ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΦΙΑ, εγκαίνια και προσλήψεις στο μικροσκόπιο της ΝΔ

Προεκλογικές κινήσεις Τσίπρα βλέπουν στη Συγγρού

Μηνύματα ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λαμβάνουν στη Νέα Δημοκρατία από τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
mitsotakistsipras

Παρά το γεγονός ότι επίσημος στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η ολοκλήρωση της νέας αξιολόγησης του προγράμματος, μία σειρά κινήσεων κάνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ησυχάζει αλλά, αντιθέτως, να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση και να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Η πολιτική εγκαινίων του κ. Τσίπρα στο νοσοκομείο Σαντορίνης και στο αεροδρόμιο της Πάρου, η υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, οι κορώνες για τα εργασιακά αλλά και οι προσλήψεις που καταγράφονται στο δημόσιο συνιστούν για το επιτελείο Μητσοτάκη αποδείξεις ότι ο Πρωθυπουργός κρατά πάντοτε ενεργό το χαρτί των εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ζητήσει το κόμμα να παραμείνει σε επιφυλακή και να μην χαλαρώσει λόγω Αυγούστου ενώ ο ίδιος θα επιμείνει με παρεμβάσεις του να θέτει θέματα στην ατζέντα, ειδικά σε πεδία όπου η κυβέρνηση δοκιμάζεται. Τέτοια είναι το πεδίο «νόμος και τάξη», όπου μετά από σειρά παρεμβάσεων ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες και συνάντηση με το Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη σχετικά με την κατάσταση ανομίας και τις καταλήψεις στην πρωτεύουσα. Έτερο πεδίο γαλάζιων πρωτοβουλιών αποτελεί ο χώρος της Παιδείας, με έμφαση στη δημόσια εκπαίδευση αλλά και με υψηλούς τόνους ως προς τις ρυθμίσεις Φίλη για τα ιδιωτικά. Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε χθες αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τα εκπαιδευτικά θέματα ενώ από τη Συγγρού σημειώνουν ότι η Παιδεία απουσίασε από τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για το Σύνταγμα.

Πρόθεση του επιτελείου της Συγγρού είναι να μην δοθεί ανάσα στον Πρωθυπουργό ακόμη και εν μέσω θέρους και η Ν.Δ. να βρεθεί σε καλύτερη αφετηρία το Σεπτέμβριο, όταν και ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η πιθανότητα των προωρων εκλογών βγήκε και από τα αμφιλεγόμενα του υπουργού παιδείας χθες. Ειπε οτι τα σχολεία θα ειναι πλήρως επανδρωμένα και με ολα τα χρειαζούμενα τους πριν την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβρη.
    Θα πει μετά δεν προλάβαμε γιατι μεσολάβησαν οι εκλογές ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.