ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τη μείωση των επιτοκίων

Πέφτει η λίρα

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων σημείωσε η στερλίνα μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2009, στο πλαίσιο των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
pound

Η στερλίνα υποχώρησε τουλάχιστον 1% έναντι όλων των βασικών νομισμάτων μετά την ομόφωνη απόφαση της εννεαμελούς Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής να μειωθεί το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,25%.

Η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, αυξάνοντάς τον κατά 60 δισεκ. λίρες στα 435 δισεκ. λίρες. Οι αποδόσεις των βρετανικών κρατικών ομολόγων κατέγραψαν πτώση, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό.

Στις 15:23 ώρα Ελλάδας, η λίρα κατέγραψε πτώση 1,% στα 1,3176 δολάρια, σημειώνοντας την πιο απότομη υποχώρησή της από τις 15 Ιουλίου. Στις 6 Ιουλίου, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών στα 1,2798 δολάρια. Έναντι του ενιαίου νομίσματος, η λίρα υποχώρησε κατά 1% στις 84,55 πένες ανά ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.