ΚΟΣΜΟΣ

Η νεαρότερη υπουργός της Σουηδίας

Παραιτήθηκε υπουργός λόγω αλκοτέστ

Η νεαρότερη Υπουργός στην ιστορία της Σουηδίας, η οποία είχε εγκατασταθεί στη χώρα ως πρόσφυγας από τη Βοσνία, ανακοίνωσε την παραίτησή της το Σάββατο αφότου έλεγχος κατέδειξε ότι οδηγούσε κάτω από την επήρεια αλκοόλ.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Aida Hadzialic, 29 χρονών, Υπουργός αρμόδια για τη Μέση Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων, αποκάλυψε ότι την είχε σταματήσει η Αστυνομία στη νότια πόλη Μάλμο και ότι ο έλεγχος έδειξε ότι είχε επίπεδο αλκοόλ 0,2 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος, μόλις στο επίπεδο όπου θεωρείται ως αδίκημα στη Σουηδία.

«Ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στη ζωή μου... Θα αναλάβω την ευθύνη. Ανακοινώνω την πρόθεσή μου να παραιτηθώ του υπουργικού αξιώματος», δήλωσε κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου στα κεντρικά κυβερνητικά γραφεία στη Στοκχόλμη.

«Κατανοώ ότι έχω απογοητεύσει πολλούς. Και είμαι θυμωμένη με τον εαυτό μου, και φυσικά το μετανιώνω βαθιά», πρόσθεσε η νεαρή πολιτικός η οποία θεωρείτο ως το μέλλον του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Η Hadzialic γεννήθηκε στη Βοσνία και μετανάστευσε στη Σουηδία στην ηλικία των πέντε χρονών, το 1992 με τους γονείς της διαφεύγοντας από τον πόλεμο των Βαλκανίων. Ασχολήθηκε με τη νεολαία των Σοσιαλδημοκρατών στο γυμνάσιο και κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στην ηλικία των 23 χρονών. Το 2014, στα 27 της χρόνια, έγινε η νεαρότερη Υπουργός στην ιστορία της Σουηδίας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο κυρ-Αλέκος από την Αιγινα , διάβασε την είδηση ;
    Πήρε καμιά ιδέα για «να βολέψει το γνήσιο της υπογραφής του » για το οποίον τον κινηγούν , ή δεν τον κινηγούν οι τυψεις ;
    Το ιδια και η Περιστέρα ,
    σαν γυναίκα του Καίσαρος που μπορεί να ειναι τίμια ,
    αλλα δεν τη ενδιαφέρει αν φαινεται ή όχι ….
    Στο Μετσόβειο , όλα απλοποιούνται !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.