ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βλέπει» επίσπευσή τους ο Βενιζέλος

«Πονοκέφαλος» στην Κεντροαριστερά από τα σενάρια εκλογών

Αναστάτωση στον χώρο της Κεντροαριστεράς φέρνουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών που επανέρχονται στον Τύπο, εν μέσω θέρους.
ds

Το γεγονός ότι η προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τυχόν αιφνίδια προκήρυξη εκλογών, είναι ικανή να ‘χαλάσει τα σχέδια’ για νέο φορέα με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και άλλων κομμάτων και κινήσεων του χώρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η εκτίμηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου χθες ότι «το σενάριο της επίσπευσης των εκλογών δουλεύεται από την κυβέρνηση έντονα», έστω και αν υποστήριξε ότι δουλεύεται με στροφή όχι στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αλλά στα γενετικά στοιχεία του μικρού ΣΥΡΙΖΑ. «Όλα γίνονται με τρόπο πολιτικά πρωτόγονο. Χωρίς καμία αίσθηση καθήκοντος για την προστασία του εθνικού συμφέροντος», είπε, θέλοντας να ‘χτυπήσει’ την κυβέρνηση, πλην όμως ‘καμπανάκια χτύπησαν’ και στο εσωτερικό του χώρου του.

Στην πραγματικότητα, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο προβληματισμός για τυχόν εκλογικό αιφνιδιασμό εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα το φθινόπωρο, προϋπήρχε. Τέθηκε μάλιστα και σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου της Συμπαράταξης, προκειμένου να ληφθεί μία απόφαση για το πώς θα πορευτεί αυτή σε μία τέτοια περίπτωση. Στο Ποτάμι, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι δεν θεωρούν πολύ πιθανές πρόωρες εκλογές εντός του 2016. Και για αυτό δεν βιάζονται για την ολοκλήρωση των οργανωτικών θεμάτων στην μετάβαση σε έναν νέο φορέα, μέσα από την ανασυγκρότηση του χώρου.

Αν όμως κάτι τέτοιο συμβεί, είναι δυνατόν, ως και να τινάξει το εγχείρημα στον αέρα. Ειδικά στον βαθμό που δεν θα υπάρχει ο χρόνος για να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές σε βασικά θέματα όπως το αν θέλουν και αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο, ποιος θα είναι ο επικεφαλής του σχήματος και τι θα γίνει με τα επιμέρους κόμματα που μετέχουν στο εγχείρημα…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Διαβάζω γιά τις δήθεν προσπάθειες μερικών να ενοποιήσουν τάχα την κεντροαριστερά.
  Φρίττω από την άσχετη επιχειρηματολογία τους με την οποία συνεχώς προβάλουν εαυτούς και όχι τις αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικο μας σύςτημα ώςτε να μπορεί
  ν ´ αλλάξει στην συνέχεια και τις κατά τόπους κοινωνίιες μας που νοσούν από την οικονομική και ηθική μας πτώχευση την οποία μας έφερε κυρίως η δεξιά του Καραμανλή και διατηρεί τώρα η Αριστεροδεξιά του Τσίπρα..
  Αυτή την προςπάθεια έχει καταφέρει εν μέρη, να την διατυρεί τώρα το ΚΙΝΗΜΑ πού
  πενεργά , με παραδείγματα , συμβολισμούς και εθελοντική δουλιά χωρίς ανταλλάγματα βλέψεις γιά προσωπικές επιβραβεύσεις των μελών της προχωρά μπροστά.
  Προχωρούν τα μέλη από την βάση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ των Δημοκρατών Σοσιαλιστών και έχουν τον πρώτο ρόλο, υποστηριζόμενοι από τίμια και αγωνιςτικά ονόματα σαν των Καρχιμάκη, Πεταλωτή, Πετσάλνικο, Ξυνιδη, Νιώτη, Ελενόπουλο, Σαχινιδη, Σκουλά, Καστανίδη και όςους άλλους έμειναν πιςτοί στην ιδρυτική εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ του ΑΝΔΡΕΑ της 3ης του Σεπτέμβρη ή τους νέους με τα οράματά τους για το αύριο.
  Άρα από εκεί αρχίζει η προσπάθεια συνένωσης της κεντροαριστεράς .
  Να λοιπον η βάσης της αλιθηνής κεντροαριστεράς για να χτιστεί το οικοδόμημα.
  Ακούτε λαθρεπιβάτες ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.