ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παγωτό μάνγκο

pagoto-mango

Υλικά
100 ml γάλα καρύδας (με πλήρη λιπαρά, σε κονσέρβα)
1 ώριμο φρέσκο μάνγκο (κατεψυγμένο 300 γρ.)
3 κ.σ. μέλι
...για το σερβίρισμα(προαιρετικά)
καρύδια
μέλι
τριμμένη καρύδα
φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μάνγκο και κόβουμε σε κομμάτια. Όσο πιο ώριμο είναι το μάνγκο, τόσο πιο γευστικό θα είναι το παγωτό μας
Βάζουμε τα κομμάτια από το μάνγκο μέσα σε ένα ταψάκι με λαδόκολα. Φροντίζουμε να μην ακουμπάει το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλη μία στρώση.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
Αφαιρούμε από την κατάψυξη και γρήγορα βγάζουμε τα μάνγκο από την λαδόκολα για να μην μαλακώσουν.
Τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ μικρά κομματάκια (σε περίπτωση που έχουμε μικρό μπλέντερ ή μούλτι κάνουμε το παγωτό σε δόσεις, προσέχοντας να σταματάμε κάθε λίγο για να μην κάψουμε το μηχάνημά μας).
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το μέλι και φέρνουμε άλλες δύο-τρεις βόλτες.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο, όταν το μάνγκο γίνει μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
Σερβίρουμε το παγωτό μας με καρύδια, μέλι, τριμμένη καρύδα και λίγα φύλλα βασιλικού.

Πηγή : akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.