ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Θεοδωράκη κατά κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

Πάμε από εργολάβο σε …εργολάβο!

Λάβρος κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη στάση της στη διαγωνιστική διαδικασία για τις ιδιωτικές τηλεοπτικές άδειες, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Στην πραγματικότητα της απέδωσε ευθύνες για το γεγονός ότι πάμε ‘από διαπλοκή σε …διαπλοκή’, όπως είπε, ασκώντας δριμεία κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου για τις επιλογές του και κατηγορώντας το ουσιαστικά για «αστεία» διαδικασία και επιχείρηση ελέγχου της ενημέρωσης.
theodorakiskriti

«Στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε από μια κακή περίοδο, στην οποία υπήρξαν ομολογουμένως πολλά προβλήματα, σε μια απολυταρχική περίοδο. Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς ιδιαίτερα για την καταγγελία του αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα, ο κ.Θεοδωράκης, υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα οι ΑΝΕΛ καταγγέλλουν ότι δεν μπορεί κανείς να δίνει τηλεοπτική άδεια σε εργολάβους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι δεν μπορεί να ζητά άδεια όταν όλοι οι βασικοί συνεργάτες του εργάζονται σε γραφείο συγκεκριμένου Υπουργού, ‘φωτογραφίζοντας’ αυτή την φορά συγκεκριμένο υπουργό της κυβέρνησης.

«Είναι το επόμενο καρφί που αφορά την υποψηφιότητα Σαββίδη καθώς υπάρχει ενδοκυβερνητική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας με την πάγια θέση του Ποταμιού, ότι «δεν μπορεί ένας άνθρωπος που ζει από το Δημόσιο, που είναι εργολάβος, να είναι ιδιοκτήτης καναλιού γιατί μετά θα είναι αναγκασμένος να ακολουθεί εντολές».

Επί δεκαετίες δημοσιογράφος και άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στα media ο ίδιος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση σοβαρότητας στη δημοπρασία, με αστυνομικά μέτρα και όχι μόνο, ενώ στην πραγματικότητα η διαδικασία είναι ‘αστεία’ και ‘γελοιοποιεί τη χώρα’. Δεν παρέλειψε δε να στηλιτεύσει για μία ακόμα φορά την απόφαση να δοθούν μόνο τέσσερις άδειες, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που λέει κάτι τέτοιο, αφού ερωτηθείς πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν για τυχόν εκλογικό αιφνιδιασμό, έχει εκτιμήσει ότι πρώτα η κυβέρνηση θα εδραιώσει το δικό της ‘καθεστώς’ στο τηλεοπτικό πεδίο και μετά θα προχωρήσει σε κάλπες…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.