ΚΟΣΜΟΣ

Για το μέλλον της Ένωσης μετά το Brexit

Περιοδεία του Τουσκ σε χώρες της ΕΕ ενόψει της συνόδου στη Μπρατισλάβα

Περιοδεία στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής στη Μπρατισλάβα σχετικά με το μέλλον της ΕΕ μετά το Brexit πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σε ένα κάστρο έξω από τη γερμανική πρωτεύουσα χωρίς την παρουσία μέσων ενημέρωσης.

Ο Ντόναλντ Τουσκ σκοπεύει να συνομιλήσει με όλους τους ηγέτες της ΕΕ πριν από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβα, με σκοπό να συζητήσει τόσο το χειρισμό όσο και την ουσία της.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι εκτός από τη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβα, οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη της συνόδου. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, εφόσον η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας ως έναρξη της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ.

Η σύνοδος κορυφής στη Μπρατισλάβα είναι «άτυπη», καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει την Ένωση, ωστόσο η πρωθυπουργός του δεν έχει προσκληθεί. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί μια μέρα μετά την ετήσια ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την «Κατάσταση της Ένωσης», στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.