MEDIA

Εβδομάδα 1- 7 Σεπτεμβρίου

Πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων» στο ΟΤΕ HISTORY

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ HISTORY Οδός Ελλήνων, που αρχίζει να προβάλλεται την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στις 21.00, παρουσιάζει τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων που συνέδεσαν το όνομά τους με την ελληνική ιστορία και τιμήθηκαν από την Ελλάδα μέσω της ονοματοδοσίας δρόμων. Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη και ξεδιπλώνει πτυχές από τη ζωή του μεγάλου Έλληνα μυθιστοριογράφου, ποιητή, και θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος λατρεύτηκε όσο λίγοι κι αμφισβητήθηκε όσο κανείς.

Το ντοκιμαντέρ H Ανασκαφή - Αποκαλύπτοντας το αρχαίο θέατρο της Πάφου (Παρασκευή 2/9, 20.00), καταγράφει την αρχαιολογική ανασκαφή σε έναν τόπο μεγάλης ιστορικής σπουδαιότητας, εξερευνώντας τις ρίζες του αρχαίου ελληνικού θεάτρου στην Κύπρο, ενώ το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη, Κρήτη - Ιδαίου Μύθοι «ρίχνει φως» στις αρχαιολογικές ανακαλύψεις του Γιάννη Σακελλαράκη στην Ζώμινθο, ένα μινωικό ανάκτορο με μεγάλη σπουδαιότητα, και στο Ιδαίον Άντρον, τη σπηλιά του Ψηλορείτη, όπου σύμφωνα με το μύθο μεγάλωσε ο Δίας (Σάββατο 3/9, 22.00).

Τον Σεπτέμβριο, το αφιέρωμα του μήνα στο ΟΤΕ HISTORY αφορά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στο πρώτο ντοκιμαντέρ του αφιερώματος, «Πύργος Παρθενών» του Πάνου Καρκανεβάτου, ακολουθούμε τον Γιώργο, ναυτικό, μουσικό και κυρίως άριστο μαρμαροτεχνίτη, από τον Πύργο της Τήνου, που για δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια, δουλεύει στα έργα αναστήλωσης του Παρθενώνα.

Τέλος, τη συγκλονιστική ιστορία του Στάθη Χαϊτίδη, επιζώντα του ολοκαυτώματος στους Πύργους Εορδαίας το 1944 που η μοίρα του επεφύλασσε να μεταναστεύσει στην Γερμανία, καταγράφει το ντοκιμαντέρ Παράδοξη Πατρίδα που κάνει πρεμιέρα στο OTE HISTORY την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 22.00. Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.