ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Πολιτιστικό… υπερθέαμα με ευρωπαϊκή διάσταση

Από την 1η έως τις 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο τα δρώμενα τέχνης και πολιτισμού με τίτλο «Ρίζες», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «CARAVAN NEXT. Feed the future: Art moving cities», καλλιτεχνικός συνδιοργανωτής του οποίου, από την Ελλάδα, είναι το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ενώ τεχνολογικός συνδιοργανωτής είναι το οπτικοακουστικό τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης.
irakleio

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για ένα υπερθέαμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με ευρωπαϊκή διάσταση, που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των Κρητικών και τα φώτα της δημοσιότητας και ξεκινούν με επίκεντρο το Ηράκλειο, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της Πολιτισμικής Κρήτης ΗΠΑ, υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Για τέσσερις ημέρες όλη η πόλη θα είναι μία σκηνή. Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του Ηρακλείου, 33 κοινότητες (σύλλογοι πολιτιστικοί, αθλητικοί, θεατρικές και χορευτικές ομάδες, χορωδίες, ορχήστρες, ΜΚΟ, κοινωνικές ομάδες, κ.ά.), αλλά και μεμονωμένοι πολίτες συναντιούνται και με την καθοδήγηση του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ δίνουν με καλλιτεχνικό τρόπο την απάντησή τους στο ερώτημα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση «Πώς οραματιζόμαστε την Ευρώπη του μέλλοντος».

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, περισσότερα από 200 άτομα-μέλη των ομάδων, που συμμετέχουν, λένε με τον δικό τους τρόπο: «"Οι Ρίζες" είναι η ιστορία μας, μας υποδεικνύουν αυτό που είμαστε, μας βοηθούν να μάθουμε από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε. Δεν οραματιζόμαστε το μέλλον της Ευρώπης, απλά γιατί το μέλλον είναι ήδη εδώ. Το ζούμε σε συνάφεια με το παρελθόν μας, μέσα από τους προγόνους μας, μέσα από τη γλώσσα μας, μέσα από τα ήθη και τα έθιμά μας. Με αυτά ζήσαμε και με αυτά ζούμε».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, ο Κώστας Φασουλάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, ο εκπρόσωπος του ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Αντώνης Διάμαντης, η Anna-Marie Houe, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος Caravan Next, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σταύρος Χριστοδουλάκης, εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού και άλλοι συντελεστές, αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα των εκδηλώσεων και απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα στους φορείς και τους πολίτες της Κρήτης να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.