• ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τα κανάλια

ΕΛΛΑΔΑ

«Μαυρογιαλούρος ο Τσίπρας»

ΠΟΕΔΗΝ: Πλήρης κατάρρευση των δομών Υγείας μέσα στο καλοκαίρι

Με μία μακροσκελή και σκληρή ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΕΔΗΝ) κάνει λόγο για «πλήρη κατάρρευση» δομών του ΕΣΥ, με κύρια αναφορά στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, αλλά και σε στοιχεία για πολλά άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
nosokomeio

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, η κυβέρνηση προσπαθεί να «καμουφλάρει» την κατάσταση του ΕΣΥ και εγκαινιάζει νοσοκομεία που λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το νοσοκομείο

Σαντορίνης συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών και ότι το μόνο χειρουργείο που έγινε, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη, αφορά σε αιμορροΐδες. «Συνεχίζεται η διακομιδή των εγκύων σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, για να πραγματοποιηθεί ο τοκετός με ασφάλεια. Ο κ. Τσίπρας επάξια κέρδισε τον τίτλο του "Μαυρογιαλούρου"», προσθέτει, παραθέτοντας δύο περιστατικά που συνέβησαν στις 7 και 8 Αυγούστου, και συμπληρώνει ότι στο νοσοκομείο Σαντορίνης έως τώρα έχει γίνει ένας τοκετός από τη γυναικολόγο, διευθύντρια του ΕΣΥ που μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας και μάλιστα με τα μηχανήματα του Κέντρου.

Αναφορές από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται και για τα ασθενοφόρα στα Ιωάννινα, όπου χαρακτηριστικά σημειώνει ότι «εγκαινιάζει 11 ασθενοφόρα στα Ιωάννινα για όλη την Ήπειρο» και «την επόμενη ημέρα της φιέστας για τις διακομιδές βγήκαν πάλι τα σαράβαλα ασθενοφόρα, χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων», και κατηγορεί ότι κυβέρνηση ότι «την ενδιαφέρει το "φαίνεσθαι". Κάνει όμως μία τρύπα στο νερό».

Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση, και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για την καταστροφή του ΕΣΥ, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι τα twits των υπουργών Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα του ΕΣΥ.

«Οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο καλούνται να αγοράζουν τα υλικά που θα καταναλώσουν. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ συντηρούνται με εράνους, δωρεές- προσφορές τοπικών φορέων καθ’ ό,τι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ. Οι υπουργοί Υγείας λιγόστεψαν το προσωπικό του ΕΣΥ κατά 4.000. Οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι 35.000.

Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη διαλύθηκε. Οι πολίτες από την τσέπη τους πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα πια το βιβλιάριο ασθενείας, αν και πληρώνουμε αδρά για υγειονομική περίθαλψη. Τα Κέντρα Υγείας μαζεύουν τα συντρίμμια τους και το προσωπικό μετακινείται για να καλύψει τα τεράστια κενά σε άλλες Πρωτοβάθμιες Μονάδες ή τα Νοσοκομεία. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία βαίνουν προς κατάργηση και Δημόσια Ψυχική Υγεία παραδίδεται σε ιδιώτες επιχειρηματίες» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία, ενώ παραθέτει έναν αναλυτικό κατάλογο (επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ) με προβλήματα που καταγράφονται σε δομές υγείας σε όλη τη χώρα.

Δείτε τον κατάλογο με τα προβλήματα στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας της χώρας εδώ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΜΤ 10:28 10/08/2016

    Αυτό σημαίνει ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτά τα προβλήματα τα ακούω και τα βλέπω από τότε που υπήρξαν τα νοσοκομεία, που σημαίνει ότι τη καταστροφή του ΕΣΥ την έφεραν οργανωμένα και μελετημένα αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα 40 χρόνια και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να κυβερνήση κόντρα σε ένα, στη πλειοψηφία του, διευθαρμένο κρατικό μηχανισμό. Ιδιαίτερα στις 10ετίες 80-90, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ξεχαρβάλωσαν τα νοσοκομεία προς όφελος των ιδιωτικών θεραπευτηρίων , τα οποία ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια, όλοι το θυμούνται !
    Η ΠΟΕΔΗΝ ΄’ομως τι έχει να μας πει για τη «μάσα» στο ΚΕΕΛΠΟ, τίποτε, δεν είναι τυχαίο λοιπόν που διαμαρτύρεται τώρα, που αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική της Κυβέρνησης λύνει , βεβαίως με αργά βήματα, χρονίζοντα προβλήματα, τώρα που τα νοσοκομεία απόκτησαν διοικητές που έκοψαν τις μίζες και δωράκια. Όσο στα νοσοκομεία αλώνιζαν οι εργολάβοι και οι γνωστοί προμηθευτές η ΠΟΕΔΗΝ έκανε τ層παγώνι», τώρα που οι εργολάβοι φεύγουν ένας – ένας από τα νοσοκομεία προς όφελος της οικονομίας και των εργαζομένων, οι συνδικαλιστες της ΠΟΕΔΗΝ βγήκαν στα κάγκελα και θυμήθηκαν όσα είχαν ξεχάσει τη περίοδο που το τόπο κυβερνούσε η ρεμούλα και η διαπλοκή. Πλησιάζει όμως η ώρα που πολλοί από αυτούς τους εργατοπατέρες θα «κρεμαστούν στα μανταλάκια».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.