ΚΟΣΜΟΣ

Στο Μπαγκλαντές

Παραλίγο τραγωδία από διαρροή αερίου - Αρρώστησαν 50 άνθρωποι

Περίπου 50 άνθρωποι ασθένησαν στο Μπανγκλαντές αφού εισέπνευσαν αέριο που διέρρευσε από εργοστάσιο λιπασμάτων στην πόλη Τσιταγκόνγκ, δήλωσε αξιωματούχος.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη διαρροή αμμωνίας, η οποία άρχισε τη Δευτέρα το βράδυ, δήλωσε ο Μέσμπαχ Ούντιν, αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής.

Το κρατικό εργοστάσιο που παράγει φωσφορικό διαμμώνιο βρίσκεται σε απόσταση από την Τσιταγκόνγκ, αλλά το αέριο μεταφέρθηκε στην πόλη από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το αέριο διέρρευσε από αγωγό, πρόσθεσε ο κ. Ούντιν, σημειώνοντας ότι οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι προδιαγραφές για την ασφάλεια στο Μπανγκλαντές έχουν επικριθεί έντονα τα τελευταία χρόνια έπειτα από μια σειρά από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε εργοστάσια ενδυμάτων, αλλά και την κατάρρευση του εργοστασίου υφαντουργίας Rana Plaza τον Απρίλιο του 2013, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 1.138 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 2.000, σε ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.