά ανάμνηση», ενώ θα υπάρξουν «όλες οι προϋποθέσεις να δούμε πλέον στο πραγματικό επίπεδο της οικονομίας τα σημάδια της ανάκαμψης, μέσα από νέες θέσεις εργασίας και μέσα πλέον από έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο».

Σημειώνει ακόμη ότι  «από τη στιγμή που υπερβαίνουμε τους στόχους σε σχέση με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος έχουμε τη δυνατότητα αυτό που είναι παραπάνω να το διαθέσουμε και προς την ανάπτυξη και για κοινωνικούς σκοπούς».

Για το θέμα των εργασιακών σχέσεων, επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αναφορικά με το τηλεοπτικό τοπίο, υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά μπαίνουν σαφείς κανόνες και κριτήρια που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου, στο οποίο θα λειτουργούν υγιείς εταιρίες. Μάλιστα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο-σε μια δεύτερη φάση-να παραχωρηθεί άλλη μία τηλεοπτική άδεια, εφόσον προκύψει μια πραγματική ανάγκη στην ενημέρωση, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω το θέμα της Digea.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η Χώρα βρίσκεται σε κύκλο ανάπτυξη.
    Πως αναπτύχθηκε , ο Σαρωνικός Κόλπος βρε παιδί μου !
    Στην Πέρδικα της Αιγινας ταχύπλοα ,,,
    Αυτο και αν ειναι ανάπτυξης ενός τόπου .
    Γιαυτό έχει και την υποστήριξη της Κυβερνησης !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.