Neo

Περήφανος…

Μπορεί να έχει ξεσηκωθεί σάλος επί εβδομάδες με την υπόθεση παραπομπής σε δίκη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το έλλειμμα του 2009, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου πάντως, αφενός τον στηρίζει -ως αναμενόταν-, αφετέρου δηλώνει ‘περήφανος’ για την επιλογή του.
papakonstantinou-5701

Σχολιάζοντας το όλο θέμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στα αγγλικά ότι είναι περήφανος που υπήρξε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας που δημιούργησε την ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ και προσέλαβε τον Γεωργίου. Όσο για τις …λεπτομέρειες, παρέπεμψε στο βιβλίο του με τίτλο “Game Over”.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, μάλιστα, αναδημοσίευσε την ανάρτηση του δημοσιογράφου των Financial Times, Peter Spiegel, ο οποίος και είχε αναφερθεί σε συνέντευξη του Ανδρέα Γεωργίου στο εν λόγω έντυπο…

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜan. 14:06 16/08/2016

  ΓΙΑΤΙ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ…???
  ==================================
  Με έκδηλη αμηχανία και σχεδόν άγνοια, παρακολουθούν όλοι οι Έλληνες τις ψευτομαχίες των Συριζαίων με τους ανύπαρκτους δράκους της τύχης μας.
  Βλέπουν και ακούν τα..δρομολόγια των άσφαιρων ‘’πολεμιστών’’ να πυκνώνουν, τα έξοδα να φουσκώνουν και τις βενζίνες να αδειάζουν τις τσέπες των καταναλωτών, για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ του ..‘’πρωθυπουργικού’’ αεροπλάνου.
  Που τρέχουν , και που πάνε ?

  *Κύριε Τσίπρα
  όταν ‘’συγκαλύπτεις’’ τους διεφθαρμένους της Καραμανλικής πενταετίας 2004-2009, όταν ξεπουλάς αντί πινακίου φακής τον ‘’Αστέρα’’ και σχεδόν ‘’χαρίζεις’’ τα χρυσοφόρα ελληνικά αεροδρόμια, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Έλληνες να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ και ΠΩΣ(?) να σε πιστέψουν? όταν δεν αναφέρεις ΚΑΝ!!!! τον εγκληματικό και ανεξήγητο διπλασιασμό του χρέους από 178 σε 350 δις ευρώ και ταυτόχρονα μέχρι ΧΘΕΣ, οργίαζες για το …φουσκωμένο έλλειμμα ,που τελικά όχι μόνο ήταν 15,6% , αλλά ακόμη ..ψαχνόμαστε, πώς να πιστέψουμε όλα όσα μας λές ..το βράδυ και αναιρείς ή….ΞΕΧΝΑΣ την άλλη μέρα?

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ’’ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
  =======================================
  *Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, όταν δηλαδή συγκαλύπτεις τη διαπλοκή και τα λαμόγια, όταν οι αρμόδιοι μπορούν να ΜΑΘΟΥΝ ποιοι είναι οι προηγούμενοι κλέφτες και πόσα λεφτά έχουν στις τράπεζές τους, όταν δεν πάρεις και δεν έχεις εφαρμόσει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο και νόμο κατά της δημοσιοϋπαλληλικής ΜΑΦΙΑΣ και αντίθετα !!! κατήργησες το νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου για τους επίορκους υπαλλήλους και τα ΑΜΕΣΑ μέτρα που ελάμβανε η διοίκηση για την κάθαρση και τιμωρία, τότε ΠΩΣ(?) είναι δυνατόν να σε εμπιστευθούν και να μας βοηθήσουν.

  *Όταν επανέφερες σαν ‘’άσπιλους’’ και ‘’αμόλυντους’’ στις δημόσιες υπηρεσίες και στα νοσοκομεία όλους τους επίορκους ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ’’, μόνο και μόνο επειδή σε ψήφισαν, τότε να είσαι σίγουρος, ότι ΟΛΗ η Ευρώπη και λαοί της θα μας βλέπουν σαν σιχαμένα σκουλήκια που τρώμε από τις σάρκες τους.

  *Λογικά θα έπρεπε στο λεξικό να σβήσουμε τις λέξεις ‘’ψευτιά’’ και ‘’απάτη’’και να βάλουμε τη λέξη ..Αλέξης, Πάνος…σαν ελάχιστο δείγμα υπόμνησης προς τις γενιές που έρχονται ‘’ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ’’ λες και είσαι τούρκος..Σουλτάνος
  *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι περιμένεις να κάνουν οι απλοί και έντιμοι αδύναμοι Έλληνες?

  *Όταν ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ στην παραπομπή του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή επέβαλε πρόστιμο στους λαθρέμπορους –νταβατζήδες πετρελαίου, οι νομικοί τους σύμβουλοι ανήκουν στην ‘’αριστερά’’ και τον ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ασύστολα με λίστες από ληστείες του εξωτερικού, που έκαναν Γάλλοι, που γνώριζαν έλληνες γαλλόφωνες πολιτικούς και ζήτησαν άσυλο, από Ισπανούς που γνώριζαν τους Έλληνες ’’αριστερούς’’ , αδίστακτους και αιμοβόρους τότε είσαι και εσύ μέρος ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και της ΑΝΕΝΤΙΜΗΣ τιμωρίας του ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥ Υπουργού Οικονομικών.
  *Όταν ‘’υπακούς’’ στους εντολείς σου και επιλέγεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πιο αποτυχημένο και πολιτικά και ηθικά επιβαρυμένο ‘’χουντοσυγγενή σου’’ Πάκη , όταν συνεργάζεσαι με τον ακροδεξιό πανηλίθιο ψεύτη και συκοφάντη μπουρδολόγο καΜένο εντελώς φοροφυγά πατριδοκάπηλο, τι νομίζεις ότι οι Έλληνες θα δώσουν ως αντάλλαγμα των εγκληματικά πολιτικών συμβιβασμών σου ?
  *Όταν βλέπουν και ακούν οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος, όπου έχετε πάει, τις κοτσάνες, τις μπαρούφες και την αμέτρητη αγραμματοσύνη και αναισθησία , είναι σίγουρο ότι ‘’Ηλίθιο’’ θα σε ανεβάζουν, ολοκληρωτικά καΜένο και μπουρδολόγο θα σε κατεβάζουνε.

  *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία την εμπάθεια και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

  Κύριε Τσίπρα,
  ==============
  απέδειξες σε ελάχιστο χρόνο την ακαταλληλότητά σου και την επικινδυνότητά σου για την ‘’ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ που διαχειρίζεσαι.
  Απέδειξες, τόσο με τις επιλογές σου όσο και με τις πρακτικές σου, ότι αποτελείς την μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία, και την πιο επικίνδυνη παρουσία για το μέλλον της πατρίδας μας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία και ΕΣΥ ! φέρεις μεγίστη ευθύνη.

  *Ο Σόϊμπλερ,
  και ο κάθε ..Σόϊμπλερ, απέδειξαν ότι ΠΑΝΩ από όλα βάζουν την πατρίδα τους και αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το καλό της.
  Εσείς και πολλοί ‘’όμοιοί σου’’ εργαστήκατε βρόμικα, άθλια και προδοτικά εις βάρος της Ελλάδας μας, αφού η ιδιοτέλεια και το πιστεύω σας ανήκουν σε άλλους τόπους και άλλους χώρους, και επιχειρήσατε να προκαλέσετε την ‘’δύναμη’’ της Γερμανίας, με άστοχες και άκαπνες κινήσεις και παραπολιτικές ηλιθιότητες και τώρα επιχειρείτε ‘’φιλώντας τους’’ τα …πόδια να επιτύχετε μία συγγνώμη και λίγα ψίχουλα της ζητιανιάς..

  • KT 16:40 16/08/2016

   Έτσι απλά! Επειδή πρωτίστως τον ενδιαφέρει η καρέκλα συμμάχησε με την ακροδεξιά του Καμμένου ο οποίος του επιβάλλει τους όρους του: (α) τον Πάκη ΠτΔ και (β) συγκάλυψη Καραμανλή!!! Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί είναι γνωστή!! Σκηνοθετεί ιστορίες επιστημονικής φαντασίας για όποιον θέλει να αποκεφαλίσει!!! Τώρα θα λέμε όχι γκεμπελικού τύπου αλλά τύπου Καμμένου!! Παιγνίδια ακροδεξιάς με αριστερούς όρους!!! Ζούμε σε εποχή που οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους!! Υπάρχει σύγχυση ιδεολογική, πολιτική, ηθική και αξιακή!!!

 2. NMan. 13:50 16/08/2016

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ρε γαμώ..το !!

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ! 25.589 ευρώ το μήνα οι αποδοχές της Λούκας Κατσέλη….

  Στα 25.589 ευρώ το μήνα ανήλθαν οι αποδοχές της κυρίας Λούκας Κατσέλη ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας το 2015. Η διοίκηση είχε παραλείψει να αναγράψει τις αποδοχές στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τον περασμένο Δεκέμβριο.

  Όμως το κατέγραψε στην ετήσια οικονομική έκθεση για το 2015 που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016.

  Το ποσό αυτό προκύπτει από αμοιβές 202.852 ευρώ που έλαβε η κυρία Κατσέλη από τις 23 Μαρτίου 2015 όταν ορίστηκε πρόεδρος, μέχρι το τέλος του 2015 και 27.450 ευρώ ως αποζημίωση για τη συμμετοχή της στα διοικητικά συμβούλια.

  Στην οικονομική έκθεση του 2015 αναφέρεται και το ύψος των ζημιών του έτους, που ανήλθαν στα 4,22 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποσό, το οποίο η διοίκηση παρέλειψε να αναφέρει στο δελτίο τύπου με τα οικονομικά αποτελέσματα, που εξεδόθη μερικές ημέρες νωρίτερα (στις 15 Μαρτίου 2016.)

  Αυτή, είναι μία άλλη τακτική που έχουν υιοθετήσει στην Ελλάδα κάποιες εταιρείες. Δηλαδή, εκδίδουν δελτίο τύπου, παραλείποντας βασικά – συνήθως δυσμενή οικονομικά μεγέθη – και δεν εκδίδουν ταυτόχρονα οικονομικές καταστάσεις, όπως οφείλουν. Ετσι όταν εκδίδεται το δελτίο τύπου δεν μπορεί κάποιος να ανατρέξει στις οικονομικές καταστάσεις για να δει περισσότερα στοιχεία.

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ύψος των ζημιών των 4,2 δισ. ευρώ, αναφέρεται την ημέρα έκδοσης του δελτιου τύπου, μόνο στον πίνακα της παρουσίασης στην αγγλική γλώσσα!

  Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τις αμοιβές, είναι το ότι η Εθνική Τράπεζα πλήρωσε για αποζημιώσεις ποσό 936.000 ευρώ το 2015. Θυμίζουμε πως από τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. παραιτήθηκαν το 2015 ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και ο Πέτρος Χριστοδούλου.

  Κατά τα άλλα, όπως έγραψε το MarketFair.gr, το 2015 ήταν για την Εθνική Τράπεζα από τις χειρότερες χρονιές, όχι μόνο λόγω των υψηλών 4,2 δισ. ευρώ αλλά και για το ότι αυτές οι ζημιές ήταν οι μεγαλύτερες μεταξύ όλων των τραπεζών στην Ελλάδα.

 3. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί καμία διεθνής υποψηφιότητα, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι υποψήφιοι προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει στα χέρια της από 13-15 βιογραφικά ενδιαφερόμενων και αρχίζει την άλλη εβδομάδα κύκλο συνεντεύξεων προκειμένου να καταλήξει στο πρόσωπο που συγκεντρώνει τα περισσότερα κριτήρια για την κάλυψη της θέσης της πολύπαθης ΕΛΣΤΑΤ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, είχαν υποβληθεί 44 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ των οποίων οι 43 προέρχονταν από την Ελλάδα και η μία από την Αργεντινή.
  Η θητεία του νέου προέδρου θα είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί για μία μόνο φορά με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
  Υπενθυμίζεται ότι η διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε στις 23 Δεκεμβρίου.
  Πρόεδρος της Επιτροπής που κάνει την αξιολόγηση και την εισήγηση στον υπουργό Οικονομικών, είναι ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας και μέλη τους:
  • Πέτρο Δελλαπόρτα, εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, καθηγητή στατιστικής στο University College of London (UCL).
  • Marie Bohata, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης (University of Economics and Management) της Πράγας.
  • Jean-Michel Charpin, εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Φορέα για τη Διακυβέρνηση στον τομέα της Στατιστικής (ESGAB).
  • Jil Matheson, εκπρόσωπο της Επιτροπής Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος (ESSC).
  Θεωρείται δεδομένο ότι εισήγηση της Επιτροπής θα γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο κ. Τσακαλώτος να αιτιολογήσει την ένσταση του. Ειδικότερα, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη σε περίπτωση που ο Υπουργός Οικονομικών δε συμφωνεί με την εισήγηση της Επιτροπής, μπορεί να διορίσει ως Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. τον υποψήφιο που επιλέγει ο ίδιος, μετά από προηγούμενη κοινοποίηση στην Επιτροπή πλήρους αιτιολογίας της επιλογής του, και αφού η Επιτροπή του γνωστοποιήσει την κρίση της σχετικά με την ανταπόκριση του υποψηφίου στα κριτήρια επιλογής. Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η αιτιολογία της τυχόν αποκλίνουσας από την εισήγηση της επιτροπής επιλογής του Υπουργού Οικονομικών και η σχετική επ’ αυτής κρίση της Επιτροπής 8 Εμπειρογνωμόνων δημοσιεύονται υποχρεωτικά στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

 4. Νομίζω ότι διόρισε και τον κ Λογοθέτη, την κ Γεωργαντά, και όλα τα μέλη του ΔΣ.
  Γι αυτές του τις επιλογές θα μας πει κάτι?
  Θα μας θυμίσει γιατί από τις αρχές του 2009 και μέχρι τις αρχές του 2010 πρότεινε επεκτατική οικονομική πολιτική?

  • Υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις Ευρωεκλογές η Ζωή Γεωργαντά
   ==========================================================
   Κανείς δεν πάει χαμένος σε αυτή τη χώρα πόσο μάλλον όταν έχει συμβάλει καθοριστικά στην εδραίωση των διαφόρων εθνικών μύθων μας και φυσικά καταριέται από όπου σταθεί και βρεθεί το Μνημόνιο.

   Η κ. Ζωή Γεωργαντά θα είναι υποψήφια με τους Ανεξάρτητες Έλληνες του Πάνου Καμμένου, του ανθρώπου που διαχρονικά έχει χτίσει την καριέρα του κατηγορώντας για απίθανα πράγματα τους πολιτικούς του αντιπάλους, στους οποίους στη συνέχεια ζητάει συγγνώμη μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

   Κάπως έτσι, η Ζωή Γεωργαντά θα είναι υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο με πρόσφατο ψήφισμα του απέρριψε κατηγορηματικά τις διάφορες ανοησίες που η ίδια υποστήριζε περί φουσκώματος του ελλείμματος το 2009.

   Μένει να δούμε αν στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθεί και η Ελένη Λουκά.

   ΥΓ.
   Αληθεύει ότι και η κα ΠΟΠΗ πήρε ‘’υπόσχεση’’ από τον ΤΕΡΕΝΣΙΑ (???) ότι θα συμπεριληφθεί στο καμένο από χέρι ψηφοδέλτιο?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.