ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει ο ευρωβουλευτής

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για τις δηλώσεις Κύρτσου περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για τις επίμαχες αναφορές του Γιώργου Κύρτσου σε «πολιτικές επιρροές» και  «συντεχνιακή λογική» στη Δικαιοσύνη ενώ σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο ίδιος ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
kyrtsos

«Άλλα είπα για τα διαχρονικά προβλήματα της Δικαιοσύνης και άλλα κατάλαβαν ή υποκρίνονται ότι κατάλαβαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους παρακολουθήσω στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού, είναι φανερό όμως ότι δεν θέλουν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου. Δυστυχώς, όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερες γίνονται οι θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ μικραίνει το οικονομικό αποτέλεσμά τους», σημειώνει ο ευρωβουλευτής.

Στο θέμα παρενέβη και το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της σημερινής κυβέρνησης είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προσήλωσή του αυτή στην παραπάνω βασική αρχή λειτουργίας του πολιτεύματος την αποδεικνύει καθημερινά, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πράξεις και ιδίως με την αποχή από παρεμβάσεις. Την αποδεικνύει επίσης με την σταθερή του προσπάθεια να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, όταν τρίτοι όχι με απλή έκφραση κριτικής γνώμης αλλά με άμεσες ή έμμεσες πιέσεις επιχειρούν να την χειραγωγήσουν. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί. Προσδοκούμε όμως από όλους τους υπεύθυνους φορείς (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου.
Στην ανακοίνωση του «σχετικά με τη σημερινή ομολογία του κ. Κύρτσου για τις παρεμβάσεις της Ν.Δ. στη Δικαιοσύνη» ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης, ότι «σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της Ν.Δ. στο θεσμό, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική».«Αναμένουμε από τον επικεφαλής της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 18:05 29/08/2016

  ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ! ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΟΜΒΑ από την Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ…
  8/29/2016

  Βόμβα από Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης τα ελληνικά δικαστήρια είναι αναρμόδια να κρίνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Αν ελληνικό δικαστήριο θεωρήσει ότι υπάρχει νομική εμπλοκή, οφείλει να παραπέμψει την υπόθεση αμελητί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  Είναι τόσο άσχετοι με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο που ούτε καν ήξεραν που έμπλεκαν με την κουτοπόνηρη (κατα)δίωξη του Γεωργίου.
  Τώρα οδηγούνται σε μέγα φιάσκο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.